Anyám azt mondja, hogy mindig csak azt kapja vissza tőlem, hogy sz. R szülő. De én meg azt tőle, hogy a világ legrosszabb gyereke vagyok. Mit csináljak? (Többi lent)
Nem járok el sokat itthonról, jól tanulok, segítek, ha megkér, csak már elegem van és gyakran kiverem a balhét. Olyankor meg azzal fenyrget, hogy megver, pedig 18 éves vagyok és úgy gondolom, hogy bármit meg lehet velem beszélni, ha normális.
Mit csináljak?
Először is felejtsd el azt, hogy "segítek, ha megkér." 18 évesen már illik észrevenni a közös teendőket, és kérés nélkül, proaktívan elvégezni a házimunkát, szünidőben különösen. A falra mászom attól, amikor egy magát felnőttnek tartó ember csökkent értelmű óvodást játszik, ha az otthoni feladatokról van szó, mindent a szájába kell rágni, és el van telve magától, ha elmos 3 poharat és két tányért, másfél órai könyörgés után. ez nem így működik.
Másodszor: aki "kiveri a balhét", azzal nem lehet értelmesen beszélni, ez csak olyannal megvalósítható, aki a másikat tiszteletben tartva kommunikál. Az értelmes megbeszélésnek az a feltétele, hogy te is meghallod és elfogadod, amit a másik mond, nyilván van oka annak, ha anyád nem dobja el az agyát a nagyszerűségedtől, talán el kéne gondolkozni, hogy mi lehet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!