Nem költözik el a gyerekem! Mit tehetnék?
18 éves. Eddig teljesítettem a kötelességemet, etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam. Most befejezte a tanulmányait.
Én meg elfáradtam. Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban. Szeretném ha dolgozna, és elköltözne itthonról, hogy végre egyedül új életet kezdhessek. De ő nem nagyon töri magát. Mit tehetnék? Van joga a saját lakásomban lakni az engedélyem nélkül, ha már elmúlt 18 és nem is tanul már?
hát ez már zaklatás...
én nem értem, hogy miért van sok olyan ember, aki a saját véleményét mindennél és mindenkinél feljebbvalónak gondolja. csak a sajátjával egyezőt hallja, a többi egyik fülén be, másikon ki. nem pont erre a kérdésre gondolva, úgy általában is.
egyébként is ki vagy te, hogy utasíts valakit arra, hogy élje az életét? persze, a kérdező kért segítséget, na de így, már rendszeren kívül is csak letámadni, jesszus..
Ti tényleg nem értitek?
Nem csak az anyának van kötelessége, hanem a gyereknek is.
Aki visszaolvas, az látja, hogy egy deviáns gyerek védelmére keltek, akinek a külön kívánságait az anyja finanszírozza a keresetéből.
Vannak olyan emberek, akik gének miatt lesznek ilyenek és nem az anyai szeretet hiánya miatt.
Ne az anyát szapuljátok már az istenért! Azt senki nem látja, hogy fél a saját gyerekétől? Az senkit nem hat meg??? Csak az anya hibáját tudjátok szajkózni?
" Kedves Arven!
A szülőnek igenis fontos feladata legaláb az alapokat megadni!
Legalább azt várná meg,hogy legyen melója+lakása a gyereknek,még ha nem is "teszi alá" a lakást. "
A válaszom 2. részét nem a kérdezőnek szántam, hanem annak, aki azon siránkozik, hogyha még talál munkát, se lesz egyből lakása.
Erre írtam, hogy én se azt dolgozom, amit tanultam, de muszáj volt pénzt keresni, s talpra állni kevés pénzből is. Én úgy oldottam meg, hogy többen mentünk 1 albérletbe. S innen már lehet továbblépni. Nagy szerencse kell ahhoz (vagy jó anyagi háttér), hogy valaki fiatalon saját lakást tudjon venni.
Vissza a kérdezőhöz: Sajnos megtorpantunk a válaszadásban, mivel nem írt azóta semmi támpontot, amivel érthetőbb lenne a jelenlegi helyzet.
Én nem ítélkezem pont ezért, mert nem tudom mitől lett ilyen a helyzet.
Nem kell egyből leoltani az anyját, csak mert dolgozott, hogy a gyerekét felnevelje. Semmivel nem lett volna jobb, ha beadja intézetbe.
Gondolom egyedül nevelte, nem számíthatott nagyon senkire. Lehet, hogy a gyerek születése után hagyta ott az apa. Nem tudhatjuk.
Nagyon sok ilyen helyzetben lévő nő van, itt is írtak példákat.
Ja, én is írtam a kérdezőnek, sok sikert kívántam neki.
De még nekem sem válaszolt, mert bizony előfordulhat, hogy nincs gép előtt!
Mert nem mindig akkor van mindenki netközelben, mint te, kedves másik beolvasó!
Csak agy kéne ezt felfogni...
Nem hiszem, hogy bátorság kéne válaszolni egy levélre, talán inkább az, hogy el is olvassa.
Mivan, ha elhagyták, mikor terhes volt?
Erre ez a válaszom:
Nem kell gyökerekkel, rosszfiúkkal, vagy kisebbségivel összeálni és nem fogják otthagyni. Akit otthagynak, az csak magának köszönheti.
"Kiraknám a gyerekemet mert betöltötte a 18-at.Emellett iszik drogozik lop.Pedig én etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam"
Nekem valami nem stimmel a történetben....
ma 15:32
és arra van-e válaszod, ha mondjuk a terhesség alatt az apa meghal? az a jófiúkkal is megesik ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!