Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felhasználhatja a feleségem...

Felhasználhatja a feleségem ellenem váláskor, hogy nem akartam a babát? Elveheti tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
A feleségemmel még a kapcsolatunk elején úgy egyeztünk meg, hogy egy gyerekünk lesz. Ennek nem csak anyagi okai vannak, nekem elég egy gyerek. Ő ebbe beleegyezett. 3 éve megszületett a kislányunk, újra felhozta a második gyerek kérdést, de én elzárkóztam. Ennek ellenére tudtomon kívül nem szedte a fogamzásgátló tablettát, terhes lett. Nem tudom szavakkal leírni milyen átvertnek érzem magam, elköltöztem, hátha lehiggadok, de nem tudok átlépni azon, hogy átvert, pár napja megmondtam neki, hogy adjuk be hivatalosan is a papírokat. Teljesen kiakadt, most azzal fenyeget, hogy az életbe nem látom majd a kicsit. Tudja jól, hogy a babát a válás ellenére vállalnám, nevelném, hisz ő nem tehet semmiről. Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. Nem tudom felfogja e valaha, hogy nekem az a bajom, hogy ő, akire az életemet is rábíztam volna átvert, és nekem ez a problémám. Biztos nem lesz a legegyszerűbb helyzet, még nem tudom mit mondok majd később a gyerekeknek, de szeretnék a kicsinek is az apja lenni.

2013. febr. 16. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/119 anonim ***** válasza:
98%
Elvenni valakitöl az önrendelkezési jogát, kész tények elé állítani, akarata ellenére egy életre szóló felelösséget a nyakába varrni.. Majd amikor a férfi azt mondja, hogy ezek után nem tud megbízni a feleségében, a nö a gyerekekkel kezdi zsarolni.. Ez a nö ugyan mennyire szereti a férjét? És mennyire tiszteli? A férj nem a gyermekeit hagyja el, róluk továbbra is gondoskodni kíván, amit jelen helyzet szerint pont az anya próbál megakadályozni, mert természetesen ebben az esetben sem lát tovább a saját egóján. A kérdésre is válaszolva, nincs az a bíróság, amelyik emiatt ne ítélné meg a láthatást. A gyereknek joga van az apjához.
2013. febr. 16. 23:15
 42/119 anonim ***** válasza:
1%

"Írtam én olyat, hogy nem segítenék neki, ha megszületik a kicsi? "

Én pedig arról írtam, hogy AMÍG A HASBAN VAN, addig ugyanúgy segítségre van szüksége!

2013. febr. 16. 23:16
 43/119 anonim ***** válasza:
14%

""Azt sem tudom milyen fényt vetne rám, ha nem derülni ki hogy átvert, hanem én lennék a szemét állat aki lelép a terhes felesége mellől.""

itt van a kutya elasva, el akarod hagyni valami miatt, nem azert mert atvert, de nem akarod a belyeget felvenni hogy elhagytad a terhes feleseged ezert rafogod erre. csakhogy ez gyenge indok.

a gyogyszeredet meg gondolom betegsegre szeded, a magad erdekeben, de az nem betegseg hogy egy no teherbe tud esni, es miattad szedte, mert te nem akartal. ettol fuggetlenul szemetseg hogy atvert, de ha szeretned ezen tul tudnal lepni. akkor is elhagynad ha most nem lenne terhes. legalabb igy van mire fogni. de a legtobbeknek azert santit ez a szoveg :)

2013. febr. 16. 23:16
 44/119 A kérdező kommentje:

38

Nehogy már én legyek a hibás mindenért a végén. Miért tenném tönkre a gyerekeim életét? Nem lelépni készülök, hanem válni. Nem hiszem, hogy nincs közötte különbség. Biztos jobb lett volna egy kétszülős családban, de nehogy már azért tönkretegyem az életüket, mert nem maradok az anyukkal.

2013. febr. 16. 23:17
 45/119 A kérdező kommentje:

44

Ne ragadj már ki valamit a szövegkörnyezet nélkül! Írta valaki, hogy nem kell tudnia erről a bíróságnak, erre válaszul írtam ezt a mondatot!

Amúgy ha ennyire le akarok lépni, te szerinted akkor miért nem teszem meg, fizetem a kötelezőt és élek tovább? Vádolsz itt, és át sem gondolod, hogy ellentmond az egész kérdésemnek.

2013. febr. 16. 23:20
 46/119 A kérdező kommentje:

43

Valószínűleg, nem fogja engedni, hogy a hasára tegyem a kezem, vagy beszéljek hozzá. Mondjuk attól még nem lesz a gyereknek baja. Ha kevesebbet tud már a lányunkkal törődni akkor lehetek vele többet. Nem akarom kitenni az otthonunkból, eladatni vagy egy fillér nélkül hagyni. Amennyire lehet biztosítom az a lányomnak, a kicsinek azt, hogy minden adva legyen egy nyugodt, biztos otthonuk legyen.

2013. febr. 16. 23:23
 47/119 anonim ***** válasza:
31%
fele-lősség... na ezen kiégtem (Y)
 48/119 anonim ***** válasza:
10%
A 44 jól megfogalmazta!Ez pont jókor jött neked! Te amúgy is leléptél volna,így azt gondoltad,tudod magad sajnáltatni!Hát nem! Bárhogy is tett a feleséged,TE vagy az aki lelép! Aljas,sunyi módon! Gratulálok!
 49/119 anonim ***** válasza:
15%

Összegzés:

Amiket felsoroltál, hogy a feleséged mikre hivatkozik, az egyik sem negatívum a bíróság szemében a gyermekelhelyezésnél, láthatás mennyiségében.

Az viszont, hogy elköltöztél, amikor megtudtad, hogy várandós a feleséged, és azóta se mentél vissza, az már az.

EZ mutatja, hogy mennyire törődsz a gyerekeddel, nem pedig az, amiket a nő mond.

Esetleg ha már ennyire foglalkoztat egy ügy, kérd ki ügyvád tanácsát, úgyis fel kell majd fogadnod valakit.

A válóper folyamatban van már? Mert akkor máris aktuális a gyermekláthatási per is, heteken belül behívhatnak.

2013. febr. 16. 23:24
 50/119 A kérdező kommentje:

Még nem indítottuk el, csak eldöntöttem, és jeleztem neki.

Az igaz, hogy elköltöztem, de a lányommal rendszeresen tartom a kapcsolatot. Erre vannak tanúim, akár az óvónők is láthatják, hogy megyek érte. Egyébként is beszéltem már velük, kíváncsi voltam hogy a lányunkon mit érzékelnek (persze nem mondtam el az okokat, csak hogy vannak közöttünk gondok)

2013. febr. 16. 23:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!