Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felhasználhatja a feleségem...

Felhasználhatja a feleségem ellenem váláskor, hogy nem akartam a babát? Elveheti tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
A feleségemmel még a kapcsolatunk elején úgy egyeztünk meg, hogy egy gyerekünk lesz. Ennek nem csak anyagi okai vannak, nekem elég egy gyerek. Ő ebbe beleegyezett. 3 éve megszületett a kislányunk, újra felhozta a második gyerek kérdést, de én elzárkóztam. Ennek ellenére tudtomon kívül nem szedte a fogamzásgátló tablettát, terhes lett. Nem tudom szavakkal leírni milyen átvertnek érzem magam, elköltöztem, hátha lehiggadok, de nem tudok átlépni azon, hogy átvert, pár napja megmondtam neki, hogy adjuk be hivatalosan is a papírokat. Teljesen kiakadt, most azzal fenyeget, hogy az életbe nem látom majd a kicsit. Tudja jól, hogy a babát a válás ellenére vállalnám, nevelném, hisz ő nem tehet semmiről. Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. Nem tudom felfogja e valaha, hogy nekem az a bajom, hogy ő, akire az életemet is rábíztam volna átvert, és nekem ez a problémám. Biztos nem lesz a legegyszerűbb helyzet, még nem tudom mit mondok majd később a gyerekeknek, de szeretnék a kicsinek is az apja lenni.

2013. febr. 16. 21:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/119 anonim ***** válasza:
33%

amugy nekem meg mindig valoszinutlen hogy emiatt megy el a ferfi. szerintem vagy van valakije vagy alakuloban van, es pont ekkor tortent ez meg, es ettol akadt ki annyira hogy azonnal el is koltozott. szerintem csak ebben az esetben lehet egy masodik gyerekre ugy tekinteni mint sulyos rablancra es menekulni. mert egyebkent ha en osszekotottem valakivel az eletem es elvileg szeretem, bizonyos dolgokat meg kell hogy tudjunk egymasnak bocsatani es a szeretet, neadjisten szerelem (mar ha van) csodakra kepes.

szerintem ha nem lenne mas a kepben, meg ha nagyon csalodott volna is a felesegeben, akkor se kapkodna igy a valassal, nem lenne ez olyan surgos. meg a koltozes. es csak ebben az esetben jobb duma a gyerekre fogni mint megmondani az igazat.

2013. febr. 17. 20:30
 92/119 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem sem csak ez a tervezett válás oka.
2013. febr. 17. 20:43
 93/119 anonim ***** válasza:
31%
91.Így van,ahogyan leírtad! itt már szeretet nem volt,ez csak kifogás! Nem kell majd csodálkoznia,ha a gyereke utálni fogja,hiszen még magzat korában elhagyta!
2013. febr. 17. 20:47
 94/119 anonim ***** válasza:
51%
párom családjában is ez volt,hiába volt meg a lehetőség hogy láthassa az apja a mai napig nem képes megbocsátani neki hogy elhagyta őket,úgyhogy nem is tartja a kapcsolatát az apjával,hiába szereti
2013. febr. 17. 21:13
 95/119 A kérdező kommentje:
Én meg még mindig nem hiszem el azt, hogy az, hogy ha valakit ilyen módon átvág a házastársa az nem elég válóok egyeseknek. És még mindig rám akarjátok kenni. "ennyi" az okom a válásra. Ha valakinek ez nem elég, az nem fog válni. Nekem elég. Lehet jobb lenne más beállítottságú lennék, a saját életemet nehezítem meg a válással. Nem hirtelen hoztam a döntést, 2 hónapot gondolkodtam rajta, pont azért mert egyébként mást tényleg nem tudok felhozni sem ellene, sem a házasságunk ellen. A másik az, hogy értelemszerűen benne is van hiba, talán a lányunk születése óta nem voltam elég figyelmes irányába, hisz nem vettem észre hogy ő tényleg szeretne még egy kisbabát. Nem volt nekem sem egyszerű döntés, hogy elhagyjam. De ha 20 évig gondolkodnék akkor is odalyukadnék ki, hogy nem tudok neki megbocsátani, így meg nincs értelme. A másik az, hogy a viselkedése utána, ahogy engem támad most, tényleg nincs mit beszélnünk tovább. Ezt pláne nem vártam volna tőle.
2013. febr. 17. 21:35
 96/119 anonim ***** válasza:
39%

akkor neveld te a 2 gyereket egyedul, de nehogy tamadd a volt feleseged erte! mert ezt biztosan senki nem varja toled :)

a sajat eleted nehezited meg :DDDD te ennyire hulyenek nezed az embereket, monddcsak? :D

2013. febr. 17. 21:47
 97/119 anonim ***** válasza:
29%

Úgy őszintén!Mit vártál?Elhagytad terhesen és még ő fog neked jópofizni?Ha te valóban annyira szeretted volna,mint ahogy irod,2 nap után visszamentél volna hozzá!Nem,ez nem válóok!Ha mástól várna gyermeket,akkor igen!De így nem.

A kicsit meg hiába is látnád,utálni fog,jogosan!Gondolkodj a gyermek fejével!Azt fogja látni,hogy ennek az embernek nem kellettem,miért szólítsam én apának! Remélhetőleg a feleséged talál párt magának,aki a sajátjaként fogja szeretni a papiron tőled származó gyermekeket!De az igazi apjuk az a férfi lesz!

2013. febr. 17. 21:48
 98/119 A kérdező kommentje:

Semmi jogod kétségbevonni azt, hogy milyen apa vagyok, leszek. Egy gyereknek az kell, hogy szeressék és foglalkozzanak vele. Szerintem lehetek elváltként is jó apa. Nem őt hagyom el, nem igaz hogy nem érezhető a különbség.

Egyébként meg igen, a saját életemet nehezítem, hisz nem leszek mindig mellettük. Mindenképpen veszítek én is, a gyerek is. Ezt látom. De hogy ők ne veszteségnek éljék meg arról meg nekem kell majd tegyek. Biztos nem leszek tökéletes apa, de nehogy már azért legyek sz.r , mert elválok. Ezek szerint azok a szülők akik együtt élnek automatikusan jó szülők?

2013. febr. 17. 22:02
 99/119 anonim ***** válasza:
63%
#90 - "hanem megoldást próbálunk találni, hogy a kérdező gyerekei ne csonka családban nőjenek fel." - ez idáig rendben is lenne, HA mondjuk a Kérdezőt is embernek néznétek mindeközben, és nem arra nyomnátok, hogy hogyan áldozza fel, tegye véglegesen tönkre a saját életét, miután a felesége már önző módon tönkre tette az eddigi életét és a családját...
2013. febr. 17. 22:02
 100/119 anonim ***** válasza:
18%

ebbol mar jol nem fogsz kijonni, barmennyire probalkozol ilyen hangzatos szovegekkel hogy a feleseged atvert, hogy a sajat eleted nehezited mert nem leszel a gyerekek mellett. en konkretan nem hiszek neked de mindegy.

"sajnos" egy terhes asszonyt elhagyni a legritkabb esetben bocsanatos bun, es nagyon sokan el fognak erte itelni, elsosorban a sajat csaladod es majd a gyerekeid. igazan kivarhattad volna mig megszuletik az a gyerek es nem terhesen idegesited az asszonyt, meg koraszulott is lehet a gyereked, sot meg is halhat emiatt, de szerintem nem sirnal erte sokat...

2013. febr. 17. 22:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!