Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire nem lehet elfogadni,...

Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...

Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.

Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.

Vélemény?

2011. ápr. 3. 22:24
 141/190 anonim ***** válasza:

17:09

Jó cikk. Kköszönöm.

2011. ápr. 13. 17:14
 142/190 anonim ***** válasza:
29%

"kezd százszor lerágott csont lenni ez a téma ...hány kisregényt írtok még?A másik gondolkodásán úgysem tudtok változtatni bármilyen fájdalmas."

Nem értelek. Te és pár hozzád hasonló bejár minden kérdéshez, és elmondja ezt a szöveget?

Személyszerint nem akarok senki gondolkodásán változtatni. Csak a hozzáállásán. Hogy amikor megkérdezik, van-e gyerekem, akkor miután elmondom, hogy nem is tervezek, ne kapjak somolygást, lenéző pillantásokat, győzködést.

2011. ápr. 13. 17:20
 143/190 anonim ***** válasza:
24%

Szabó Mónika szociálpszichológus azt mondta:A magyar társadalom gyerekcentrikus, és a női szerepet az anyaság nagyban meghatározza.

Attól mert 5-10%-a nőknek úgy dönt, h nem kíván gyereket szülni, attól még a társadalom nem fog megváltozni.

Persze el is ítéli majd őket a többség ,mert ítélni könnyű, gondolkodni viszont nehéz.

Móricz Zsigmond azt mondta:Nőkkel azért nem érdemes vitatkozni mert olyan adujuk van ami mindent üt.Éspedig az, h a Nők szülnek.

Nekem pedig az a véleményem azért nem érdemes Nőkkel vitába keveredni , mert számomra furcsa módon érzelmekkel,indulatokkal támasztják alá véleményüket, nem pedig átgondolt érvekkel.

Az pedig nem érv, h a kaki büdös, mert egy gyermek 2 éves korára már többnyire szobatiszta.

Engem nem érdekel lepontozhattok 0%ra is akkor se fogom elfogadni a kifogás, nyafogásaitokat akármilyen bősz indulatokat csatoltok mellé:)))

http://www.youtube.com/watch?v=2B63HfWW4Ac&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kbETFEQ17m4

2011. ápr. 13. 18:54
 144/190 anonim ***** válasza:
100%

És miért csak a nyafogást hallod meg? Talán mert akkor ráfoghatod hogy igazad van?

Hányan mondtuk már, hogy egyszerűen csak NEM AKARUNK gyereket mert nem érezzük, hogy kéne? Nem mindenki a sz*ros pelenkától vagy a plusz kilójtól fél, valakit csak nem érdekel ez az egész. És mivel az egész gyerek téma érzelmeken alapul, nem lehet logikusan megmagyarázni. Az emberi lélek nem egy matekpélda amit logikusan meg lehet oldani. Miért fáj ez neked? Ártunk vele neked, vagy mi?

Nem mondtuk hogy terjedjen el a gyereket nem akarás. Csak azt hogy hagyjanak minket békén és nézzenek le...

2011. ápr. 13. 18:59
 145/190 anonim ***** válasza:
*és Ne nézzenek
2011. ápr. 13. 19:00
 146/190 anonim ***** válasza:
100%
Elég komoly érveim voltak, de neked csak a kakis pelenka jut el az agyad helyéig.
2011. ápr. 13. 19:16
 147/190 anonim ***** válasza:
0%

többször is kifejtettem a véleményem most mi bajod ezzel?nem hiszem hogy sok értelme 200kommentig vitatkozni hiszen annyiféleképp lelett írva mindenkinek az álláspontja....

76%osnak szólt ez.

2011. ápr. 13. 19:19
 148/190 anonim ***** válasza:
100%

És amíg ezt nem fogadjátok el hogy mindenki más gondolkodással,hozzáállással,mentalitással rendelkezik mindaddig boldogtalanok lesztek,vagy ha nme is boldogtalanok de elégedetlenek.Senkin nem lehet változtatni esetleg sajáét magunkon és lehet azt vesszük észre hogy a körülöttünk élők is változnak..:)

annyira görcsös és fejfájós ahogy kiragadtok egy két szót a kommentekből és vagdalkoztok...de érdekes ez az egész kíváncsi vagyok ki mit "hoz" még ide.

2011. ápr. 13. 19:24
 149/190 anonim ***** válasza:
4%

Az sem érv , h csak .

És ha nem vetted volna észre ebben a világban ,mindennek van oka és okozata.Ez nem matek. Ez gondolkodás.Ettől lettünk emberek.Akik inkább csak az intuiciókra ,megérzésekre, érzületekre hagyatkoznak , azok is a saját pontosan még megnem fogalmazott tudatalattiuk határain belül mozognak .És az se a semmiből jön ,mert annak is van előzménye amit oda raktároztak maguknak. Ami beégett nekik az idők folyamán.

Emberek vagyunk nem ösztönlények!

Na de itt már tényleg kiszállok ebből , mert egyszerűen nem jut el az értelmetekig az amiről beszélek.ÉSPEDIG AZ , H KI LESZTEK KÖZÖSíTVE!

És nem hiszem , h ennek én lennék az oka.

2011. ápr. 13. 19:28
 150/190 anonim ***** válasza:
100%
Szóval te azt mondod, hogy aki az utolsó idegszálával sem érzi hogy gyerekre vágyik az is szüljön csak mert logikus érvek szólnak mellette? Hát milyen jó is lesz majd az olyan gyereknek... Nagyon okos gondolkozás...
2011. ápr. 13. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!