Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy engedhette meg magának?

Hogy engedhette meg magának?

Figyelt kérdés

Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...

Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..

Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.

Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!

2021. jan. 19. 21:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/126 anonim ***** válasza:
72%

Tehát akkor foglaljuk össze.

22 éves vagy. Apád/szüleid által böcsülettel fölnevelve. A jelek szerint legalább 2 szakmád is van, amiből a tb/bérügyintézői, illetve a mérlegképes könyvelői papírral akár már holnap mehetnél dolgozni. Ha akarnál.

De nem akarsz.

Mert kevés a pénz, nehéz lenne meló mellett tanulni, meg különben is te inkább fizetős nappali képzésen akarsz lazsálni apád pénzén. Ráadásul úgy, hogy elköltöztél tőle, albiban élsz, hogy úgymond önálló légy.

Légy. No, az vagy. Az a szemtelen, piaci...

2021. jan. 20. 19:53
 112/126 anonim válasza:
33%

Kedves Kérdező!

Egyetértek veled, legalább 10-11 évet még dolgoznia kellett volna gondolom hogy nem 65 éves korában ment nyugdíjba.

Jelenleg úgy tervezem, hogy 70 éves koromig minimum dolgoznom kell de elképzelhető a 75 is.

Nem lesz egyszer, de kitartást!

2021. jan. 21. 00:51
 113/126 Savlekotő ***** válasza:
32%

látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót"

Mert ők nem prolik akik a gyerekből akarnak megélni hanem eleve volt mire szülni és elindítani,mikor fogja fel a 3 műszakos proli utód réteg hogy neki ez nem alap sose, max ha megteremti majd magának..

2021. jan. 21. 04:01
 114/126 anonim ***** válasza:
38%
Gondolom egy 40 évesen nyugdijba vonult rendőr apukáról van szó, aki addig sem dolgozta hólyagosra a tenyerét. Egy lusta alkeszről beszélünk.Neki is jobbat tett volna, ha dolgozott volna még egy keveset (addig sem ivott volna)Nem tudom miért véditek.De aki ugy gondolja, hogy az alkoholista papa azért, mert nem huzott gumit egy alkalommal+ingyenes és kötelező suliba járatta+ valami ruhát adott rá (pucéran mégse lehet járatni)+ lökött valami kaját neki--és ezzel letudta atyai kötelességeit, hát az inkább ne vállaljon gyereket, mert szerencsétlennek elég sz.r élete lesz.....
2021. jan. 21. 08:28
 115/126 anonim ***** válasza:
36%

8:28

Hasonlóan írtam én is, de totál beszűkült a többség. Csak acsarkodnak "eriggy dógozzá!"

Idióták...

2021. jan. 21. 09:41
 116/126 anonim ***** válasza:
62%
Ti amúgy olvastátok a kisasszony egymásnak ellentmondó kommentjeit vagy csak beakadt a lemez, és kihasználjátok az alkalmat a szülő szidására? :D
2021. jan. 21. 10:06
 117/126 anonim ***** válasza:
29%

Teljesen független a kérdezőtől itt az átlag véleménye.

A lényeg úgy általában: a gyereknek ķuss!, a szülőnek joga van alkoholizálni, örüljön, hogy nem adták intézetbe, és kapott enni, meg ruhát és a házban lakhatott.

A szemlélet káros a kérdezőtől elvonatkoztatva.

2021. jan. 21. 10:29
 118/126 anonim ***** válasza:
56%

117!

Senki nem írt megcsak hasonlót sem, de ne zavarjon

2021. jan. 21. 10:31
 119/126 anonim ***** válasza:
24%

De! De! Bizony utaltak rá keményen!

Szívtelen népség... milyen anyák ezek?

2021. jan. 21. 10:34
 120/126 anonim ***** válasza:
62%

Ki beszélt itt ilyenekről? Szeretném kerni szám szerint ezeket a kommenteket, addig ez hazugság és rágalom.

Akik kritikát fogalmaztak meg, azok arra irányultak, hogy nem mindenki indul úgy az életben, hogy rendelkezésre áll minden, ez mióta világ a világ, így van. Mivel csak az egyik oldalát ismerjük a történetnek, nem tudjuk, hogy mi van pontosan a háttérben, az viszont jól látszik, hogy a Kérdező most már fiatal felnőttként ahelyett, hogy felelősséget vállalna az életéért, a szüleire mutogat. Számos képzettséggel rendelkezik, bármikor tudna munkát vállalni a tanulás mellett, mint ahogy ezt megteszi több ezer másik fiatal is, mert ez az élet és a felnőtté válás része, annak is egyébként, aki kapott lakást.

A kérdező több alkalommal egymásnak ellentmondó információkat osztott meg, ami után én annak a hitelességet is kétségbe vonom, hogy az apja tényleg iszik és nem-e inkább dramatizálni próbálja a saját helyzetét. De úgyis mindegy, a gyakorin ebben a témában a szülő csak hátrányból indulhat, hiszen kit érdekel, ha elveszíti a munkájára beteg lesz, vagy elválik, a lényeg, hogy legkésőbb a 18. szülinapra prezentálja a lakáskulcsot a követelező kis magzatának.

2021. jan. 21. 10:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!