Nem költözik el a gyerekem! Mit tehetnék?
18 éves. Eddig teljesítettem a kötelességemet, etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam. Most befejezte a tanulmányait.
Én meg elfáradtam. Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban. Szeretném ha dolgozna, és elköltözne itthonról, hogy végre egyedül új életet kezdhessek. De ő nem nagyon töri magát. Mit tehetnék? Van joga a saját lakásomban lakni az engedélyem nélkül, ha már elmúlt 18 és nem is tanul már?
65-ös: Te egy kicsit álomvilágban élsz. Vagy a jövőbe látsz, s csak olyannal alakítasz ki párkapcsolatot, akivel életed végéig együttélsz.
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor csak boldog és stabil párkapcsotok és családok lennének a világon.
Nem kell gyökerekkel, rosszfiúkkal, vagy kisebbségivel összeálni és nem fogják otthagyni. Akit otthagynak, az csak magának köszönheti."
Ez amolyan középkori hozzáállás. :)))))
Szerintem nem nagykorú és még álomvilágban él.:DDDDDDD
Írtam, volt olyan barátnőm, akinek a férje meghalt leukémiában és emiatt maradt egyedül.
De ez a komment... én felröhögtem rajta. :DDDD
"A csámcsogóknak:
ismerősömnek esküvő után jött a baba. Boldogan várták a trónörököst, jól álltak anyagilag.
Majd kiderült az édesapa leukémiája. Karácsonykor van a halálának az évfordulója, az anya pedig ott maradt egyedül a gyerekkel.
Ennyit a tudatos tervezésről okostojások."
Ez nem mentesíti a leendő szülőket a tudatos tervezés alól... Magához a témához én nem kívánok hozzászólni, undorító az egész, ami itt folyik.
ma 15:39
Annak nagyon kicsi az esélye, hogy meghal...Annak viszont annál több, amit leírtam. (nem izgat a lepontozás, ez az igazság)
ma 16:04 nem kell se beszólni, se feltételezgetni (csak hogy tudd, még nincs gyerekem)
de ha kinyitnád a szemed, és szétnéznél a világban látnád, hogy nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben hogy a szüleitől kap mondjuk egy lakást, vagy nagyobb összeget. pedig úgy is el lehet kezdeni, sokaknak sikerül is.
ma 16:06
szóval a tudatos tervezés azt jelenti, hogy azt is belekalkuláljuk, mi van ha az egyik szülő meghal? hát, ha ez így menne, szerintem nem is lennének gyerekek a világon
16:04-nek:
Nekem szólt a rosszindulatú mondatod, amire csak annyit mondanék, hogy ezt nehogy tovább add a gyerekednek, mert a te fajtádból már rengetegen vannak.
Kívánok neked egy kicsivel jobb személyiséget.
(itt a bizonyítéka annak, hogy nem nevelés kérdése az egész! Ezt a véleményezőt sem hiszem, hogy ilyennek nevelte az anyja, mégis süt belőle a rosszindulat! Példák mindig vannak.)
16:10-nek
Igen, felröhögtem, de ha idősebb vagy mint én (35 éves), akkor viszont csak sajnállak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!