Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felhasználhatja a feleségem...

Felhasználhatja a feleségem ellenem váláskor, hogy nem akartam a babát? Elveheti tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
A feleségemmel még a kapcsolatunk elején úgy egyeztünk meg, hogy egy gyerekünk lesz. Ennek nem csak anyagi okai vannak, nekem elég egy gyerek. Ő ebbe beleegyezett. 3 éve megszületett a kislányunk, újra felhozta a második gyerek kérdést, de én elzárkóztam. Ennek ellenére tudtomon kívül nem szedte a fogamzásgátló tablettát, terhes lett. Nem tudom szavakkal leírni milyen átvertnek érzem magam, elköltöztem, hátha lehiggadok, de nem tudok átlépni azon, hogy átvert, pár napja megmondtam neki, hogy adjuk be hivatalosan is a papírokat. Teljesen kiakadt, most azzal fenyeget, hogy az életbe nem látom majd a kicsit. Tudja jól, hogy a babát a válás ellenére vállalnám, nevelném, hisz ő nem tehet semmiről. Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. Nem tudom felfogja e valaha, hogy nekem az a bajom, hogy ő, akire az életemet is rábíztam volna átvert, és nekem ez a problémám. Biztos nem lesz a legegyszerűbb helyzet, még nem tudom mit mondok majd később a gyerekeknek, de szeretnék a kicsinek is az apja lenni.

2013. febr. 16. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/119 anonim ***** válasza:
24%
Mondanám, hogy míg nincs határozat a gyermekelhelyezésről, a kislányodat annyiszor és oda viszed ahova csak akarod. Egy cseppet sem függ attól, hogy anyuka mit enged. Pontosan ugyanannyi jogod van szülőként mint neki. Amiért ezt nem mondom, az, hogy a feleséged terhes. Pont most lenne a legnagyobb szükség arra, hogy nyugalomban élhessen, és itt nem az ő hanem a baba érdekeit nézem. És bármilyen nehéz, neked is ezt kell tenned. Nem kellene, hanem kell. Sosem bocsátanád meg magadnak, ha egy kis szorongó vagy éppen kontrollálhatatlan emberke lenne belőle. Mikor szül a nejed? Addig nem tudnátok kicsit félretenni az indulatokat?
2013. febr. 16. 22:47
 22/119 anonim ***** válasza:
11%

ennyire megbizhatatlan a feleseged mint ennel az egy dolognal? mert akkor megertem.

viszont akkor nem ertem miert vetted el.

nem tamogatom a feleseged viselkedeset, en ilyet soha nem tennek meg senkivel, viszont nekem az is meredek hogy veget vetsz egy csaladi kozossegnek emiatt. szerintem mar egyebkent se szereted a feleseged es terhes neked ez az egesz, onzo vagy es nem tudsz reszt venni egy ilyen dologban mint a csalad, ahol az onfelaldozas fontos. en megertelek no letemre mivel en meg csak gyereket se akarok, de ha mar belemennek abba hogy legyen egy megis, es mondjuk a ferjem akarna megegyet es mesterkedne rajta hogy legyen es lesz, ha szeretem oket nem hagynam el oket ezert. szerintem itt is mas a gond de nyilvan semmi kozom hozza :)

2013. febr. 16. 22:47
 23/119 anonim ***** válasza:
94%

Jó böszme lehet ha még ő van megsértődve!

"Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. "

Ez meg a jól bevált fordított pszichológia,amikor az elkövetőből áldozat lesz,mert így könnyebb hogy te vagy a sz.ar,minthogy ő beismerje, hogy hibás.

2013. febr. 16. 22:48
 24/119 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy felhasználhatja ellenem, hogy nem akartam a kicsit, "miatta" válok el, akkor ezt felhozza a bíróságon, és ezzel érvel, hogy ne láthassam. Ő nagyon úgy értelmezi, hogy én elhagyom őt és a babát. Ami nem igaz, én csak őt hagyom el.
2013. febr. 16. 22:48
 25/119 anonim ***** válasza:
82%
nem fogja tudni bebizonyitani hogy nem akartad.
2013. febr. 16. 22:52
 26/119 A kérdező kommentje:

Még a negyedik hónapban van. Nem látom értelmét várni míg megszületik a baba, és akkor elválni. Ugyan mitől lenne másabb a hangulat?

Arra a kérdésre, hogy miért vettem el, annyit válaszolnék, hogy nem feltételeztem volna róla, hogy megteszi ezt.

Azzal is tisztába vagyok, hogy a fogamzásgátlónak kell tartani szünetet, bár számon tényleg nem tartom, hogy mikor, mennyi időnként. De itt nem erről volt szó. Ha ilyen oka lett volna szól, hogy védekezzünk gumival pár hónapig. Vagy felőlem életem végéig. vagy spirál vagy mit tudom én. Nehogy már 2013-ba ne lehetett volna bármit megoldani. Akart még egy gyereket, nem szedte a gyógyszert. Ennyi történt.

2013. febr. 16. 22:54
 27/119 anonim ***** válasza:
100%
25: Nem lehetséges, hogy ne láthassad, még akik által életveszélyben van a gyerek és a nő, sem tudják elérni, hogy távoltartásit kapjanak, mert a törvény KÖTELEZI a nőt és a gyereket a láthatásra, erre mondják, hogy amíg nem tesz kárt az apa a gyerekben (hogy gyilkossággal fenyegetőzik, az sem elég), addig kötelező a láthatás. Hány éves vagy, hogy ennyire nem vagy tájékozott az életben?:)
2013. febr. 16. 22:55
 28/119 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Te azért válsz el mert nem bízol már a feleségedben, nem hiszed, hogy újabb három év múlva nem "ajándékoz" meg még egy meg még egy gyermekkel. De azt aki nemsokára megszületik, tiszta szívből szereted, részt kívánsz venni az életében, látni és támogatni szeretnéd. Újabb hármat-négyet viszont nem tudsz és nem is akarsz. Így is támadhatónak tűnik a döntésed? Szerintem nem.
2013. febr. 16. 22:55
 29/119 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom milyen fényt vetne rám, ha nem derülni ki hogy átvert, hanem én lennék a szemét állat aki lelép a terhes felesége mellől. Félek, hogy csak akkor jöhetek ki jól (nem úgy hogy kéthetente látom a lányom, a kicsit eleinte fogalmam sincs), ha valahogy sikerül beláttatnom vele, hogy nem velem tesz rosszat, hanem a gyerekkel, ha nem enged többet.
2013. febr. 16. 22:56
 30/119 A kérdező kommentje:

28

De alapból akkor sem sok jár egy apának. Kéthetente egy hétvége (az sem a teljes) Ennél azért picivel többet szeretnék. A kicsiből is ha nagyobb lesz. Attól meg félek, hogy nem lesz túl sok esélyem, ha ő előadja magát. És mint írtam azzal tényleg nem vagyok tisztában, hogy a kisbabáknál hogy van. Ilyenkor mennyire tud keresztbe tenni egy anya.

2013. febr. 16. 22:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!