Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
"Mit kell úgy túráztatni magatokat, hogy fogadjátok el, meg dícsérjetek meg szépen? Kit érdekel? "
Senki nem mondta, hogy meg kell dicsérni!! Kit érdekel? Úgy veszem észre, hogy téged, és még sok más embert. Mert ha nem érdekelne, nem szólnátok bele! Engem sem érdekel, hogy ki vállal gyereket. És az sem igaz, hogy kiközösítik azokat az embereket, akiknek nincs gyerekük. Vagy csak én születtem szerencsés helyre? Mert nekem van pár ismerősöm, akik gyermektelenek, és soha nem piszkálták őket, hogy miikor szülnek. Ez tényleg gáz, hogy 2011-ben itt tartunk. Ezen kell vitázni, ki miért mit tesz.
Aki meg azt írta, hogy készüljünk fel, hogy elfognak ítélni.. Honnan tudja?? Csak mert ő ítélkezik mások felett?? Nem ismeritek?: NE ÍTÉLJ, HOGY NE ÍTÉLTESS!
Én nem fogok senkivel sem vitázni. Azt sem tudom, lesz-e gyerekem. Fiatal vagyok még ahhoz, hogy ezen gondolkozzak.
Tök felesleges ezen vitázni. Lehet érvelni, ellenérvelni, de felesleges. Mások gondolkodását úgyse lehet megváltoztatni!
Sándor, még neked annyit.
Mi az, hogy te nem "fogadod el mások nyafogását"??
Egy ember van, aki nyafog, az pedig te vagy. Nyafogsz, hogy így elfogyunk, meg a kisunokáddal mi lesz.
Másrészt..Ki vagy te, hogy számon kérsz másokat?? Talán a Jóisten?? Nem? Akkor szájat alapállásba helyezni!!
Sándor meg akik elítélik azokat, akik nem szülnek..
Reméljük, a ti gyermekeitek, unokáitok csak úgy ontják majd magukból az utódokat, különben félő, hogy kiközösítitek őket!! :S
A nemzet egy nagy család ahol ,közük van egymáshoz az embereknek mert összetartoznak. Általában kedvelik egymást, mert saját magukat látják nemzettársaikban és közösek az érdekeik.Aki nem tesz eleget családja , nemzetsége,nemzete elvárásainak azt elítélik , büntetik .Aki nem szereti a saját nemzetét saját családját saját szokásait, nyelvét, zenéjét és kultúráját és nem tarja sajátjának a nemzetéhez tartozó értékrendet azt teljes joggal rekeszti ki a többség.
Amerikai(vagy brit, svájci,belga) nemzet mint olyan nincs, de mégis így mondják mert evvel a szóval teremtenek kohéziót, egyetértést a közös célok megvalósításában.
Akit nem érdekelnek a közös célok és érdekek, hanem csakis a saját érdekei amik a közös érdekekkel szembe mennek és bomlasztják azt természetes,h nem nézik jó szemmel , mert csakis a közös érdekek kereteiben megvalósíthatóak az egyéni kívánságok.
A cigányra azért mondjuk, h csak etnikum mert nincsenek közös érdekek mentén nemzetté fejlődve.Az értékrendjükről pedig jobb ha nem mondok semmit most.Úgyis tudjátok.Nincs írott nyelvük,a kultúrájuk ,történelmük is zavaros.
Ha sokan pártolnak mellétek még, akkor a magyar is csak egy etnikum lesz.Egy kisebbség közös érékrend és érdekek nélkül.
Utolsó, nem tudom, te hol élsz, vagy szoktál-e az emberek közé menni, mert eléggé utópisztikus, amit leírtál.
Senkinek nincs joga elvárásokat állítani felém. Ugyan milyen jogon várnád el te, hogy szüljek? Tudod, ki vagyok? Minden gyerek születésével érzel valami változást?
Azt van joga valakinek kirekeszteni, aki árt másoknak.
És ne mondd nekem, hogy eddig aki valaha is gyereket vállalt, arra gondolt, hogy a nemzetnek szülök. Önös érdekek vezérelték őket, ami így helyes. Maguknak szültek, nem a népnek. És hogy ha a közös értékrendbe beletartozik, hogy közösítsük ki, aki más, nem is akarok idetartozni.
Kit érdekel, ha kiközösítenek? Millió más dologért is kiközösíthetnek. És nem kell eget rengető dolgokra gondolni, sokszor elég, ha valaki nem milliomos, nem az az életcélja, hogy minden héten más pasinak rázza magát különböző szórakozóhelyeken. Vagy ha teszem azt huszonévesen valaki szűz. De még rengeteg példát lehetne mondani.
Utolsóval teljesen egyetértek. Igazad van! Sajnos kevés az ilyen EMBER a hazánkban, ezért tartunk itt, ahol. :(
Egyébként meg, ha már annyira "család vagyunk", hogy vadidegen emberek életébe beleszólhatnunk, mi lenne, ha nektek avatkoznánk az életetekbe, EGY NEMZET vagyunk címszó alatt? Lázadnánk, hogy ne szüljetek annyit, mert így is SZEGÉNY az ország. Nincs munka, nincs semmi!! Minek annyi gyerek?? Na mit szólnátok? Nyilván mélységesen felháborodnátok.
Egyébként csak mondaná a szemembe valaki ezeket a hatalmas baromáságokat, csak próbálna beleszólni az életembe, kapna olyan pofont, hogy csillagokat látna!! Az tuti!
Pedig én is szeretnék majd egyszer gyereket/gyerekeket, de ocsmánynak tartom, ha valaki más életével törődik, és azt hiszi, joga van beleavatkozni.
Közösítsetek ki, nem nagyon izgat!! Vannak igaz barátaim, ez a lényeg! :) És szerintem más sem fogja hanyatt dobni magát, mert a lakosság töredéke nem fogadja el az ő döntését. Fejen is állhattok, akkor sincs jogotok beleszólni más életébe!!
Férfi vagyok, és nekem sem lesz gyerekem. :)
Egyébként a kérdező szívemből szól.
24 vagyok és én sem akarok se most, se később gyerekeket.
Jó hogy egyesek nem kényszerítenek rá - vagy fenyegetnek, ha nem vállalok, akkor X és Y lesz :D :D
Egyébként a téma magánügy nem kell senkinek megfelelned!
Én is saját magamnak felelek meg, nem más önkényes v. más célú elvárásainak!
"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek. A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid úgyse hiszik el, a hülyék pedig nem értik meg. A te saját életedben jogod van döntéseket hozni, mi az amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy ahogy te akarod.Ha elrontod szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz élvezheted. A lényeg,hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj. Az életed egyedülálló, csak a tiéd, élvezd ahogy te akarod!"
:)
Előző vagyok.
Nekem nem azzal van bajom ha valaki eltér az átlag többség gondolkodásától (és nem dacból vagy lázadásból, hanem szabad döntés alapján elhatározva, MAGABIZTOSAN kijelenti), hanem attól hogy nem tudják elfogadni hogy másként dönt. Több mint 7 milliárd ember van a Földön és nincs 2 egyforma köztünk (még a természetben sem). Nem vagyunk birkák hogy egymás feje után menjünk ~ én minden esetben kiállok a magam igazáért legyen bármilyen nehéz.
Magadnak felelj meg és azt az utat kövesd amiben jó vagy és amit legjobban ki szeretnél magadból hozni, legyen az bármi.
Peace. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!