Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felhasználhatja a feleségem...

Felhasználhatja a feleségem ellenem váláskor, hogy nem akartam a babát? Elveheti tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
A feleségemmel még a kapcsolatunk elején úgy egyeztünk meg, hogy egy gyerekünk lesz. Ennek nem csak anyagi okai vannak, nekem elég egy gyerek. Ő ebbe beleegyezett. 3 éve megszületett a kislányunk, újra felhozta a második gyerek kérdést, de én elzárkóztam. Ennek ellenére tudtomon kívül nem szedte a fogamzásgátló tablettát, terhes lett. Nem tudom szavakkal leírni milyen átvertnek érzem magam, elköltöztem, hátha lehiggadok, de nem tudok átlépni azon, hogy átvert, pár napja megmondtam neki, hogy adjuk be hivatalosan is a papírokat. Teljesen kiakadt, most azzal fenyeget, hogy az életbe nem látom majd a kicsit. Tudja jól, hogy a babát a válás ellenére vállalnám, nevelném, hisz ő nem tehet semmiről. Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. Nem tudom felfogja e valaha, hogy nekem az a bajom, hogy ő, akire az életemet is rábíztam volna átvert, és nekem ez a problémám. Biztos nem lesz a legegyszerűbb helyzet, még nem tudom mit mondok majd később a gyerekeknek, de szeretnék a kicsinek is az apja lenni.

2013. febr. 16. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/119 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbra kérj fele-fele láthatást. A kicsire pedig ezt majd csak később, de már tisztázzátok le az idejét is. Így senki nem fizet senkinek, minden mehet felesben.
2013. febr. 16. 22:29
 12/119 anonim ***** válasza:
96%

Azért azt vegyük már tudomásul, ezen az alapon akár tizenkettőt is szülhetne bármelyikünk. Apuka meg örüljön, de nagyon ám!

Mindentől függetlenül most inkább adj időt magadnak, hogy megemészd a történteket, ne indulatból mondj ki dolgokat, várd meg, míg elcsendesednek a gondolataid. A picit meg úgyis imádni fogod, lehet, pár hónap múlva egész másként érzel majd a feleséged iránt is.

2013. febr. 16. 22:32
 13/119 anonim ***** válasza:
2%

az hogy mit beszel a feleseged mikor magan kivul van az idegtol a valas miatt meg hogy mit fog valoban megtenni az 2 kulon dolog.

amugy biztos hogy csak ennyi az okod a valasra? :)

2013. febr. 16. 22:34
 14/119 A kérdező kommentje:
Én megadtam neki a lehetőséget, hogy válasszon mást. Még a kapcsolat elején megbeszéltük, hogy nem akarok egynél több gyereket. Megtehette volna hogy akkor szakít (amikor még nincsenek olyan nagy érzések) és keres olyat akinek szülhet négyet. Ha véletlen csúszott volna be, és nem akarja elvetetni akkor azt mondtam volna, hogy rendben legyen. De úgy hogy direkt nem szedte a gyógyszert (ezt ő maga vallotta be) így nem tudok benne tovább bízni. Azon agyaljak minden egyes szeretkezésnél, hogy vajon most nem ver-e át? Vagy védekezzünk gumival, amikor ott van mindkettőnkben a tudat, hogy ez azért van mert nem bízok benne? Vagy majd megyek egy délután a lányomért az oviba, de már nem lesz ott, mert az anyja gondolt egyet, és átíratta egy másikba? Hogyan lehetne valakivel úgy élni, hogy átvágott abban a dologban aminél nincs fontosabb a világon? Mielőtt vádoltok, gondoljátok már át hogy ti mit szólnátok ahhoz, ha valaki szépen eldöntené nélküled az egész életedet.
2013. febr. 16. 22:34
 15/119 anonim ***** válasza:
99%

Teljesen jogosak az érzéseid, és elhiszem, hogy ez az egész nagyon fájhat. Bennem egy világ dőlne össze. Mondjuk velem ilyen nem történhet, mivel nő vagyok, de szerintem ez az egész szörnyű.

A gyerekeidet pedig látni fogod, emiatt ne aggódj.

2013. febr. 16. 22:37
 16/119 A kérdező kommentje:
Már két hónapja elköltöztem, szóval nem hiszem, hogy bármi változna bennem. A kislányomat eddig hagyta, hogy lássam, elvigyem. De eddig gondolom az is közrejátszott, hogy nem mondtam ki semmi véglegest. Nem tudom mennyire van megsértődve, vagy meddig tart. Én meg abban bízok, hogy ő nyugszik le, és meg tudunk állapodni, esetleg a lakással és a gyerektartással tudom "motiválni". Bár most eléggé haragszik rám.
2013. febr. 16. 22:39
 17/119 anonim ***** válasza:
14%

Hogy érted, hogy ellened?

Mit változtat az ügyben az, hogy akartad-e a babát vagy sem?

2013. febr. 16. 22:44
 18/119 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy a bíróságon bárki nézi hogy miért váltok. A kisbabával lesz nehezebb dolgod, úgy tudom 2 éves korig az anya ha nem engedi nem viheted el egy órára sem.

Egyébként jól teszed, hogy válsz. Egy unokatestvéremmel csinálta meg ugyanezt a felesége (csak harmadik gyerekkel) nem vált el, mert anyagilag nincs rá lehetősége. De pokol a házasságuk. Szerintem lassan mindketten becsavarodnak

2013. febr. 16. 22:46
 19/119 anonim ***** válasza:
9%

nem érheti el azt hogy ne lásd a kicsiket,de hivatkozhat arra hogy elköltöztél=elhagytad őket

ha talál egy jó ügyvédet simán hivatkozhat erre,de szerintem ha látni akarod a kicsit akkor nem azért kéne elválni mert az asszony úgy intézte hogy terhes legyen

a bizalmi kérdést is megértem,tényleg nehéz lehet megbízni benne,az ilyen esetekre jó pl az ondóvezeték elköttetése

2013. febr. 16. 22:46
 20/119 anonim ***** válasza:
8%

Egyébként meg avval gondolom tisztában voltál mindig is, hogy fg. tablettát csak 3-4 évig szabad szedni, tehát valószínűtlennek gondolom, hogy erre alapoztad az egész életre kiterjedő fogamzásgátlást...

És az is valószínűtlen, hogy együtt élsz úgy valakivel, hogy nem tudod, mit szed és mit nem. Azt is tudod, mikor tüsszent, mikor pukizik, csak pont azt nem látod, hogy milyen tablettákat vesz be reggel és este, és hogy jár-e kéthavonta az orvoshoz receptért és kivizsgálásokra emiatt...

2013. febr. 16. 22:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!