Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális anyukám viselkedése?

Normális anyukám viselkedése?

Figyelt kérdés

Idén szeptemberben mentem egyetemre, Pesten lakom koliban. 19 éves vagyok, és még fél év után is anyukám mindig sír, mikor vasárnap visszamegyek. Eddig szinte hetente hazajártam, kb két óra az út, de szeretnék melózni, és feleslegesnek tartom, hogy folyton hazajárjak, mert sok idő elmegy vele és pénzkidobás.

Kolis társaim van, hogy havonta, 2 havonta mennek haza, és nem csinálnak belőle ekkora ügyet a szülei.

Volt, hogy valami miatt bent kellett maradnom szombaton, mikor közöltem vele, hogy nem megyek haza, felkiáltott, hogy ne, elcsuklott a hangja és elkezdett sírni.

Mostanában ha itthon vagyok, elmegyek barátokhoz ide-oda, és ma megjegyezte, hogy el fog velem beszélgetni, mert ha itthon vagyok, mindenkire jut időm, csak épp a családra nem (itt is elcsuklott a hangja).

És így lehetetlen hosszabb távra bárhova is menni, pedig terveztem, hogy tanulás szempontjából kimegyek külföldre, de egyáltalán nem bírná.

Más gyerekek sokkal fiatalabb korukba kiszakadnak, vagy gimis éveikben koleszosok, még sincs semmi... Anyukám meg amiatt sír, hogy 5 napig nem vagyok otthon.

Mással történt ilyen? Mikor fogja feldolgozni, hogy nem lakom otthon? Egyáltalán ez normális?

2018. dec. 22. 20:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon nem normális,életcél gyerekeknél van ez ahol anyunak semmi élete és ilyenkor bekattan,lehet a házassága is szar,nem akar kettesben lenni apuval,vagy ha egyedülállo akkor azért lett defektetes,ez már 15 évesnél se normális nem h 19 nél... Pszichológus mielőtt tönkrevág téged is..
2018. dec. 22. 20:43
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Ez érzelmi zsarolás is valahol. Ne hagyd, hogy a céljaidtól eltántorítson, nyugodtan dolgozzál és mondd neki, hogy ez van, dolgozol,nem tudsz gyakran haza járni. Ugyanez külfölddel is. Igen, majd elcsuklik a hangja, meg sír, de ne hagyd hogy ezzel visszahúzzon téged.
2018. dec. 22. 21:26
 3/14 A kérdező kommentje:

Apuval jól kijönnek, vagyis én nem látom, hogy probléma lenne. Viszont nincsenek sokat együtt, sokat dolgoznak, ha meg nem munkába vannak, akkor a kertben tevékenykednek...

Egyébként anyu mostanában sokat ideges, sokszor felhúzza magát szerintem felesleges dolgokon is. Néha úgy érzem, hogy nem tud lazítani.

Év elején folyamat főzött, hogy vigyek kaját koliba, holott elmondtam neki, hogy felesleges, mert annyit főz, hogy megmarad és ki kell dobni. Meg amúgy is tudok én is készíteni kaját, mondtam is neki, és kb. azt éreztem rajta, hogy megsértődik ezen. Most már leállítottam a főzésről, nem is hozom haza a bőröndöm, koliba kimosok, felesleges cipelni a ruháimat el-vissza.

2018. dec. 22. 21:28
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Ülljetek le és mondd el neki őszíntén az érzelmeidet! Lehet, hogy hirtelen felindulásból túlreágáltad, lehet, hogy #1esnek van igaza. Én nyílt lapokkal szeretek játszani, neked is ezt ajánlom.
2018. dec. 22. 22:00
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így lesz. Már gondoltam rá, csak félek, hogy megint elsírná magát...
2018. dec. 22. 22:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz feldolgoznia, hogy kirepültél, megváltozott a szerepköre, már nem kell, hogy a gondoskodó anyuka legyen. De akkor is meg kell tanulnia, és szép lassan, ha te következetes vagy, meg is fogja. De azért töltsél vele is időt. Az érzelmi zsarolás viszont egyáltalán nem érett dolog.
2018. dec. 22. 22:16
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz.

Ja, meg így is ír néga facebookon, ha fent vagyok éjjel, hogy mit csinálok, miért nem alszok... Azóta kikapcsolom az elérhetőségjelzőt

2018. dec. 22. 22:29
 8/14 anonim ***** válasza:
59%
Egyke vagy, igaz?
2018. dec. 22. 22:45
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem, van egy fiú tesóm... Igaz, ő szinte nem csinál soha semmit, csak tanul meg gépezik.
2018. dec. 22. 22:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Tedd a dolgodat. Néha jelentkezz be. Havinta egyszer menj haza. Megszokja.
2018. dec. 23. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!