Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
22:57
Pont úgy van ez, hogy a gyerektelenek nem reklámozzák és hangoztatják a nézeteiket, a döntésüket, mert pont hogy a gyermekpártiak azok, akik olyan minősíthetetlen hangnemben reagálnak rá, hogy iszonyat... Személyes tapasztalatom is van rengeteg... A verbális megaláztatás a megfelelő kifejezés rá. Még hogy mi lennénk erőszakosak? Hallottál te már olyan igazi leb@szást, amit ezért a véleményért egyesektől (ősanyáktól) kapni lehet?
Nekem is mindig mondják, hogy ne hangoztassam. És egy-két netes fórumon kívül, ahol értelmes vita folyik, én ezt SOHA nem hozom szóba. Előbb kérdeznek rá. Már 24 éves koromban olyanokat kaptam... ártatlannak szánt, de gyomorforgatóan undorító megjegyzéseket... Szerintem aki ennyire nem képes elfogadni más döntését, és beletörődni abba, hogy máshogy gondolkodunk, és szinte se.gget csinál a szájából, hogy szépen vagy csúnyán érveljen, nos, éppen az az, aki a bizonyítványt magyarázza, kérdezés nélkül magyarázza a döntését... Beszűkült csőlátás ez a javából... Én pedig (és minden általam ismert magamfajta) elintézi egy egysoros közhellyel... Ennyit arról, hogy mi magyarázkodunk és erőszakosan hangoztatunk valamit.
23:05
Na igen. Ahogy fentebb is írtam, az én kedvencem, mikor közlik, hogy minek élek, ha nem lesz gyerekem..... O.o
23:14
Ne menj gondolatolvasónak, nem vagy valami jó ebben ;)
A véleményem az hogy:
1. sok nő/pár szeretne kisbabát de nem lehet nekik és éveket kéne várni többnyire reménytelenül egy kisbabára.
2. elméletileg az unokáink adják a nyugdíjat, te hogy várod el így hogy kapj?
3. fogy a magyar az ilyen felfogásúak miatt (is).
4. ezen kívül milyen célod lesz az életben?
5. öreg korodban ki fog rád nézni és ápolni, (visszaadni mindazt amit tőled kapott/tanult)
Kedves 23:14
Ugyanez mondható el a gyerekesekről. Ha ők olyan jól megtalálták a számításaikat a gyerekkel, és boldogok, akkor miért nem szállnak le a másikról és hagyják békén azt, aki nem úgy gondolkodik, akinek nem ugyanattól jó? Hm? Jó bornak nem kell cégér, ebben egyetértünk. Én még soha, sehol nem olvastam/hallottam azt, hogy valaki győzködött volna valakit, hogy ne vállaljon gyereket, ellenben fordítva nap mint nap előfordul!
Ebben a fórumban sem reklámozta egyik gyerektelen sem az ő életstílusát! És garantálom, hogy ha körülnézel, sehol nem találsz majd ilyet, csak a másik irányban.
Úgyhogy a kommneted nem a gyerektelenekre, hanem az emberekre általában igaz, de ha dönteni kell, akkor épp a gyerekesekre vonatkozik!
23.05 nem úgy értettem.Csupán arra gondoltam hogyha elkezd vitatkozni valakivel vagy csak megjegyzi hogy igen ő nme akar akkor mintegy vitát gerjeszt.Minek bárkinek is magyarázkodni.?És igen inkább elkereülöm a témát vagy azt mondom majd később most még nem aktuális iksz dolog miatt.
nem leszek saját magam ellensége.ha kikerülöm ezeket a vitákat amennyire lehet akkor nincs miért vagdalkozni senkinek semmi köze a más életéhez.
A kérdés feltevője gondolom belekerült már nem egy ilyen vitába azért írta amit írt.
A véleményem az hogy:
1. sok nő/pár szeretne kisbabát de nem lehet nekik és éveket kéne várni többnyire reménytelenül egy kisbabára.
2. elméletileg az unokáink adják a nyugdíjat, te hogy várod el így hogy kapj?
3. fogy a magyar az ilyen felfogásúak miatt (is).
4. ezen kívül milyen célod lesz az életben?
5. öreg korodban ki fog rád nézni és ápolni, (visszaadni mindazt amit tőled kapott/tanult)
1.Még mindig ott az örökbefogadás-van rá elég "példány",hotgy csúnya szóval éljek- vagy genetikai utódot akarnak?
2.Szerinted lesz olyan,hogy nyugdíj? :) Nem a nyugdíjra utazom,célom,hogy félretegyek annyit,amiből nyugdíj nélkül is megélek-külföldön természetesen.
3.És ha fogy a magyar? A világon kb. 50millió magyar él-eből az országban 10 millió. Akinek esze volt,itthagyta. De nem akarok politikai témát csinálni belőle,mert az végtelen történet.
4.Az én célom a tanulás,az állatmentés,segédkezés másoknak,ha szükségük van rá. Nyelveket tanulok,10 alatt meg sem állok,illetve érdekel az informatika,technológia. Nekem ez bőven elég.
5.Öreg koromban vagy vigyázok magamra,vagy meghalok. Párom mellettem lesz,ameddig el nem szólítja az idő,de mint fentebb kifejtettem-önzőségből szülni a legnagyobb gáz- szvsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!