Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem költözik el a gyerekem!...

Nem költözik el a gyerekem! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

18 éves. Eddig teljesítettem a kötelességemet, etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam. Most befejezte a tanulmányait.

Én meg elfáradtam. Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban. Szeretném ha dolgozna, és elköltözne itthonról, hogy végre egyedül új életet kezdhessek. De ő nem nagyon töri magát. Mit tehetnék? Van joga a saját lakásomban lakni az engedélyem nélkül, ha már elmúlt 18 és nem is tanul már?

2011. nov. 29. 14:06
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/168 anonim ***** válasza:
67%

79.

Nem erre akartam kilyukadni. Nálam a tudatos tervezés annyit jelent, hogy biztos párkapcsolat(már amennyire lehet biztos egy párkapcsolat, de hidd el, lehet az, ha nem is száz százalékig) és valamelyest biztos anyagi háttér mellett akaratlagosan vállalunk gyereket, nem pedig terherbe esünk, és akkor 'egye fene, tartsuk meg' alapon szülünk(esetleg az úriember megtartása végett, vagy más okból.)

Nyilván sokféle baj beüthet, hogy valamiért az egyik szülő magára marad, de ne tetézzük már ezt azzal, hogy csak szülünk a vakvilágba. Így értettem, sajnálom, ha félreérthető voltam.

2011. nov. 29. 16:17
 82/168 anonim ***** válasza:
92%
igen, félreéthető volt, mivel a kommentet pont egy olyan példára írtad, ahol jól működö kapcsolat volt, és az apa meghalt
2011. nov. 29. 16:22
 83/168 anonim ***** válasza:
93%

A hozzászólás csattanójaként leírt mondat ("Ennyit a tudatos tervezésről okostojások") verte ki nálam a biztosítékot. Erre irányult, azért is kezdtem úgy, hogy (az apa halálának lehetsége) nem mentesíti a szülőket a tudatos tervezés alól. Ergo annak ellenére, hogy bármikor érhet minket valami, nem árt, ha odafigyelünk az olyan fontos dolgokra, mint a családTERVEZÉS.

Nekem ez valamiért nagyon érzékeny téma. Sokaknak nem adatik meg a biztos családi háttér, mert a szülei felelőtlenül, meggondolatlanul vállalták őket. Természetesen nem egy eset van, mikor minden próbálkozás ellenére is széthullik egy család valamilyen okból, de sokkal kevesebb ilyen család lenne, ha az emberek picit tudatosabban 'intéznék' ezeket a dolgokat. Nem véletlen, hogy annyi megkeseredett ember és rossz minta él a társadalomban. Teljesen kizárni sosem lehet, de törekedni rá azért nem árt. Mint ahogy az egyéneknek is törekedni kell arra, hogy biztonságot teremtsenek a maguk és a családjuk számára. Álomvilág vagy sem, azért, mert nem lehet kifogástalanul véghezvinni, még törekedhetünk rá. Ha nem is a tökélyre, de a nyugalomra mindenképp.

2011. nov. 29. 16:29
 84/168 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi gyűlölködő válasz...egyedülálló anyáknak bizony nem könnyű a helyzete, el is kell tartani a családot, de közben háztartást vezetni és gyermeket nevelni.

Rengete ilyen anyuka van, apuci gondol egyet és elhúz, gyerekre-asszonyra nagy ívben tojik. Ismerőseim közt is akad jó pár ilyen szerencsétlen nő, de persze a társadalom előbb szólja meg őket, mint a hanyag apucit.

2011. nov. 29. 16:33
 85/168 anonim ***** válasza:
86%
Az meg, hogy valaki még privát gyalázkodó üzeneteket is küld a kérdezőnek, hát az a betegesség határát súrolja...
2011. nov. 29. 16:34
 86/168 anonim ***** válasza:
59%

16:29:

Én írtam "azt a" kommentet és nálam is kiverte pár hozzászólás a biztosítékot, hogy így fogalmaztam.

Lehet, hogy nem fogunk soha egyet érteni, bár támogatom azt a tudatos tervezést, amikor csak stabil alapokra épít egy pár és vállal gyereket, de ez csak a burok.

A mélyében sok minden van. Előfordul, hogy csak később nyílik ki a szemünk, hogy milyen is a másik, megesik, hogy tapasztalatlan az egyén.

Az is sajnos megtörténik, hogy két tini a természet fajfenntartó ösztönének engedelmeskedve szexel és hoz létre egy új életet. Ez viszont a szülő hibája.

Olvasok én itt ezen az oldalon rengeteg butaságot, amin először nevet az ember, de ha belegondol, akkor elkeseredik, hogy mennyi mindent nem tud sok ember.

Mondok egy példát:

50 éves sógornőmnek nemrég magyaráztam el, hogy a baba nem csak félidőben mozdul meg először. Nem hisz nekem. Szerinte ő tudja jobban.

Vagy egy 75 éves prédikátornak mikor felhoztam, hogy a legtöbb fogyatékos születés közben sérül és nem a méhen belül, akkor meglepődött.

Az elérhető információk világában még mindig a sötét középkorban élünk.

2011. nov. 29. 16:35
 87/168 anonim ***** válasza:
80%

ma 16:29

Ezzel mondjuk valamennyire egyetértek, csak nem tudhatjuk a teljes igazságot a kérdezőről, és azért eléggé szörnyű, hogy sokan már acsarkodva beleznék...

2011. nov. 29. 16:36
 88/168 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj, hogy hiába állítottam be, hogy látszódjon a nevem, mikor véleményt írok, az bizony nem akar látszódni.

Így viszont nem tudom felvállalni a véleményem, pedig nagyon szeretném.

2011. nov. 29. 16:39
 89/168 anonim ***** válasza:
87%

Aztamocskos mennyi idióta ember van itt.

Én az "aki hülye, haljon meg" elvet vallom.

Ha így hálálta meg a nevelést, akkor honlap zárcsere, cuccait kitenni az ajtó elé, aztán istenálgyon.

Boldoguljon ahogy tud, ha nem tud, az az ő baja, kész, olyan meg, hogy feltétel nélküli szeretet, csak a mesében létezik...

2011. nov. 29. 16:40
 90/168 anonim ***** válasza:
15%
Ha nem dolgozik miből veszi az italt és miből drogozik?
2011. nov. 29. 16:41
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!