Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy engedhette meg magának?

Hogy engedhette meg magának?

Figyelt kérdés

Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...

Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..

Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.

Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!

2021. jan. 19. 21:22
 71/126 anonim ***** válasza:
63%
Még mindig megy a kőkemény csúsztatás, de ha ettől nektek könnyebb a lelketek, hogy a csúnyagonosz kommentelők szerint elég a koszt meg kvártély, lelketek rajta ;D
2021. jan. 20. 10:38
 72/126 anonim ***** válasza:
49%
Ha valaki gyereket vállal, az igenis tegyen meg mindent, hogy az a gyerek a lehető legjobb anyagi helyzetben nőjön fel.
2021. jan. 20. 10:43
 73/126 anonim ***** válasza:
38%

És ha megtesz mindent, de pl betegség miatt úszik az addig összegyűjtött pénz?

Vagy másik példa, gazdag szülők, odaadjak a lakást meg az autót, de érzelmileg semmi támogatás?

Ki a jobb szülő?

2021. jan. 20. 10:51
 74/126 anonim ***** válasza:
72%

A kerdezot tisztessegesen felneveltek, jelenleg se dolgozik, otthon el, erettsegi ota eltelt 4 ev kb, es meg mindig egy 2 eves okj-n szenved. Ezek utan o meg egyetemre akar menni, az 3 ev meg, nyilvan dolgozni nem fog, ha okj mellett se tud, mert az egyetem azert piciket nehezebb kategoria. Tehat o meg elvarja, hogy 25-26-27 eves koraig eltartsak, es meg ezen felul kovetelozik es hisztikezik 9 million, meg a multon, amihez neki semmi koze.

Kb eleteben haromszor dolgozott, mint az kiderult, de azert o tudja, hogy az apjanak mikor es mit kellett volna csinalnia.

Tisztessegesen felnevelni egy gyereket, mindent megadni neki, amire szuksege van, nem kidobni 18 eves koraban, igen az alap. De auto, haz, fizetos egyetem mar nem feltetlenul az a kategoria, amit mindenki megengedhet maganak sajnos.

Termeszetesen ha megtehetem, akkor nyilvanvaloan tamogatom a gyerekemet azzal, amivel tudom, de ha ugy jon ki a lepes, hogy nem kap 18 eves korara pesti belvarosi lakast, akkor nem fogok a kardomba dolni szerintem, ha nem gond.

2021. jan. 20. 11:01
 75/126 anonim ***** válasza:
42%

1. Az szívás.

2. Aki érzelmi érzelmi és anyagi támogatást is nyújt, az a jobb szülő.

2021. jan. 20. 11:11
 76/126 anonim ***** válasza:
68%

Sok kis aranyifjúnak el van billenve az agya tengelye. NEM, nem jár, nem alap a kocsi meg a fizetős iskola.

Ki is lett nyilatkoztatva a gyermeknek: Ha nem veszik fel államira, a fizetőst (félévenként majd' fél millió) nem vagyunk hajlandóak állni neki, úgyhogy tessen jól tanulni, meg nem otthon segget mereszteni, hanem húzni dolgozni, suli mellett, ahogy az anyja tette, és ahogy én is tettem.

Kocsi, jogsi: Össze lehet melózni az árát. Nem jár. Én se kaptam, hanem megdolgoztam mindkettőért.

Amennyiben meg nem jár semmilyen suliba, és otthon akar lakni, akkor dolgozzon, mert havi 40 a leadó, a helótázást nem vagyunk hajlandóak finanszírozni.

(Lásd még: A nem teljesítésért nem jár díjazás).

Mi, a szülők is ezen feltételek mellett nőttünk fel, és értük el azt, amit.

Neki miért ne menne?

2021. jan. 20. 11:29
 77/126 anonim ***** válasza:
56%
..továbbá ha én elmegyek nyugdíjba, egyik gyerekemnek se legyen mersze felhánytorgatni, hogy "de még 9 milliót kitermelhettél volna, fater", meg hogy mennyit iszom, mert semmi köze hozzá.
2021. jan. 20. 11:31
 78/126 anonim ***** válasza:
55%

Mondjuk az mókás, hogy a kérdésben azt írja, "Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. " aztán meg a 27. kommentben "Azt is rosszul gondoljátok hogy nincs pénz, milliomosok."

Ez a kettő erősen üti egymast. Arról nem is beszélve, hogy ha a kérdező szerint heti egy nap munkával félre tehetett volna neki 9 millát, de amúgy milliomosok, akkor honnan veszi, hogy azt a pénzt ő kapta volna?

2021. jan. 20. 11:35
 79/126 anonim ***** válasza:
36%

Amúgy meg lehet érteni a gyerekeikről ilyen ridegen nyilatkozókat, tulajdonképpen a saját szociális és érzelmi nyomorukat örökítik tovább.

Ezért nem értik mi ezzel a problema.

2021. jan. 20. 11:37
 80/126 anonim ***** válasza:
64%

79!

Nem érzem magam érzelmi nyomoréknak, de ahogy már írtam, az biztos, hogy ha a gyerekem valaha azzal állna elem, hogy ha x idővel többet dolgoztam volna, akkor ő y összeggel többet kaphatna, az első utam egy ügyvédhez vezetne hogy biztosra menjek, egy fél fillért nem örököl utánam.

2021. jan. 20. 11:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!