Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
0:27-es válaszadó vagyok.
Olvastam a reakciókat.Ledöbbentem.De most komolyan.Ha a gyermekvállalás magánügy,ha nem normális dolog a család,és csak az egyén számít,akkor minek élnek egyesek?Írjanak már pár hobbit vagy egyéb célkitűzést,ami helyettesítheti azt a fáradtságot ÉS élményt,amit egy gyermek felnevelése nyújt hátralevő életük során.
Érdekes az is,hogy az anyagi helyzettel takaróznak.Nagyapámék heten voltak testvérek,pedig ők olyan szegények voltak,hogy húst csak ünnepnapokon láttak,egy cipőt hordtak.Inkább kényelemről van itt szó,és persze egészséges önzésről.Lehet itt ködösíteni meg indokokat gyártani.De aztán senki se siránkozzon,hogy fogy a népesség,meg nem lesz,aki dolgozzon,meg elöregedő társadalom,meg nem lesz nyugdíj...stb.
Bocs az OFF-ért.
Ki mondta, hogy nem normális a család?
Az ilyenektől fordul fel a gyomrom, akik szerint aki nem szül, az minek él!
Nem lesz aki dolgozzon???? Nincs munkahely!!
Á, nem is mondok semmit inkább, megáll az eszem milyen emberek vannak!!
Tény, hogy minimális figyelmet sem kellene fordítanom az ilyenekre, de valamiért mindig kivágják a biztosítékot az ilyen "minek élsz?" kezdetű kérdések meg a tulajdonosaik.
Majd dolgozom rajta :)
Szerintem ez teljesen rendben van,én szeretnék gyerekeket ,de elfogadom ha valaki nem. Hogy miért?Van fontosabb dolga,másban találja meg a boldogságát,nem alkalmas szülőnek stb És nincs is annál rosszabb,ha egy gyerek "rossz kezekbe" kerül,aki nem érzi alkalmasnak vagy nem szeretne csak "muszájból" vállalna,az inkább ne !
Mellesleg azzal sem értek egyet,hogy egy nőnek a gyerekszülés lenne élete célja.Sokan csak azért szülnek mert ők nem tudtak letenni semmit az asztalra,vagy nyomorúságos az életük,a házasságuk,aztán úgy vannak vele majd szülnek 1-2 gyereket mert milyen cukik és majd jobb lesz. Lehet büszkélkedni a gyerek sikereivel (mivel nekik nem volt/nincs ) ,legtöbbször lelkileg magukhoz láncolják őket akkor is ha a porontyok idő közben felnőttek.Sőt,másoknál a majomszeretet átfordul alázásba "nem vagy jó semmire",fiam ,belőled nem lesz semmi","olyan ronda vagy ,egy nőnek sem fogsz kelleni" ,ezzel is ellehetetlenítve,hogy a gyerek eltávolodjon tőlük.
Tudnék még sorolni szép számmal olyan helyzeteket,amikor egy nő puszta önzésből szül,nem a gyermeket akarja,hanem a saját nyomorúságos életét feldobni valamivel. EZ az önzés,nem amikor valaki be is vallja ,hogy képtelen felnevelni egy gyereket,és ezért inkább nem is szül.
De ezen az oldalon is megfigyelhető,hogy rengetegszer leirják "az ilyennek milyen gyerek",de ha nyiltan felvállalod,hogy neked nem kell,akkor egy önző disznó vagy.Akinek pedig nem való,az inkább vallja be és ne szüljön,mert egy gyerek nem játék,nem lehet kivenni az elemet,és nem néhány hónapra vagy évre,hanem évtizedekre szól a vele járó felelősség!
Az ,meg hogy a meddő párok nagyon szeretnének,de nem lehet nagyon szomorú de sehogy nem kapcsolódik ide.Attól jobb lesz nekik,ha a kérdező szül egy gyereket,pedig tudja,hogy nem alkalmas rá? Eszes volt aki ezt írta
Nekem ennyi a véleményem ,kicsit bő lére eresztettem,de a munkám némiképp kapcsolódik a témához,és sok olyan "szülővel" kerültem kapcsolatba,aki jobban tette volna ha nem szül gyereket.Mindenki más,én szeretnék vagy 3-4et,ő egyet sem,nem értem miért kellene ezért bárkit megvetni vagy lesajnálni.
Kedves tegnap 21:10
az élet nem lesz értelmetlen attól, hogy valakinek nincs gyereke. Ennyire ne legyél paraszt, hogy ezt így komolyan gondolod.
Nem azt mondom, hogy nem boldogság a gyerek, de TUDOM magamról, hogy nem vagyok anyánakvaló. Most ha így szülök egy gyereket, és nem vagyok jó anyja, akkor meg két életet vágtam tönkre, de legalább az olyanok szemében, mint te, van értékem.
És mégegyzser mondom az összes sekélyes taploidnak: gyereket ne azért szüljetek már, hogy népesség, nyugdíj, meg emberiség. De komolyan, ki az, aki ezért szül? A gyerekválallásnak vannak ilyen társadalmi hozadékai, de nem ez az OK, és elég gyenge érv amellett, hogy gyereket kell vállalni....
Ez csak valami fröcsögés.
Minden tiszteletem azé az anyukáé, aki azt írta, azért van gyereke, mert szereti és kész. Ez az EGYETLEN ok, ami miatt ygereket kéne vállalni, semmi más nem számít! Sem a nyugdíj, sem semmi! és ha ÉN úgy érzem, hogy ÉN nem tudnám szeretni, nem akarnám, nem lennék emiatt jó anyja, akkor ez az egyetlen indok ELÉG arra, hogy viisszatartson a szüléstől, kiüti azokat a mondvacsinált hülyeségeket, mint a nyugdíj, meg a népesség.
Ezekkel is olyan emberek dobálóznak mindig amúgy, akik az ilyen vitákon kivől főállásban tojnak a nyugdíjra meg az ország népességére.
"Írjanak már pár hobbit vagy egyéb célkitűzést,ami helyettesítheti azt a fáradtságot ÉS élményt,amit egy gyermek felnevelése nyújt hátralevő életük során. "
Ez is bizonyítja, mennyire nem érted meg ezeket az embereket, ami hiba. Egyetérteni, helyeselni nem kell, de megérteni nem árt. A dolog nem arról szól, hogy van egy X életöröm, amit el kell érni, és amit a gyerektelenek mással, Y életörömmel helyettesítenek. Áááh, bele se kezdek, mert felesleges. Aki ennyire nem lát messzebb a saját életénél, azzal kár.
Tényleg elértem arra a pontra, hogy én is lesz@rom a dolgot.
,,Kedves tegnap 21:10
az élet nem lesz értelmetlen attól, hogy valakinek nincs gyereke. Ennyire ne legyél paraszt, hogy ezt így komolyan gondolod."
Látom sokaknak érzékeny pontra tapintottam.Én inkább paraszt legyek egy egész élettel,mint művelt karrierista egy fél élettel.
(Mellesleg ez a parasztozás éppen azokat minősíti,akik mondják.Megjegyzem halkan:a paraszt az egyik leghasznosabb tagja a társadalomnak.Ő legalább termelő munkát végez,nemúgy mint a sok irodában lebzselő nethuszár.Tudod,a te őseid is a földet túrták,hacsak nem valami arisztokrata család leszármazottja vagy.)
Mindenki úgy alakítja az életét,ahogy neki tetszik.Kit érdekel,nem?De egy biztos,sokan nagyot fognak koppanni,mikor rájönnek,mit veszítettek.Felborult értékrend,félresiklott világ ez.De ha nektek ez jó,csak tessék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!