Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
23:17
1. Mi közöm hozzá???
2. Magánnyugdíj?
3. Fogyunk? Tényleg? Majd szólj, ha a munkanélkülek és a szegények száma fogy.
4. Kinek mi köze ehhez? Bármi más.
5. Garantáltan ápol és visszaadja a gyerekem azt a törődést, amit én rá szántam?
Na, az ilyen emberektől számok a falra. Mintha tőle venném el a jogot, hogy szüljön. Szülj helyettem is, ha nem tetszik!
* Akarom mondani mászok, nem számok =D
23:24
Aki nem akar gyereket , az ne vállajon.
1. Globális szinten úgyis nagy a túlnépesedés.
2. Ha nem akar, annak nyiván oka van, valószínűleg nem is való neki gyerek. Ahogy valaki írta: úgy lesz a legjobb anya, ha nem lesz anya.
3. Így több ideje jut más, társadalmilag hasznos tevékenységet végezni. Jótékonység, tudományos munka, ...stb.
Tehát , ha társadalmilag nézzük, ennek számos előnye van.
Ettől függetlenül én szeretnék 2-3 gyereket. De ha nem így lenne, ahhoz sem lenne senkinek semmi köze, mert az én életemről van szó.
én tudtam, hogy nem akarok anya lenni mert önző és lusta vagyok, azonkívül reggelig sorolhatnám a rossz tulajdonságaimat, bizonygatva ezzel, hogy én tényleg rossz anya lennék :)
azonkívül talán karrierista is voltam, nagyon jó ötlet, épp befutó saját vállalkozás... :)
nőgyógyászom közölte, hogy nem lehet babám. gondoltam legalább nem kell a párommal védekeznünk, hormonnal tömni magam (akkor 7 éve voltunk együtt)
és akkor becsúszott az én édes drága kincsem.
komolyan, minden este hálát adok, hogy így alakult!
Nem tudom szavakkal elmondani mennyire boldog vagyok és most már tudom mi az a kiteljesedés, előtte csak azt hittem :)
DE: soha senkit nem próbálok rábeszélni, hogy anya legyen, sőt! úgy gondolom nem is szabad gyereket vállalni addig míg nincs meg a vágy mert piszok nehéz dolog az anyaság és ezek a kis tökéletes csöppségek nem érdemlik meg azt, hogy ne foglalkozzanak velük eleget!
Nem szabad belemenni vitákban ősanyákkal, mások vagyunk, máshogy gondolkozunk, ezt ők nem értik meg, nem kell velük foglalkozni!
"úgy gondolom nem is szabad gyereket vállalni addig míg nincs meg a vágy"
Végre valaki, aki normálisan gondolkodik erről. Pontosan így van, ez az, amiért tök felesleges győzködni valakit... eleve milyen már, ha azért szül, mert noszogatják, nem?
Nem mondom, most 32 vagyok, és nem akarok gyereket egyáltalán, sőt. Talán egyszer kialakul a vágy, de még nem látom előszelét sem, sőt. Lehet, hogy késő lesz, de most akkor sincs ennek ideje, alkalma. Tudom, vannak, akik a bizonytalanba szülnek, meg szinte gyerekként és mégis boldogok. Ilyenkor őket hozzák példának.
A világért sem szeretnék sértően nyilatkozni azokról,akik a ,,nem akarok gyereket,és ez jól van így" kategóriában vannak,DE
1.Gondolj bele,hogy ő nem élne most,ha az anyja is így gondolkodott volna,szóval ez önzés,mert megvonod másoktól az élet lehetőségét
2.Mivel a nemzet fennmaradása függ tőle,a gyermekvállalás sosem volt,és sosem lesz magánügy.
3.természetellenes,mert minden emberben benne az igény,hogy továbbadja biológiai örökségét
Valóban dönthettek úgy,hogy nem vállaltok gyerkőcöt,de akkor mi az életetek igazi értelme?A családot nem lehet pótolni semmivel...
Szia! Ma már egyre jobban elfogadják,ha valaki nem akar gyereket. Hidd el,sokan gondolkodnak így. A ne maradj egyedül öreg korodra duma a kedvencem. Tudod hány olyan ember köt ki idösek otthonában,akinek nem is egy gyereke van? Megsúgom:sok! És nagyon sokra évente egyszer (ha egyszer) ránéznek és jónapot.
Most nem akarom az anyákat bántani,de akik beszólnak a gyerekteleneknek,azok szerintem betegesen féltékenyek! Féltékenyek arra,hogy Te azt csinálhatsz,amit akarsz,akkor,amikor akarod. Ha van kedved főzől,ha nincs nem. Akkor alszol,amkor akarsz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!