Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
"Írjanak már pár hobbit vagy egyéb célkitűzést,ami helyettesítheti azt a fáradtságot ÉS élményt,amit egy gyermek felnevelése nyújt hátralevő életük során. "
Erre nem írt senki választ.Érveket indokokat alig látok a sok inzultálások közt:)
'Ez is bizonyítja, mennyire nem érted meg ezeket az embereket, ami hiba. Egyetérteni, helyeselni nem kell, de megérteni nem árt. A dolog nem arról szól, hogy van egy X életöröm, amit el kell érni, és amit a gyerektelenek mással, Y életörömmel helyettesítenek. Áááh, bele se kezdek, mert felesleges. Aki ennyire nem lát messzebb a saját életénél, azzal kár.'
Ez meg milyen hozzászólás?:DD
Na meg ez a leszarom hozzáállás a dolgokhoz!Hova pozicionálja magát az az ember aki ezt a szót leírja?!
'Tényleg elértem arra pontra, hogy leszarom...'
Hol van az a pont?HOVA KÉPZELED MAGAD?
A természet és a fajfenntartás csak is önzéssel egyéni és közös érdekek mentén jöhetett létre és maradhatott fenn.
Az hogy egy nőnek szülnie kell annyira társadalmi érdek, mint a saját magán érdeke is.Amikor szembe helyezkedel a társadalmi elvárásokkal, mert félsz a szüléstől vagy bármilyen más indokkal ne várd el a többségtől a társadalomtól , h megértő legyen.Nyomást fognak gyakorolni , érdekből , önzésből .A Te érdekeid, önzésed ellen lépnek fel.
Igen vannak rossz anyák és vannak gyermekek akik jobb lett volna ha meg sem születnek.De ez szocializálódás (nevelés)kérdése nem genetikai.Ha teelőtted olyan viselkedésminták voltak ,olyan élethelyzetben vagy ,h arra a következtetésre jutottál , h nem szeretnél utódot azt személy szerint meg lehet érteni bár nem látom az okfejtésed, h jutottál erre és nem látom a miértekre sem a hiteles és meggyőző érveket.Mert szerintem értelmes okos(már a magyarok nem 50 millióan vannak , hanem jó esetben is max 14 millióan)nő vagy , aki simán felnevelhetne egykét hozzád hasonló értelmes okos porontyot:)
Persze lehetsz hasznos tagja a társadalomnak gyerek nélkül is .Ebben sincs oka senkinek se kételkedni sem pedig egyéb emberi kvalitásaidban.
Tégy ahogy jónak látod és vállad a következményeit.De ha pár év múlva változik is a véleményed ,újraértékeled a fontossági sorrendeket abban sincs semmi kivetni való, mert változunk mi is ahogy a világ is körülöttünk.
Nekem is van egy csomó dolgom amikről fiatalabb koromban egész másképp gondolkoztam(bizony már megeszem a büdös paradicsomot is pedig nem szerettem:) és most szinte teljesen ellentétes a véleményem, mert mások a szempontjaim és más a helyzetem, mint akkor volt.Nem mondom , h okosabb vagyok csak más értékek és érdekek mentén próbálom formálni az életem.
Ami biztos ,h sokkal üresebbnek érezném az életem, ha nem volnának állandóan itt a nyakamon derék utódaim akikben önmagamat látom és a tipikusan (gyerekkori)rám jellemző ügyetlenkedéseket:). Urambocsá már ettől is jó érzés tölt el engem. Mert ha sokkal tökéletesebbek lennének mint én vtam anno gyanakodnék a postásra:)
Nem akarlak meggyőzni semmiről , dönts el Te azt, neked mi a jó.
;)
Ne foglalkozz mások véleményével, és amúgy sem másnak kell megfelelned! Élj úgy, ahogy neked jólesik!
Nekem van olyan ismerősöm, akik már nagyon régóta házasok, nincs gyerekük, és nagyon jól meg vannak, rengeteg barátjuk van, olyanok is, akiknek már van gyerekük, mégsem bántották őket soha a döntésük miatt. Nem minden gyerekes anyuka próbál másokat rábeszélni mindenáron a szülésre! Szerintem egy intelligens ember, aki meg van elégedve a saját életével, képes elfogadni mások döntését, és nem akarja mindenáron rájuk erőszakolni a saját igazát!
Aki meg ilyen hülyeségekkel jön, hogy de fogy a nép, meg stb... Mondja már meg, miért baj az, ha kevesebben leszünk az országban?? Így se bírunk megélni, nincs munka, egy csomó ember éhezik!! Ez olyan jó dolog?? Akkor ha annyira aggódik a népünk miatt, szüljön vagy 20 gyereket!!!
Én elfogadom, ha valaki számára a család a minden, és ő abban teljesedik ki. Nem próbálom rábeszélni, hogy ne szüljön ezért meg azért. De akkor ő is fogadja el az én döntésem, hogy már pedig én nem szülök, mert nem akarok! Nem kell egyetérteni velem, csak fogadják el a döntésem! Egyébként lehet, hogy sokan meg bánják később, hogy nem szültök, na de olyan is van, aki meg azt bánja meg, hogy szült!
OK, nem akarsz szülni én elfogadom.
De azt szabad tudni , h miért is nem akarsz Te szülni előttem szólóka?:)
10:34 vagyok
Oké, azt senki nem szeretné, ha a cigányok lennének többségben. De akkor sem az a megoldás, hogy mindenkire rákényszerítjük, hogy márpedig szülni kell, ha akar, ha nem. A cigányokkal egyébként sem lehet felvenni szaporodás terén a versenyt. De ez más téma.
Hogy miért nem akarok szülni? :) Még nem vagyok benne biztos, hogy nem akarok, fiatal vagyok még, változhat a véleményem. Meg hát ez sok mindentől függ! Például meg-e találom életem párját, anyagi helyzet, fogom-e azt érezni, hogy vágyok egy kisbabára!
De az felháborító, ha nem tartják tiszteletben a döntésemet, és egyesek úgy érzik, fel vannak jogosítva arra, hogy mások életében vájkáljanak!
Amikor állást foglalsz valamiben, légyszi ne vedd már vájkálásnak ha nézőpontjaid megindoklását kérik:)
Nem mondta senki , h most máris tessék szekéralja gyereket szülni:))
Majd szülsz ha akarsz , amikor majd megtalálod a(khm, khm hozzám hasonló)Nagy Őt akkor majd arra fogsz vágyi a nagy szerelem miatti érzületeidben , h máris rengeteg gyereket akarsz szülni neki és a végén majd annyian lesztek mit a szita lika, meg még egyel is többen:D
Addig is olyan kifogást nyafogást fogadsz el magadnak amilyet akarsz.
Nem rád értettem, hogy vájkálsz az életemben, nyugi! :)
Úgy értettem, hogy ha valaki minduntalan zaklatja a másikat, hogy ezért meg azért kéne szülnie.
Én nem nyafogok, meg kifogásokat keresek, egyszerűen így érzek!! Egyébként sem szoktam nyafogni!
Más is van, aki szerelmes, mégsem akar gyereket! De ha véletlen úgy alakulna, MAX. 1 gyerek jöhetne nálam szóba, több nem!! Most lehet ezzel jönni, persze, hogy majd változik a hozzáállásom, ami nem kizárt valóban! De nem is törvényszerű!
Vitázni nem áll szándékomban senkivel sem, mindenki úgy alakítja az életét, ahogy ő megfelelőnek tartja, ebbe senkinek semmi beleszólása! Csak ne gondoljuk már, hogy azért, mert most x embernek a család meg a gyerek a minden, akkor már mindenki így érez!
"Ami biztos ,h sokkal üresebbnek érezném az életem, ha nem volnának állandóan itt a nyakamon derék utódaim"
Akiknek zsákszámra szórod ki a cuccait? Végülis, unatkozhatnál nélkülük...
Nem szórom ki ,hanem helyettük összeszedem.Azokból a cuccokból az része ami visszakerült nincs azóta széjjelhányva a lakásban .Csodával határos módon.
:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!