Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normalis anyam viselkedese...

Normalis anyam viselkedese amiert kevesebbet vagyok otthon?

Figyelt kérdés

Lassan egy eve vagyok egyutt a baratnommel. A szuleimmel lakok jelenleg. A varosban ahol elek, tanulok es dolgozok a baratnomeknek van egy lakasa, ahol nem laknak, igy mi jarunk oda. Egeszen otthonos lett, a nyaron kezdtunk el tobb idot itt tolteni, viszont anyamnak folyamatosan problemat jelent, ha tobb napig itt vagyunk. Zargat, hogy menjek haza, mostmar legyek otthon is x nap utan, folyamatosan keresi az okot ra beszelgetesek soran is, hogy valamin tudjon vitatkozni. Peldaul ha a lakasba hazaertunk a parommal es azt irtam neki higy ‘hazaertunk’ egybol ugrott ra, hogy jaj te meg itthon laksz ez az otthonod. Ha egy napig nem beszelek vele masnap egybol felhozza, elvarja hogy naponta kb egy orat beszeljek vele irasban.

Kotelezo, hogy mindenrol elore szoljak, minden ugy legyen, ahogy meg van beszelve, semmi valtozast nem toleral.

Nem erzem ugy, hogy ennyi idosen ez lenne a normalis, hogyha x idot toltottem a baratnommel akkor nekem kotelessegem lenne vele/veluk is x idot toltenem, foleg, hogy mivel mindig valami miatt osszeveszunk kedvem sincs otthon lenni..

Megertem, hogy nehezen eli meg a levalast, hisz nincs tesom, viszont apukammal egyutt elnek es jo viszonyban vannak.. Egyre nehezebben viselem mentalisan a zsarolasait es a folyamatos problemazast.. Hogyan tudnam megkonnyiteni ezt az egesz folyamatot?

24/f

2022. szept. 24. 00:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Kicsit hasonló szituációban voltam. Én külföldre költöztem és mindenféle manipulációk mentek anyám irányából. Mindent elkövetett, hogy otthon maradjak. Ő is állandóan telefonàlt. Szép lassan megszokta, hogy hetente csak egyszer, péntek délután veszem fel neki. Egy kis kontaktszünet nem ártana nektek. Megbeszélni úgyse tudjátok, mindenki a magáét mondaná. 31/f
2022. szept. 24. 00:27
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
24 évesen elég gáz ezt elviselned.
2022. szept. 24. 00:38
 3/17 anonim ***** válasza:
41%
Nem a gyakorin kell óvodás módra rinyálni! El kell hinni, hogy felnőtt vagy, a barátnőddel végérvényesen összeköltözni, anyádat meg drasztikusan hanyagolni, heti 1 db tízperces telefon vagy heti 2 rövid üzenetváltás, ennyi. Csak te tudod megcsinálni, ez a te dolgod. Ha erre képtelen vagy, akkor a barátnődnek sürgősen egy másik, életképes férfi után kell néznie.
2022. szept. 24. 01:22
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Anyukád kontrollmániás. Neked nincs dolgod ezzel a tulaldonságával, mert változni csak akkor fog, ha felismeri.

A határaidat neked kell meghúzni.

2022. szept. 24. 05:28
 5/17 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem akarod, hogy rámenjen a kapcsolatod, akkor sürgősen húzd meg a határokat. Nyilván nem kell megszakítanod a kapcsolatot a szüleiddel, de más szintre kell helyezni, mint amikor 16 voltál.

Üdv: egy fiús mama

2022. szept. 24. 06:30
 6/17 anonim ***** válasza:
30%
Hm...a mamahotel azért jó gondolom. Költözzetek oda lakásba a barátnőddel tartsátok el magatokat és utána nem szólhat bele semmibe.
2022. szept. 24. 07:03
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Anyukád nem tudta elfogadni, hogy felnőttél és nem ő az egyetlen nő már az életedben.

Szerintem költözz külön teljesen.

2022. szept. 24. 07:26
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Jujujjj.

Red flag leszel a nőknél, ha az anyádat nem teszed a helyére, mert nyílvánvaló, hogy ő maga ezt nem tudja.

Verseng a barátnővel, nem enged még ennyi idősen sem leválni.

Az anyósom is ilyen erőszakos idióta volt, sikerült lekoptatni, de elérte (más genyó dolgokkal együtt), hogy semmibe se nézzem.

2 kamasz fiam van. Én szégyellenem, ha ekkora idiota lennék a 24 éves felnőtt férfi fiammal.

És légy erős! Anyádék házassága nem olyan idilli, ahogy te azt feltételezed.

2022. szept. 24. 10:31
 9/17 Psycho ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva: nem, nem normális. Nem tud elengedni. Viszont ez az ő problémája, nem a tiéd. Ezt neki kell majd megoldania és rendezni magában. Jelenleg minden lehetséges eszközt bevet, hogy manipuláljon téged, magánál tartson, azaz tolja rád a saját problémáját, a tiéddé teszi azt. Elképesztően önző magatartás.

Rossz hír, hogy ezzel elintézi, hogy bűntudatod legyen, ha növelni akarod térben-időben a kettőtök közti távolságot. Lényegében azt, amit neki kellene éreznie, átvetíti rád.

Jó hír, hogy neked nem kötelező ebbe a játszmába belemenned. Ahogy fent is írják, húzd meg a határt.

Rossz hír, hogy eleinte nehéz lesz, és nagy lesz az ellenállás. Minél jobban távolodsz, annál jobban akar majd visszakompenzálni.

Jó hír, hogy erre fel tudsz készülni.

2022. szept. 24. 10:36
 10/17 anonim ***** válasza:
25%
8as már az red flag hogy mamahoteles felnőtt ember létére.
2022. szept. 24. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!