Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy engedhette meg magának?

Hogy engedhette meg magának?

Figyelt kérdés

Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...

Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..

Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.

Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!

2021. jan. 19. 21:22
 81/126 anonim ***** válasza:
46%

75: tehát, aki megadja az érzelmi támogatást, de lakást nem, az lehet jó szülő?

A válasz természetesen igen. Az, hogy itt néhány lúzer, életképtelen ember képtelen szembe nézni a valósággal, nem változtat azon, hogy mindenki elsősorban a saját életéért felelős. Tetszhet, nem tetszhet, ez a helyzet. A szülők ezt tudják könnyíteni, de akkor is magadért vagy felelős, ha segítenek és akkor is, ha nem.

2021. jan. 20. 11:53
 82/126 anonim ***** válasza:
45%

Ha érzelmi nyomorék nem is vagy, egy feltételezett lehetőség azért jó nagy indulatot vált ki belőled... ügyvéd, meg kitagadás. :D

Úgy kell élni és gyereket nevelni, hogy az érezze, tényleg megtett érte a szülő a lehetőségekhez képest és hálás legyen. Ne kényszerüljön ilyen gondolatokra, mert lusta alkesz apuci.

Oké vannak anyagyilkos, drogos, semmirevaló utódok is, de az a szélsőség, nyilván az semmit nem érdemel, sőt.

2021. jan. 20. 11:57
 83/126 anonim ***** válasza:
59%

82!

Miután mindent megteszek a gyerekemért, ez nálam bizony a szélsőséges kategóriát verné

2021. jan. 20. 12:00
 84/126 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, nekem dolgozott anyám, apám, volt pénzük, megtakarításuk, semmi hitel, mégsem adtak nekem semmit, azt mondták, "nincs". Közben megvették maguknak a 90. pár cipőt, évente cserélték a bútorokat otthon stb. stb.

Önerőből végeztem el az egyetemet, mellette dolgoztam.

Most vagyok 29, nincs még lakásom, autóm, de van jó munkám, megtakarításom, befektetésem. Pár év és talán megvehetem az első lakásomat. Autót most is vehetnék, de egyelőre nincs rá szükségem. A jogosítványt is felnőtt fejjel, önerőből csináltam meg, mondom, soha semmit nem fizettek, úgy, hogy simán megtehették volna.

Én megértelek téged egyébként, ez nekem is egy nagy tüske, és tényleg rohadt szar látni, hogy a legtöbb korombeli kapott ezt-azt, lehetőséghez mérten. Én lehetőséghez mérten sem kaptam szinte semmit. De sajnos ez van, és kár ezen rágódni. Inkább arra koncentrálj, hogy te mit tudsz tenni azért, hogy jobb legyen a helyzeted. Nem lehetetlen, látod, én is elég messzire jutottam ahhoz képest, hogy nulláról indultam.

2021. jan. 20. 12:04
 85/126 anonim ***** válasza:
56%

Erről van szó 84!

Az ilyen nem szereti a gyerekét. Én soha nem tudnék így bánni velük. Az életemnél is értékesebbek.

2021. jan. 20. 12:08
 86/126 anonim ***** válasza:
33%
És szerintetek a teljes népességben mekkora arányban vannak olyan családok, mint a 84-es családja? Mert sztem közel van az 1%-hoz, mégis ráhúzzátok mindenki másra is, és sommasan kijelentitek, hogy az ilyen minek szül gyereket, a kérdezőt meg felmentitek minden felelősség alól:D
2021. jan. 20. 12:13
 87/126 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos nagyon sok. :(
2021. jan. 20. 12:15
 88/126 anonim ***** válasza:
62%
Ha nekem lesz gyerekem igyekszem minél többet félre rakni neki és támogatni ha szükséges lesz. De ha nem tudom mert úgy hozza az élet, sz.rul esne ez a követelőzés amit a kérdező is csinál. Én csak akkor jöttem rá mi a pénz és minek mennyi értéke van mikor dolgoztam és elláttam magam, albérlet kaja stb elvitte a pénzt. Addig én is azt hittem van pénzünk 🤷‍♀️ végén rá kellett jönnöm, hogy nem ez a helyzet. Lehet itt is ez a probléma. Csak azt hiszi mennyi pénz van közben meg semmi.
2021. jan. 20. 13:41
 89/126 anonim ***** válasza:
62%
Már megint itt rinya pitsa aki a szüliet szapulja ahelyett hogy saját maga tenne valamit is le az asztalra 🙄
2021. jan. 20. 14:04
 90/126 A kérdező kommentje:
Hol is írtam hogy velük élek? Magamat látom el. Ablakon dobom ki a pénzt=albérlet. Mivel a félretett pénzemet élem fel, meg költöm a fizetésem nagy részét albérleti szobára meg rezsire akkor hogy fogok tudni venni magamnak lakást akár hitelre mikor önerőt se tudok így összegyűjteni? Mindezt jó eredményű tanulás mellett, plusz nem 4 éve nyögöm a Foszk-ot Te jó ég. Már vannak szakmáim amik piacképesek is, de teljesidős állás az elvárás vagy 3-5 év tapasztalat. Annyi meg értelemszerűen nincs. Nem 1-2 hirdetést tettem fel hogy munkát keresek, tudjátok milyen megkeresések érkeztek? Hogy találkozgatásért fizetnének nekem.. Köszi nem! Munkaajánlat meg semmi! Nem kérek az okoskodásotokból, már bánom hogy feltettem a kérdést. Olyanokat jelentetek ki ami nagyon nem vall rám, és nincs is úgy ahogy Ti gondoljátok, de még a közelében sincs az elképzelésetek. Ja, és pont közgazdaságtant tanulok.
2021. jan. 20. 14:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!