Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
Az eddigi elmondottak is hiábavalók voltak.
Mert mit képzeltél, mi lesz, ha te elmondod szépen a véleményed?? Akkor minden nő felvidul, aki eddig nem akart gyereket, hogy jajjj, hát Sándornak milyen igaza van, megyek is gyors, teherbe esek! :D
Hiábavaló itt minden, mert te úgy gondolod, más meg így! Te nem vagy képes ezt belátni!
Ennyi! Részemről lezárva!
Jesszusom!!
Szerintem abnormális dolog, hogy ilyen témában egymást ölitek. Nem tök kurv@ mindegy, hogy mások hogy gondolkoznak??? Mindenki úgy alakítja a saját életét ahogy jónak látja. Attól még nem lesz senki kevesebb, mert más dolgok fontosak neki. Öszintén szólva engem soha nem érdekelt még baráti körön belül sem, hogy ki akar gyereket és ki nem.
Ez olyan dolog, minthogy a bablevest szeretö ember gyözködi a húslevest szeretö embert arról, hogy igenis szeretni kell az ö kedvencét, annak ellenére, hogy aki a húslevest szereti, annak nem ízlik a bableves...
Én sem akartam gyereket soha, aztán megismertem egy olyan embert akitöl viszont igen. De ez az én magánügyem, egy percig nem irigykedem, ezért nem is érdekel a téma.
Ide is csak rendet tenni jöttem :D :D :D
Kedves Sándor!
Talán az jobbat tesz a társadalomnak, hogy sokan (nagyon, nagyon sokan) a hormonoktól elborult aggyal potyogtatják a gyerekeket, a nulla anyagi háttérrel? Kapcsold be a tv-t, ahol 3-4-5 gyermekes FEHÉR családok tartják a markukat a pénzért! SZÉGYEN! Én is nem egy ilyet ismerek, nulla anyagi háttér, munka hol van, hol nincs, de már a harmadik gyerekkel terhes a nő. Tudod mi ez kedves Sándor? Iszonyatos mértékű FELELŐTLENSÉG, ami hatványozottan káros a társadalomra mert:
1. tömérdek pénzt vesznek ki a kasszából, ilyen-olyan szociális támogatások formájában, amit azok a GYERMEKTELEN (vagy szingli- látom nagyon tetszik ez a szó...) emberek fizetnek be, akik dolgoznak éjt nappallá téve, hogy egyszer talán olyan életkörülményeük lesz, ahová FELELŐSEN lehet gyereket vállalni
2. a szegény családok gyermekei nem fognak tudni továbbtanulni (párom 18 évesen kénytelen volt munkába állni, teljes állásba, mert a drága anyja szülte a következőt- a nyomorba...) Milyen társadalom az, ahol képzetlen, tanulatlan, szakmával nem rendelkező emberek teszik ki a többséget?
3. a szegény családok általában rosszabb minőségű ételt tudnak csak biztosítani maguknak és a gyermeknek----> a gyermekek rossz étkezési szokásokat vesznek fel----> egészségügyi problémák lépnek fel (elhízás, cukorbetegség, stb) ----> viszik az állam pénzét megintcsak. Ezt szintén a környezetemben láttam, több helyen is sajnos.
Úgyhogy nekem úgy tűnik, a magyar társadalom számára igencsak káros, ha rossz anyagi körülmények között élők gyereket vállalnak. Elvégre nem vagyunk c*gányok...
Lássuk tovább: milyen felnőtt lesz abból a gyerekből, aki olyan családba születik, ahol nem akarták őt? Akinek az anyja a háta közepére kívánja a gyerekvállalást, aki személyiségéből fakadóan nem alkalmas az anyaszerepre?
Erre is szintén tudok neked példával szolgálni a környezetemből. 30 éves nő, jó állással, jó anyagi körülményekkel, stabil párkapcsolattal, de mégse akart gyereket. A környezete (család,barátok) addig cs*szegette, amíg végül ő maga is elhitte hogy neki szülnie KELL, hát meg is tette. Bár mindent megadott a gyereknek, de igazi anyai szeretetet sose tudott, mert a lelke legmélyén nem szerette a gyereket, hisz nem is akarta. Türelmetlen volt vele, nem is nagyon törődött vele. A kisfiú most 10 éves, kezelhetetlen, hiperaktív, pszichológushoz kell járatni, az iskoláiból kicsapták, kisegítőbe jár, olyan magatartászavarai vannak hogy hihetetlen.
ILYEN emberekre van szüksége a társadalmunknak? Lelki sérültekre? Kétlem. Sajnos így is épp elég hülye van ebben az országban (is), a nagy részük pont a rossz családi körülményekbe zakkannak bele. Tehát levonhatjuk az egyszerű következtetést, hogy ha egy nő úgy szül gyereket, hogy egyébként nem akar, csak a "társadalmi nyomás" miatt teszi, az a társadalom számára KÁROS.
Inkább az ország gazdasági helyzetét kéne rendbe tenni, hogy az emberek merjenek felelősségteljesen gyereket vállalni. A jelen helyzetben egy felelősségteljes, előregondolkodó ember számára a gyerekvállalás egyenesen LUXUS! Ez itt a probléma...
És annyit még hozzáfűznék hogy ahogy olvastam a "ha nem szülsz, nincs is értelme az életednek" témájú kommenteket, csak mégjobban elment a kedvem a gyerekvállalástól... Mindenesetre az így gondolkodó embereket mélységesen sajnálom. Ha tényleg valakinek a gyerekvállalás teszi ki az élete értelmét, akkor elég silány élete lehet...
Hát igen 3 fő gondolattal igen csak 1et kell értsek amit az előző írt az 1es pont pl nagyon igaz de az is h sok ember élete azért siklik félre mert ha felis nevelik a gyereket (eltartják) a szeretet a lelki támogatás sehol sincs.
És igen csúnya szó ezt így leírni de a gyerekvállalás luxus sok embernek.A gyerekvállalás felelősség nem kötelesség!!Nem a szaporulat a lényeg hanem h akik világra jönnek ebben a nyavalyás országban legyen is életük ne egy rakás bűnöző és nincstelen legyen itt (nem mintha nem lenne elég így is)
Utolsó én nem feccöltem volna ennyi energiát egy posztba de ennél jobban nem lehetett volna összefoglalni.
Teljes mértékben csatlakozom, az utolsó bekezdésre ez hatványozottan igaz!!
"hogyan tehetnék boldogabbá társaikat , nem pedig a társaiktól várják a saját örömüket."
Szerinted a nők többsége miért vállal gyereket? Nem azért, hogy boldoggá tudjon tenni valakit, hanem hogy a baba boldoggá fogja tenni... mi ez, ha nem az önzés tetőfoka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!