Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire nem lehet elfogadni,...

Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...

Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.

Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.

Vélemény?

2011. ápr. 3. 22:24
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/190 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, pont ez a kérdés vetett fel nálam/nálunk egy érdekes helyzetet (efölött levő kérdés az enyém).

Nem egyszerű az élet... :)

2011. ápr. 12. 12:52
 82/190 anonim ***** válasza:
5%
Az a nő aki nem akar családot valószínűleg lelki sérült ember.Lehet valami a gyerekkorból,erőszak,rossz tapasztalat,rossz nevelés,félelem,gyengeség,elnyomás stb.Én a helyedben felkeresnék egy pszichológust aki segítene megválaszolni miért is nem akarod.Szerintem 10-ből jó ha kettő szülő mondja az öregkoros dumát nem??Ez nem ősanyaság szerinted aki családot akar az ősanya???Már a szövegedből látszik hogy nem vagy jóban a világgal és magaddal sem.Pasit se akarsz??Egy idő után a férfiak is akarnak családot te majd mit mondasz nekik,vagy keresed azt aki úgy éli az életét mint te??Én is ismerek ilyen házasokat de nagyon szenvednek és nem boldogok mert nincs senkilyük,nincs unoka a vagyon az államé.Nincs akit szeressenek teljes szívből csak önzően magukat.
2011. ápr. 12. 13:11
 83/190 anonim ***** válasza:
77%

Jajj, hagyjátok már magatokat ezzel az önzőséggel!!!! És ha önző vagyok, mert nem vállalok gyereket, akkor mi a franc van??? Aki vállal, az önzetlen??? Minden ember önző!!!! Csak máshogy nyilvánul meg!!! Amúgy meg utolsó válaszoló, neked aztán nagy élettapasztalatod lehet!!! Kit érdekel, hogy a halálom után kié lesz a vagyonom??? Ami lehet, hogy egy fogkefét takar, mert nem lesz semmim!! Én meg akiket ismerek, nagyon is boldogok gyerek nélkül!!!

Biztos csak is a lelki sérültek nem vállalnak gyereket!!! HA ez így lenne, még ennyi gyerek se lenne, ami most van!!

2011. ápr. 12. 13:15
 84/190 anonim ***** válasza:
68%

13:11

Most majdnem írtam neked valamit, de inkább nem.

Te hogyan sérültél gyerekkorodban, hogy nem tudod elfogadni, ha más másképp gondolkozik, mint ahogy te azt elvárod?

2011. ápr. 12. 13:17
 85/190 anonim ***** válasza:
90%
Ismerek olyat, akinek van gyereke, mégis önző, és nem törődik a gyerekével!! Akkor ez most hogy is van?? Még ti sem tudjátok!!!! Miért nem lehet már leakadni erről??? Aki gyereket akar, szüljön, aki nem, ne szüljön!! Mit kell győzködni meg sértegetni a másikat?? Nem értem!! Úgysem leszünk egy véleményen soha!
2011. ápr. 12. 13:17
 86/190 anonim ***** válasza:
78%

Mamám 3 gyereket felnevelt. És mikor kérdeztem egyszer ő mondta, hogy ha megint előröl kezdhetné, akkor nem szülne, inkább karriert építene. Sok dolgot nem tehetett meg gyerek mellett, amit szeretett volna.

A mai férfiak mellett meg nagy bártorság is.

Én félelemből nem fogok szülni. Szüleim már nem tudnak támogatni, jelenleg még tanulok. Nem lenne miből felnevelnem a kicsit. És a mostani fiúk inkább csak szexelni szeretnek, a felelőség meg maradjon a lányé. (tisztelet a kivételnek).

Úgyhogy inkább kösz nem.

2011. ápr. 12. 13:27
 87/190 anonim ***** válasza:
7%

Jajaj...bocsánat egyedülállóak én magasról teszek mit is gondoltok de egy biztos ez nem normális felfogás.Írja már meg mindenki aki ellenzi a gyereket hogy miért????????????Kíváncsi lennék az okokra.Mellesleg inkább a kérdezőnek válaszoljatok ne nekem.Ja és azt hívják Életnek-Élet rendje tudod????

Sok boldogságot a szingliknek meg a mingliknek meg kitudja még miket találtok ki.

2011. ápr. 12. 13:27
 88/190 anonim ***** válasza:
77%
Ez egy érzelmi dolog nem lehet ésszel megmagyarázni... Most mondhatnám azt hogy pl féltem a Földet ami már fuldoklik a sok ember alatt meg ilyenek. Mert valóban féltem. De ha akarnék gyereket akkor nem állítana meg... Egyszerűen azért nem akarok gyereket mert NEM ÉRZEM, hogy szükségem lenne rá, nem vágyok rá, sem semmire ami vele jár és nem tartom érdekesnek ezt az egészet. Ez a legegyszerűbb válasz és ebben nincs semmi kertelés meg kitaláció. Szerintem a szülők is egyetértenek abban, érezni kell hogy akarod. Ennyi. Ilyen egyszerű, Sándor. Eddig ez nem jutott eszedbe?
2011. ápr. 12. 13:40
 89/190 A kérdező kommentje:

Én leírom neked bátran,miért nem akarok gyereket:

1.Gusztustalannak találom őket. Ez van.

2.Nem bírom a gyerekbőgést.

3.Undorodom a szaros pelenkától.

4.Párom is hasonlóképp van.

5.Csak hogy a "kevés a magyar" állítást cáfoljam: világméretűen viszont kvasokan vagyunk,folyunk lefele a földgolyóról. Másrészt meg aki magyarországra szül a jelen helyzetben,vagy túl optimista,vagy külföldre készül,vagy ívesen leszarja,csak gyerek legyen,vagy nemes egyszerűséggel csak roma származású.

Mindenki válassza ki melyikhez tartozik.

2011. ápr. 12. 13:42
 90/190 anonim ***** válasza:
85%
Tessék: Azért nem akarok gyereket, mert nem szeretem a gyerekeket!!! Idegesítenek.. Remélem ez elég indok arra, hogy bárki belássa, jobb is ha nem szülök.
2011. ápr. 12. 13:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!