Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felhasználhatja a feleségem...

Felhasználhatja a feleségem ellenem váláskor, hogy nem akartam a babát? Elveheti tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
A feleségemmel még a kapcsolatunk elején úgy egyeztünk meg, hogy egy gyerekünk lesz. Ennek nem csak anyagi okai vannak, nekem elég egy gyerek. Ő ebbe beleegyezett. 3 éve megszületett a kislányunk, újra felhozta a második gyerek kérdést, de én elzárkóztam. Ennek ellenére tudtomon kívül nem szedte a fogamzásgátló tablettát, terhes lett. Nem tudom szavakkal leírni milyen átvertnek érzem magam, elköltöztem, hátha lehiggadok, de nem tudok átlépni azon, hogy átvert, pár napja megmondtam neki, hogy adjuk be hivatalosan is a papírokat. Teljesen kiakadt, most azzal fenyeget, hogy az életbe nem látom majd a kicsit. Tudja jól, hogy a babát a válás ellenére vállalnám, nevelném, hisz ő nem tehet semmiről. Azt vágja a fejemhez, hogy a baba miatt válok, akkor ne akarjak része lenni az életének. Nem tudom felfogja e valaha, hogy nekem az a bajom, hogy ő, akire az életemet is rábíztam volna átvert, és nekem ez a problémám. Biztos nem lesz a legegyszerűbb helyzet, még nem tudom mit mondok majd később a gyerekeknek, de szeretnék a kicsinek is az apja lenni.

2013. febr. 16. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/119 anonim ***** válasza:
100%

1. Az, hogy elváltok, kettötök dolga.

2. Ha két gyereketek van, akkor mindkettöt jogod van látogatni és kötelességed anyagilag támogatni.

2013. febr. 16. 22:01
 2/119 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, hogy ne láthasd a gyereket, nem igazán lehetséges, csak akkor lenne ilyen, ha a bíróság eltiltana a láthatástól, de ehhez az kellene, hogy te veszélyeztesd a gyerek épségét. Erre komoly indok kell, az nem elég, hogy az anyában csalódtál és nem tudsz többé megbizni benne.
2013. febr. 16. 22:04
 3/119 anonim ***** válasza:
10%
Háát,kedves Kérdező!Ha Te emiatt elválsz,igazából nem is szeretted a feleségedet!Innentől kezdve,nincs miről beszélni....
2013. febr. 16. 22:14
 4/119 A kérdező kommentje:

Annyit kérdeztem, hogy felhasználhatja e ellenem.

Amúgy kérlek mondj már nyomósabb okot annál, hogy hazudik és átver?

2013. febr. 16. 22:16
 5/119 anonim ***** válasza:
89%
Nyomósabb ok lenne ha nem te lennél az apa. Amúgy jól írták, mindkét gyerekre kapsz láthatási jogot és fizethetsz gyerektartást.
2013. febr. 16. 22:19
 6/119 A kérdező kommentje:

Valóban ez az egy nyomósabb ok lenne.

Akkor megnyugodtam. Kérhetem úgy, hogy kéthetente hétvége, illetve plusz egy-két nap hetente a nagyobbikra? (később persze a kicsire is) Mennyit lehetek a kicsivel míg újszülött, és az anyjához van kötve?

2013. febr. 16. 22:23
 7/119 A kérdező kommentje:

6

Ne menjünk el a hülyeség felé.

2013. febr. 16. 22:24
 8/119 anonim ***** válasza:
8%
Nyomosabb ok!Akkor lehetne nyomós ok a válásra,ha nem Tőled várna babát és hazudna!De addig,amíg a Te véred folyik abban a most még magzatban ezek szerint...hát ,bocs,de én másképp látom!Akarta azt a GYERMEKET és TŐLED! Nem mástól!Vágyott rá,ez a NŐI ösztön!Az egy dolog,hogy így érte el a célját,de én a helyedben átértékelném ezt az egészet!Ha nem Tőled akart volna és mindenáron vágyott a kisbabára,akkor félreke@él és olyan embert,társat keres,aki ezt megadja neki! Ennyi!
2013. febr. 16. 22:27
 9/119 anonim ***** válasza:
90%
A kétheti hétvégét biztos megkapod. Hét közben meg az lenne a legegyszerűbb, ha te mennél a megbeszélt napokon az oviba a nagyért aztán mikor hazaviszed még maradsz, hogy a picivel is lehess. Lényeg, a bíró is lássa, hogy a kapcsolatot mindenképp szeretnéd tartani mindkét picivel. Ahogy telik az idő, megnyugszol te is, a feleséged is, onnantól úgy egyezkedtek ahogy akartok. De ahhoz ragaszkodj, hogy lepapírozva minél több időt tölthess velük. Tudod, a papír az papír.
2013. febr. 16. 22:28
 10/119 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy mit kérhetsz, vagy mit nem, nem tudom. Bár ez egészen reálisnak tűnik amit mondasz.

Nem tudja felhasználni ellened, hiszen nincs bizonyíték. De ha lenne is, az se számít.

Amíg nem veszélyezteted a gyerekek biztonságát, addig jogod van látni őket.

2013. febr. 16. 22:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!