Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire nem lehet elfogadni,...

Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...

Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.

Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.

Vélemény?

2011. ápr. 3. 22:24
 171/190 anonim ***** válasza:
29%

Engem a 80as években a tradicionális, hivalkodás mentes polgári értékrend szerint neveltek a szüleim (több kevesebb sikerrel:).Apám férfi volt akinél hamar megfőtt a nyakleves anyám pedig nő és gondoskodó ,aggódó anya.

Ebben a kisvárosban nem fogadták el soha a feltűnősködést,észcsinálást és csúnyán mocskolódva megtorolnak minden megszokottól és elvárhatótól eltérő magatartást.Nagyvárosban nem ismerik egymást az emberek de itt ismerik egymást és egymás apját anyját és ha valaki azt mondja, h nem akar gyereket mert nem érzi még. Pedig már nagyon ideje lenne a koránál fogva 100as , h nem liberálisan és toleránsan állnak hozzá.

Persze itt is vannak válogatós , problémás vénlányok és olyanok is akik a testükből élnek meg mindenféle nőnemű népek még akiket simán semmibe vesznek a többi nők csak azért mert ők már anyák.

Nálunk 3 év házasság után döntött úgy a feleségem, h leáll a bogyókkal és gyereket akar.El nem tudtam képzelni magam apaként, de azt hiszem belenőttem a feladatba.A felmerülő problémákat sikeresen kezelem.És normális értékrendet, (szorgalmat , tudásvágyat, áldozatkészséget, rendere való igényt ,ízlést stb) próbálok képviselni és követendő mintául adni, csintalan kettő darab kamaszodó gyermekemnek:)

UFF!

beszéltem!

Utolsó hozzászólásom volt ehhez a témához mostmár tényleg!!!

2011. ápr. 14. 00:20
 172/190 anonim ***** válasza:
6%

Ezek a nők kicsit olyanok, mint a buz1 parádén, amikor a homokosok rázzák a s3ggüket. Senki le se szarja, hogy hogy dugják s3ggbe egymást otthon, de csodálkoznak, mikor felháborodnak az emberek azon, hogy az arcukba nyomják az átlagostól és normálisnak elfogadottól 180fokkal eltérő életüket és közben sikítják, hogy FOGADJ EL ENGEM!!!

Az emberek nagy része azt is leszarja, hogy szültök-e vagy sem. Mit kell úgy túráztatni magatokat, hogy fogadjátok el, meg dícsérjetek meg szépen? Kit érdekel? Ne szüljél, de ne várd el, hogy normálisnak fogadjuk el azt, hogy egy nő egyszerűen nem akar gyereket. Medve is van, amelyik táncol mégsem az a normális.

2011. ápr. 14. 01:14
 173/190 anonim ***** válasza:
87%

"De arra készüljenek fel , h a miértekre nem nekem, de másnak majd válaszolni kell"

Már mi a búbánatért, és ugyan ki a fenének kellene???

2011. ápr. 14. 01:21
 174/190 anonim ***** válasza:
86%
Hagyjátok már abba,annyira értelmetlen már ez a vérlázító nyelvnyújtogatás.Mint az óvodában.Sándor,légyszi ne menj bele,ebbe a buta,óvodás játszmába.Felelőségteljes családapa vagy.Lányok,én vagyok,aki a 70 éves rokonáról írt,aki nem akart gyereket.Helyesen tette,nem való neki,nem szereti őket,nem lettek volna a gyerekei boldogok mellette.Viszont nagyon szépen megkérek mindenkit,hogy ne ítélje el a néha-néha a gyermekükkel kiabáló szülőket és azt sem,hogy igenis néha elszáll az agyunk és rácsapunk a gyerek fenekére.Megkérek mindenkit,hogy ne adjon tudatlanul tanácsokat és ne mondja azt,hogy a gyereket elpakolni sem tanította meg.Mert a gyereknevelés még mindig az egyik legembert próbálóbb és egyben leggyönyörűbb "feladat" és mi anyák ugyanúgy dolgozunk is a munkahelyünkön emellett,tanulunk a gyerekünkkel,neveljük és szeretjük őt,nem csak és kizárólag gyermeket nevelünk.Tehát épp eléggé fáradtak vagyunk ahhoz,hogy egyszer-egyszer elszakadjon a cérna.Nem tudjátok,ne sértegessetek.Ti is erre kértetek bennünket,személy szerint,nem sértegettem itt senkit,olvassátok el az írásomat,hetedik oldal lap alja.Nem bántottam senkit,pont azt kértem,hogy fogadjuk el mindkét oldalt!Éljünk és menjünk el egymás mellett.Hagyjuk egymást!De ti is a másikat.Hagyjátok abba a vitát,már-már nevetséges!Sándor Te is,más kérdésekben szívesen olvasom az írásaidat,nem méltó ez hozzád!
2011. ápr. 14. 06:49
 175/190 anonim ***** válasza:
12%

20 évesen normális, hogy nem akar az ember lánya gyereket.de bizonyos kor után már igényli szinte minden nő.Persze újabban arra hajtanak, h először lakás, kocsi, karrier stb legyen meg.

Aztán 40 évesen felébred, h gyerek is kéne .Olyankor már van , hogy csak mesterségesen tud megfoganni.

De 40 évesen első gyereket szülni igen nagy esély van rá, h a gyerkőc különböző fogyatékosságokkal jön a világra.Olyankor az anyánál csakis a császározás jöhet szóba, ami már egy műtét és ami jobban igénybe veszi a szervezetét mint a természetes szülés.

A nők 90% a szülés utáni első évben szinte teljesen visszanyerheti az eredeti alakját, ha el nem hanyagolja magát.

Egy gyerek kihordása és megszülése nem jár akkora egészségre ható veszélyekkel , egészséges nő esetében, h attól külön rettegnie kelljen.Nagyon -nagyon ritka a szülés miatt bekövetkező pajzsmirigy elégtelenség és egyéb komplikációk.

A pszichés részbe nem szólok bele, szülészeti ápoló nőként, legfeljebb annyit , hogy gyereket vállalni nem kis felelősséget igényel.

2011. ápr. 14. 08:23
 176/190 anonim ***** válasza:
56%
23.45-nél a pont :)
2011. ápr. 14. 10:44
 177/190 anonim ***** válasza:
74%

"Ebben a kisvárosban nem fogadták el soha a feltűnősködést,észcsinálást és csúnyán mocskolódva megtorolnak minden megszokottól és elvárhatótól eltérő magatartást" És szerinted ez a normális? Legyen az élete 2011-ben annyi az embernek hogy felnő és gyereket csinál? Emberek vagyunk nem állatok. Tudod valakinek ennél nagyobb ambíciói vannak. És aki nem meri felvállalni hogy van önálló véleménye és élete az nem okos jó polgár hanem gyáva birka aki megy a nyáj után...! Tiszta gáz ha valaki manapság is úgy él, hogy jaj mit gondol róla a szomszéd meg a falu...Ha olyan normális ésjó lenne ez a rendszer akkor nem változott volna meg...

Ha meg már itt tartunk, akkor én meg kérnék szépen NORMÁLIS érveket arra, hogy miért zavar másokat az, hogy én nem akarok gyereket? Mert azt ne mondd már, hogy itt mindenki egy szent akit csakis a magyar népesség, nyugdíj meg tudomis én mi érdekel. Mert nem fogom bevenni hogy ezért szülnek gyereket. Tudod nekem még senki nem adott normális választ, hogy őt a kis senki emberkét miért zavarja hogy én nem akarok gyereket, mikor még csak nem is ismkerjük egymást, nem hogy harással legyek az életére?!

2011. ápr. 14. 11:04
 178/190 anonim ***** válasza:
88%

Eredetileg azt hittem, hogy okos, értelmes emberek, képesek felfogni, hogy nem mindenki való anyának, és ezt van aki tudja is magáról. Mert ugye megszülni sem egyszerű azt a gyereket, de utána fel kell nevelni, lehetőleg úgy, hogy boldog élete legyen, és értékes ember legyen belőle. Ez azért nem egy kis feladat. Aki pedig nem alkalmas erre, az egyszerűen ne szüljön! (Szerintem!)

És itt közel sem csak az anyagi helyzetre gondolok. Megszülni egy gyereket úgy, hogy nem akarták őt igazán, nem tudják teljes szívből szeretni, rajta vezetik le, amiért elvette a szülei függetlenségét, szabadságát, életét, hibáztatni bármiért, ütni-verni, kiabálni vele.... Soroljam még? Ez nem felelősségteljes dolog.

Úgy látom, hogy azok, akik hangot adnak annak, hogy márpedig nem szülni nem normális dolog, nem képesek ép ésszel gondolkodni, és csak azt nyomatják mindenkinek, hogy ha nő vagy szülj. És sajnos bizonyára akadnak olyan nők, akiket meg is győz ez a nyomás, amit rájuk gyakorolnak. Szülnek egy gyereket, nulla pszichés problémával, mégis egy lelki sérült gyereket nevelnek fel, mert nem alkalmasak anyának. Csak ugye teljesíteni kell a társadalom felé. Szerintem ez szomorú!

A "szülni márpedig kell, különben minek élsz?" hozzáállású emberek, vajon gondolkodtak-e ezen egy percig is?? Átgondolták-e ezt az egészet? Vagy csak a jól beprogramozott feladatsor fut le a fejükben, mint egy robotnak?

Hogy is volt ez az ösztönökkel, hogy is írta Sándor barátunk? Hogy nem vagyunk ösztönlények, gondolkodunk és ebből következik az, hogy szülni kell?!

Azért én ajánlanám még pár könyv elolvasását. Hasznos lehet! Mert hogy a szülés, illetve a szaporodás az egyik legalapvetőbb ösztön, az biztos. Semmi, de semmi köze a gondolkodáshoz. Aki gondolkozik, az képes mérlegelni, hogy alkalmas-e anyának, apának, alkalmasak-e az anyagi és egyéb körülményei, majd ez után hozhat egy felelős döntést arról, hogy szül-e (csinál-e) egy vagy több gyereket, vagy sem. És szintén értelmes, gondolkodó emberek fel tudják fogni, hogy elvakulva az ösztönöktől szaporodni mint a nyulak, nem felelősségteljes döntés.

A haragtól fröcsögő anyukák egy része is valószínűleg azért van kiborulva, mert azt nevelte beléjük a környezetük, hogy amíg nem szülnek, nem nők, nem emberek, kötelességük szülni. Most ott állnak x számú gyerekkel, akiket lehet, hogy imádnak, de valahol a gondolataik mélyén az jár: "hát kellett ez nekem???". Valószínűleg ez még csak nem is tudatos. És úgy tudnak védekezni, hogy azt hajtogatják, ez életük legjobb dolga, és lenézik azt, aki képes meghozni azt a döntést, amire valójában ők is vágytak, azt a döntést, hogy nem vállalnak gyereket. Valójában pedig csak irigyek. Akinek nem inge, ne vegye magára. De egyértelműen felfedezhető egyes válaszokban a keserűség, még akkor is ha boldognak tűnő áradozás mögé van bújtatva.

Szóval azt gondolom, hogy okos, értelmes emberek képesek megérteni, hogy a gyermekvállalás nem csak abból áll, hogy kipottyantok egy gyereket, és lesz ami lesz.

Én elfogadom azt is, ha valaki lenéz, vagy nem tart embernek azért, mert nem akarok gyereket. Az ő gondolkodásukért ők a felelősek. A hiba nem bennem van, hanem bennük, hisz a gondolat, miszerint a döntésemért le kell nézni, nem az én részem. Az ő részük, ezzel a gondolkodásmóddal nekik kell megbirkózni.

2011. ápr. 14. 15:15
 179/190 pusztai szittya válasza:
29%

Igen ennyire nem fognak elfogadni benneteket ha eltértek a attól amit elvár tőletek a társadalom.Úgy fog kezelni a többség ,mintha bűnt követnétek el és 'semmi emberek' lesztek a többség szemében.Nagyon sokat fogtok magyarázkodni és kellemetlen helyzetekbe kerülni és erre jó lesz felkészülnötök idejében. Pedig jobb így mintha rossz anyák lennétek!

Nem is olyan nagyon régen azt se nézték jó szemmel ha egy lány nem ment idejében férjhez.

[link]

A 'gyerek nem akarásért' mindig is kirekesztették a nőket.Nincs új a Nap alatt, mindig is voltak akik nem akartak gyereket.

De ne feledjétek a háborúkban is születtek gyerekek ,sokkal rosszabb körülmények közzé mint most.Akik a mi szüleink, nagyszüleink. Ha nem születtek volna meg , mi sem élhetnénk most.

Aki különcködik , készüljön fel rá , hogy különcként kezelik és nem fogadják el.

2011. ápr. 15. 00:18
 180/190 anonim ***** válasza:
73%
Még jó, hogy már 2011-et írunk.
2011. ápr. 15. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!