Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzi "fenyegetésnek" a...

Miért érzi "fenyegetésnek" a szülő vita kapcsán, ha azt mondom, akkor veszek egy házat hitelre és elköltözöm?

Figyelt kérdés

Nincs párom jelenleg, otthon élek. Mostanában sokszor megkapom édesanyámtól, hogy másokhoz képest semmi vagyok, milyen égő neki, hogy nem vagyok házas, nincs unoka. Mit szólnak az utcában stb.

Más, aki butább meg csúnyább, kell valakinek én meg okosan meg szépen senkinek.

Hozzáteszem a vita azért pattant ki, mert megint nem sikerült egy vizsgám, ami persze nálam "hülyébbeknek" előbb megvan.

Mondta, hogy önállóan, saját életet saját gondokkal kellene élnem.

Erre mondtam szépen, hogy veszek fel hitelt és veszek valami lakást. Mire ő, hogy ne fenyegessem.

Őszintén nem tudom, nem értem miért éli ezt meg fenyegetésnek?

nov. 16. 23:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Önerő van e?
nov. 16. 23:38
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Mert akkor nem tud kontrolálni és hatalmat gyakorolni feletted. Tedd meg.
nov. 16. 23:52
 3/13 anonim ***** válasza:
22%
Látom az első egyből fontosnak tartja hogy más pénztárcájában kutakodjon....
nov. 17. 00:03
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

3 nem, nem érdekel a pénztárcája 😄

"Erre mondtam szépen, hogy veszek fel hitelt és veszek valami lakást. Mire ő, hogy ne fenyegessem."

Lakásra hitelt csak úgy a semmire nem dobálják.

Lehet az anyja nem fenyegetésnek vett (csak ez volt az első szó ami eszébe jutott) hanem felröhögött magában...mer lóvé sincs.

nov. 17. 00:24
 5/13 Xira válasza:
74%
Mert a hitelt neki kell majd fizetnie...
nov. 17. 03:20
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

Ne szó szerint értsd a fenyegetést. Pl. ha én nem lottózok, akkor biztosan nem is nyerek a lottón. Ezt mondhatom úgy, hogy "esélyem sincs megnyerni az ötöst", de mondhatom úgy is, hogy "nem fenyeget az a veszély, hogy megnyerem az ötöst".

Anyád is inkább azt érzékeltette a "ne fenyegess" - el, hogy a kijelentésed egyáltalán nem vehető komolyan - tehát nem fenyeget az, hogy lakást veszel - (pl. nincs a hitelfelvételhez önerőd, nem tudnád fizetni a törlesztőt a béredből).

nov. 17. 04:23
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

"Hozzáteszem a vita azért pattant ki, mert megint nem sikerült egy vizsgám, ami persze nálam "hülyébbeknek" előbb megvan."

Magyarán szolva nem egyszer nem sikerült a vizsgád .

Hanem többedszere sem.

nov. 17. 06:08
 8/13 anonim ***** válasza:
82%
Ha megteheted akkor miért nem csinálod meg a lakásvásárlást.
nov. 17. 07:44
 9/13 anonim ***** válasza:
72%

Azért fontos, hogy hány éves vagy?

Ha 18-20, akkor tök normális ha egy vizsga elcsúszik és nyilván vicces anyád szemében ez a veszek egy házat műsor.

Viszont ha van normális munkahelyed, már 26 éves körül vagy. Akkor igenis szedd össze magad és vegyél magadnak valamit. Ahhoz szintén nincs köze ha nem sikerül a vizsga.

Mondjuk az is kérdés, hogy elsőre nem sikerült vagy már ötödikre.

Szóval nem lehet tudni nálatok, hogy kinek van igaza.

nov. 17. 09:47
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk nem tudom, hogy állna a szád, hogyha egy ilyen után anyád közölné veled, hogy egyhónapod van elköltözni 😁

Tudod, ezt a nagyszájúságot nem igazán kellene, amikor vszeg még egy albérletre sincsen elég pénzed.

Vagy hogyha nem sikerülnek a vizsgák, menj el dolgozni, költözz el, és akkor nem kell anyukádat hallgatni.

nov. 17. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!