Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire nem lehet elfogadni,...

Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...

Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.

Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.

Vélemény?

2011. ápr. 3. 22:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/190 anonim ***** válasza:
86%

Én azt nem értem, hogy ha valaki nem akar gyereket, mert nem bírja őket, tudja, hogy nem lenne jó anya, vagy mert mondjuk tudja, hogy verné, mert irritálja a gyerek (én pl. ilyen vagyok, biztos, hogy verném a gyerekem, ezért sem lesz!!), akkor miért akarják megmagyarázni neki, hogy de szülni márpedig kell! Ilyen nehéz felfogni, hogy miután megszültem, annak a szerencsétlen gyereknek ROSSZ lenne?????? De azért szüljek, mert azt KELL! Mert nem is vagyok ember, ha nem szülök egy gyereket, akit üthetek-verhetek, hogy aztán gyakorikérdéseken írjon 11évesen, hogy anyám egy szemét alak, folyton üt-ver, nem törődik velem, mit csináljak. És jön a válasz, hogy "anyád minek szült meg ha ilyen??". Anyu meg majd megírja nektek, hogy azért, mert megmondtátok, hogy szülni márpedig KELL!

Az utcán nem egyszer, nem kétszer láttam már nőt, aki üvöltve verte a gyerekét. Épp a minap láttam egy fiatal "anyukát", aki a 2-3 éves forma gyerekét ütötte, és közben azt üvöltötte neki, hogy "H*LYE!!". Nos, gondolom ő is úgy volt vele, hogy nőből van, az a dolga, hogy szüljön. Az, hogy nem alkalmas anyának, az már nem számított. Ő megtette a kötelességét, leszülte a kötelező gyereket, a társadalom meg lehet vele elégedve. Gondolom akik szerint szülni márpedig kell, és nem szülni természetellenes, egyetértenek vele. Az hogy a gyerekből mi lesz, már mellékes. Kit érdekel?! Senkit.

Nem is azzal van a bajom, hogy ennyire nehéz pár ember felfogása ebben a kérdésben, inkább azzal, hogy nem csak ebben, hanem rengeteg téren az emberek úgy vannak vele, hogy aki nem úgy cselekszik, ahogy ők az rossz-rossz-rossz, haszontalan ember, minek született meg... És egyszerűen felidegesítenek vele. Na majd dolgozok rajta. Nem a gyereken!! Az idegeskedésen ;))

Mindenesetre aki a fenti példa után is úgy érzi, hogy szülni mindenkinek KELL, hát arról van egy olyan fajta véleményem, amit ide inkább nem írnék le.

2011. ápr. 12. 13:54
 92/190 anonim ***** válasza:
83%

Hidd el, mi is magasról teszünk arra, hogy te mit gondolsz!!! Te miért akarsz gyereket?? Vagy ha van gyereked, minek akartad?? Meg bírod mondani??

Én azért nem akarok mert:

1. Kiráz tőlük még a hideg is, főleg a babáktól!!

2. Önző dög vagyok, nem bírnám egy percig sem, ha egy gyerek irányítaná a mindennapjaimat!!

3. Nem érzek rá semmiféle késztetést, hogy szüljek!!

Nem normális felfogás?? Erről is lehetne vitázni, hogy mi a normális. Az a normális, amit az emberek nagy része elfogad?! Honnan tudjuk, hogy valóban az a normális?? Csak mert sokan mondják?? Ha valaki nem áll be a sorba, az már nem normális, igaz? Hát engem nem érdekel, hogy ki mit tart normálisnak!! :))

Kellenek olyan emberek is, akik "nem normálisak", és nem a tömeg után mennek!! Ha ilyen emberek nem lennének, lehet, még mindig egy barlangban ücsörögnénk meztelenül!!

2011. ápr. 12. 14:15
 93/190 anonim ***** válasza:
82%
Azért nézzük már azt is,hogy a mai gyerekek hogy vannak nevelve! Ha visszamész dolgozni-rossz anya vagy. Ha nem szoptatod 3 éves koráig-rossz anya vagy. Ha elmész fodrászhoz,kozmetikushoz esetleg szépen öltözködsz-rossz anya vagy,hiszen az idöt,amit ott töltesz a gyerekedtől veszed el. Ha megszidod-rossz anya vagy. Ha sírni tudnál a fáradtságtól,esetleg türelmetlen vagy-rossz és szívtelen anya vagy. Ma már az az elfogadott,ha az egész életed a gyerekről szól,már ha van. A mai anyák már szinte a gyereik rabszolgái,ami igen szomorú. Én nem szülök,mert nem akarok,nem szeretem a gyerekeket. És elmondom,ha van gyerek ha nincs,az élet igy is,úgy is értelmetlen! Élje mindenki úgy,ahogy szeretné,és ahogy jólérzi magát.
2011. ápr. 12. 14:17
 94/190 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak a szinglik nem szülnek!! Olyan pár is akad szép számmal, aki nem akar gyereket közös döntés alapján!! Nem tudom, miért kell ebbe a szingliséget belekeverni!

De ha neked fáj, hogy van, aki nem szül, hát szülj helyettük is!! :))

2011. ápr. 12. 14:19
 95/190 anonim ***** válasza:
88%

Az elkezdődött lepontozásomból ítélve a gyereket ütni jó / megfelelő / elfogadott dolog. Én kérek elnézést.

13:54

2011. ápr. 12. 14:23
 96/190 anonim ***** válasza:
89%

Aki gyerekpárti, azt miért zavarja, hogy van, aki úgy dönt, hogy nem szül?? Kíváncsi lennék az okokra!!

Nem csak lepontozgatni kell ám!!! :))

De most teljesen komolyan kérdezem!! Fáj nektek?? Fizikai vagy lelki kínokat okoz?? Talán titeket nem szeretett édesanyátok, és kivetítitek ezeket a rossz emlékeket a szülni nem akarókra?? :)) Ezért vagytok ilyen ellenségesek? Vagy irigyek vagytok? Mégsem olyan jó buli szaros pelenkák közt lenni egész nap??

2011. ápr. 12. 14:26
 97/190 anonim ***** válasza:
30%

'Kellenek olyan emberek is, akik "nem normálisak", és nem a tömeg után mennek!! Ha ilyen emberek nem lennének, lehet, még mindig egy barlangban ücsörögnénk meztelenül!!'

Közölnöm kell veled ha a te normalitásaid után menne a többség akkor már nem volna élet a Földön.Ha volna is akkor pedig mindenki csak egyedül gubbasztana a barlangjában pucéron és csodálkozna miért is van rossz kedve majdnem mindig.

Egy család , egy nemzet és benne az egyedek ,csak akkor lehet sikeres és boldog , ha azt tarják fontosnak a benne lévő emberek , hogyan tehetnék boldogabbá társaikat , nem pedig a társaiktól várják a saját örömüket.

Nos ti szinglikéim kirekesztitek saját magatokat a társadalomból és amikor rájöttök erre fel vagytok háborodva.

Erről a szomszéd kisfiú jut eszembe aki hülyéz, marház mindenkit és amikor kap egy taslit akkor meg bőg , h őt miért nem szereti senki?:))

2011. ápr. 12. 14:29
 98/190 anonim ***** válasza:
66%
Hát Sándor látod, a szomszéd kisfiú anyja is inkább gondolkodott volna, mielőtt szül. Mert megnevelni ezek szerint nem tudja, de ütni igen. Szép szülő az ilyen, de megfelelt az elvárásaidnak. Szült egy gyereket.
2011. ápr. 12. 14:32
 99/190 anonim ***** válasza:
79%

Sándor 417

Ohhh, ahhoz még nagyon sok idő kell, hogy a Földön ne legyen élet!! :)) Neked sincs valami normális felfogásod, már ne is haragudj!!! Persze így férfiként roppant könnyű jártatnod a szádat!!! Nem neked kell szülni, igazad van!! És jó lenne, ha kicsit visszavennél a személyeskedésből, honnan veszed, hogy én pl. szingli vagyok?? Akkor te meg nyilván valami konzervatív unatkozó emberke lehetsz, akinek ennyi az élet!! Szaporodni mint a nyulak!!! :)

2011. ápr. 12. 14:35
 100/190 anonim ***** válasza:
86%
Szegény Földünknek jobb lett volna, ha nem születnek emberek..
2011. ápr. 12. 14:39
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!