Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
Amikor egy nő -bár megtehetné-de nem akar gyereket vállalni az olyan mint amikor egy férfi nem akar dolgozni a családjáért, vagy nem akarja katonaként megvédeni a hazáját és családját.
Egy szóval se mondtam azt, h minden nőnek muszáj gyereket szülnie , mert ugye vannak pszichikai esetek és vannak akik annyira szegények,vagy olyan az egészségi állapotuk, h nem tehetik meg.
El van kényelmesedve a társadalom és sznob.Szinte már népbetegség az, h rosszul pozicionálják magukat és az , h hibásan mérik fel a helyzetüket és elképesztő elvárásaik vannak úgy mások felé, mint az állam felé és általában az élettől.Csak sokszor saját magukkal szemben nincsenek.Tisztelek a kivételnek.Mert itt a hagyományos értelemeben vett értékek és normák már kivételnek kivételnek számítanak.Már annyi itt a különleges kivételes személyiség, h az átlagos szerény és korrektnek lenni akaró emberből hiány van.
Nem a cél , hanem a célig becsülettel megtett út jelenti az élet értelmét.
Najó, Sándor és hasonló lények! Elmebeteg vagyok. Pszichésen zavart, degenerált, vagy azt találsz ki erre amit akarsz, lesz*rom!! De hogy akkor sem lesz gyerekem, az biztos! Akkor sem, ha milliomos lennék, és huszat is szülhetnék. Akkor sem ha miattam hal ki az összes magyar! Teszek rá nagyon-nagyon magasról! Inkább leszek szerinted és még pár korlátolt ember szerint pszichiátriai eset, mint hogy gyereket szüljek közétek!
Ide képzeljetek el sok sok nyomdafestéket nem tűrő személyeskedő mondatokat.
'Ide képzeljetek el sok sok nyomdafestéket nem tűrő személyeskedő mondatokat.'
Ez jó:XD
Rég röhögtem ilyen jót!
Én is elfogadom, ha valaki nem szeretne gyereket. Kedves Kérdező, senkinek semmi köze ahhoz, hogy akarsz-e gyereket vagy sem. Én sem nagyon szeretnék. A Párom sem (mondjuk most még csak 25 évesek vagyunk, lehet, hogy később másképp gondoljuk majd).
Minden nőnek szíve joga eldönteni, hogy akar-e gyereket vagy sem. Nem szeretem, amikor valaki beszól olyanoknak, akik nem szeretnének. Az ő döntésük, el kell fogadni!
Van egy 37 éves ismerősöm, az egyik volt kolléganőm. Férjnél van 12 éve, nagyon jól megvannak és nem is tervezik, hogy babájuk szülessen. Én abszolút elfogadom az ilyeneket. Tolerancia is létezik a világon.
És nem igaz, hogy a gyermektelen nők undokok. A fent említett ismerősöm sem az.
Én inkább nem csípem az olyan nőket, akik csak azért szülnek, mert:
- meg akarnak felelni a család, szülők, stb. elvárásainak
- mert nem akarnak dolgozni
- mert így akarják a barátjukat/férjüket megtartani.
Ismertem egy nőt, aki 21 évesen szülte az első babáját. 3 évig volt vele otthon, aztán amikor vissza kellett volna mennie már rég dolgozni, gyorsan teherbe esett a másodikkal. Akkor volt 24 éves. Most a harmadik gyereket várja, 27 évesen talán még egy napot sem dolgozott, meg is mondta, hogy ahhoz neki nincs kedve. Persze a két meglévő gyerekkel alig bír, mert mindkettő örökmozgó és rengeteg figyelmet igényel, magát totál elhanyagolta, az egykori csinos, karcsú, üde lányból egy megkeseredett, zsíros hajú, mackónadrágos debella lett. 27 évesen úgy néz ki, mintha 40 lenne. És nem kisebbségi, akikről tudjuk, hogy szeretnek gyerekeket potyogtatni.
Úgyhogy én teljesen megértem azokat, akik nem szülnek.
A másik kérdés, amit szerintem teljesen jogosan tesznek fel azok, akik nem szeretnének gyereket szülni: ebbe a mocskos, undorító világba szüljek gyereket?
26/L
Utolsó vagyok.
Még annyit, hogy egy gyereket nemcsak megcsinálni kell, hanem felnevelni is. Na már most egy huszonévesnek, de még sokszor egy harmincon túli nőnek sincs biztos munkahelye, jó keresete, ami után szép GYED-et kaphatna. Sokszor nincs saját lakás, a szülei nyakára pedig nem szívesen szülne az ember. És persze a nagyokos politikusok pampognak, hogy kevés gyermek születik. De vajon miért? Mert nincsenek biztos munkahelyek, mindennek emelkedik az ára, de a fizetés ugyanannyi marad, de van, hogy éppen kevesebb lesz. Amíg ez nem változik, addig a gyerekszületések száma sem fog emelkedni.
26/L
10:00
Szívesen leírtam volna, kifejezetten neked, csak sajnos 3mp alatt kimoderálnák nem csak a válaszom, hanem engem is. Nem mintha számítana, de ennyit nem érsz. Pontosabban ennyit sem érsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!