Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...
Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.
Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.
Vélemény?
Sándor,
"Az sem érv, h csak."
De. Érv. Lehet, hogy neked nem. Az a te hibád. Érzelmi döntésekre nincs magyarázat. Igaz, hogy nem szabad mindig az intuícióra hallgatni, de számításba kell venni, hisz nem csak ösztönlények nem vagyunk, hanem robotok sem.
(Egyébként ösztönnek a szülést, gyereknemzést tartom, így pont az lesz ösztönlény, aki gyereket vállal, és aki GONDOLKODÁS után úgy dönt, hogy nem, az racionális ember. Akár tetszik a Sándornak az érv, akár nem.)
"Ez nem matek. Ez gondolkodás."
B@szki, ez arany. Ez nem matek, ez gondolkodás. Érted egyáltalán, hogy mekkora balf@szságot írtál?
Sándor, az veled a baj, hogy nagyon buta vagy. Bejöttél egy olyan kérdéshez, ahol tudtad, hogy többségben nők lesznek, csak mert azt hiszed, férfi létedre okosabb leszel. Nem tudom, visszaolvasod-e, amit írsz, de olyan jókat röhögök az álintellektuális válaszaidon, köszönöm.
Egyébként a gyerekeid nem érdekelnek. Nem érdekel, kikkel tanulnak, mi lesz velük. És nem fogadok el olyan embertől tanácsot, aki annyit sem volt képes megtanítani a gyerekeinek, hogy pakoljanak el maguk után.
76%os nem tudom , h ki vagy és milyen alapon minősítesz sértegetsz .
De , h így teszed név nélkül csak gratulálni tudok a bátorságodhoz és ahhoz , h melléjük állsz .
Ami itt lehet h %ot hozó többség de ha felemeled a hájas segged és szétnézel az emberek között az ilyen hozzáállású nők elenyésző kisebbségben vannak még és amikor ezt fennhangon hirdetik magukról 100as , h a társadalom lenézi őket és franc se tudja minek fogja tartani de nem rendes embernek az biztos.Mert nem fogja elfogadni, h nem akarnak gyerek.Mert többen vannak még őnáluk azok is akik évek óta kínlódnak azért, h összehozzanak maguknak egy babát .
Amennyiben sértegetni akarsz még a továbbiakban is tedd gerincesen és írj az email címemre és ne feledd el odaírni neved és címed , h tudjuk személyesen is elintézni a sértegetéseid.
Hát igen. Az a múltkori nő akit láttam az utcán, ő is rendes ember volt. Volt gyereke. Szült. Igaz, hogy verte a gyerekét, de ez nem számít. Szült, ""anya"" lett, így rendes, jóravaló ember. Kezdem érteni.
Szoktak lenni ilyen hírek a TV-ben, hogy félholtra verik a gyereküket az anyjuk. Nem értem, mit keres ez a hírekben, hiszen, JÓ EMBEREK, szültek!!! Akkora szemétség rossznak beállítani őket, csak mert hülyére verik a gyereküket! =((((
Meg akik végül örökbe adják? Vagy csak a kukába dobják?? Őket miért kell bántani? Szültek, ahogyan azt kell, ahogy elvan várva tőlük! Annyira szemetek az emberek, hogy nem látják ezt!! =((
Volt egy ismerősöm, ő is szült. A gyerekének az első szava valami káromkodás volt. Hát nem fantasztikus?? Ilyen ügyes, okos gyermeket nevel az a tökéletes anya!
Eddig mindig utálkozva néztem a nőket az utcán, akik rángatják, ütik a gyereküket, üvöltenek vele. Nem értettem minek gyerek az ilyennek. De már értem!! Ettől lesz NŐ, ettől lesz EMBER!!! Ezentúl mindig mosolyogva járok majd az utcán, és boldogan nézem, ahogy a gyermekek bőgnek, miután kaptak egy hatalmas nyaklevest! Anyukák! Milyen szép is ez! És KÖVETENDŐ!! Szüljön mindenki! Szüljünk orrba-szájba! Én egy egész focicsapatot szeretnék! Máris elindulok, felcsináltatom magam egy idegennel, mivel épp nincs senki! De nem számít! Szülni akarok! Itt a szoba egyik sarkában van még egy kicsi hely. Oda letehetek egy dobozt, abba elfér a gyerek. Van itt pár felesleges póló. Az jó lesz pelenkának? És mikortól kell elkezdenem üvölteni vele?? Mert én már most érzem, hogy minél hamarabb szeretném elkezdeni! Vagy ezt már a gyerekvállalás témakörbe kellene írnom?
Jajj, úgy fellelkesültem!!! ^^
Címet megadni egy vadidegen férfinak? Te tényleg nagyon buta vagy, és alábecsülöd a női nemet.
Azért, mert valamilyen emberből több van, nem azt jelenti, hogy ők jobbak. (Említhetném a romáktól való félelmedet, ők is sokan vannak, de gondolom, téged nem érdekel, mit gondolnak rólad.)
Szóval te rendes ember vagy, csak mert gyereket csináltál? Ennyi? Nem azért, mert őszinte vagy, becsületes, segítőkész... nem. Van gyereked. Érdekes.
Ráadásul megint kevered a szezont a fazonnal. Nem akarok gyereket, de szüljek azért, mert valakinek valahol nem lehet??? De hisz épp az előbb állítottad, hogy gondolkodó ember vagy, akkor most miért nem megy?
Egyébként nem érdekel, mit tartasz gerinctelennek, te már ennek a fogalmát kimerítetted a hozzászólásaid során, úgyhogy pofátlanság mástól ezt követelni.
Nincs kedvem mégeyszer leírni bemásolom:
Sándor 417 válasza:
Amikor egy nő -bár megtehetné-de nem akar gyereket vállalni az olyan mint amikor egy férfi nem akar dolgozni a családjáért, vagy nem akarja katonaként megvédeni a hazáját és családját.
Egy szóval se mondtam azt, h minden nőnek muszáj gyereket szülnie , mert ugye vannak pszichikai esetek és vannak akik annyira szegények,vagy olyan az egészségi állapotuk, h nem tehetik meg.
Kedves Sándor!
És mi van akkor, ha egy nő egyszerűen nem érzi azt, hogy gyereket szeretne? Szüljön csak azért, mert ez az elvárás?
Van, aki egyszerűen nem akar szülni, ennyi. És nem azért, mert fél attól, hogy munkahelyi gondjai lesznek a terhességéből adódóan, vagy felszed pár kilót vagy kakis pelenkákat kell cserélnie. Egyszerűen így érzi!
És ne keverd ide a haza védelmét a gyerekszüléshez. A két dolog azért némileg más...
Mindenki másmilyen, az egyik nő már 20 évesen szül, mert minden idegszálával vágyik a gyerekre, a másik pedig élete végéig elvan gyerek nélkül. Ez van, el kell tudni fogadni.
26/L
Nekem személy szerint teljesen mindegy, nem fűződik konkrét érdekem hozzá , h ki mennyit mikor.
Azon kínlódok itt 2. napja, h megértessem velük azt, h amikor meghozzák ezt döntésüket a környezetük , a társadalom elvárásaival ,érdekeivel szembe helyezkednek és ne várjanak tőlük elfogadást.Nem lesznek toleránsak.
Mindenki úgy támad rám mintha most én akarnám őket fejetlen gyerekgyártásba kényszeríteni.
De arra készüljenek fel , h a miértekre nem nekem, de másnak majd válaszolni kell és sokan el fogják ítélni őket döntésük miatt.Mert ítélkezni fognak , mert ítélkezni megbélyegezni könnyű.
Ennyit próbálok megértetni velük nulla sikerrel.Ellenben sértegetnek , hisztiznek itt nekem:))
Nem azt érzem sértésnek, h butának mond itt az egyik névtelen. Sose volt célom okosnak lenni ,vagy látszani.Pont annyi eszem van , h szépen szerényen megélek belőle.
Hanem az értetlenségüket és a félremagyarázásaikat tartom cikinek és számomra is megalázónak.
Kedves Sándor!
Úgyérzem, kissé szelektíven olvasod a válaszokat. Kijelented hogy senki nem írt épkézláb érveket, én úgy érzem írtam. No sebaj.
Azt meg jó lenne eldöntened hogy akkor most ösztönlények vagyunk-e vagy sem, vagy egy kicsit, vagy mivan. Freud szerint ösztönlények vagyunk. Szerinted nem. Aztán meg mégis. Aztán mégsem.
"olyan mintha egy férfi nem akarna dolgozni a családjáért"
Én nőként ugyanannyit dolgozok a családomért.
"vagy nem akarna katonaként harcolni a hazájáért"
Most hogy mondod, a párom pont katona. Harcoló beosztásban, lövészként. A rajában van nő is, aki ha eljönne az idő, ugyanúgy harcolna a hazájáért. Nagyon jó katona nők is vannak.
Ezt csak azért írtam, mert süt minden mondatodból a nemi diszkrimináció. Lehet hogy a te feleségednek ez a felfogás fekszik, de a többségnek már régesrég nem, Sándor. Ez van. Tudom, látom, neked fájdalmas pont hogy változik a világ, és már nem egy patriarchális társadalomban élünk, bezzeg régen, régen aztán minden olyan szép volt és jó, hova tűntek az erkölcsök, hova tűntek az értékek. Hogyne.
Na, de mindeni aszerint él, ahogy akar, te az ún. hagyományos nemi szerepek szerint, én meg a nemi egyenlőség szerint. Mi a párommal boldogok vagyunk, remélem ti is, ámen.
És szeretném neked megköszönni, hogy időt áldoztál, és ezeket a tanulságos kommenteket idepötyögted. Köszönöm, a hozzád hasonló férfiaknak hála, újra és újra rádöbbenek hogy milyen szerencsés vagyok, és mennyire szeretem a páromat.
Nem kell senkinek válaszolni, ugyanis senkinek nem áll jogában számonkérni.
De ezek szerint félreértettelek, hát elnézést. Te akkor ezek szerint lényegében ezt akartad mondani:
"Lányok, nagyon sok ember van odakint, akik ítélkeznek és diszkriminálnak, de legyetek erősek és álljatok ki magatokért. Mindenki törődjön a saját életével, és éljen békében."
De én véletlenül ezt olvastam:
"A nőnek az a dolga, hogy szüljön. Nem szülni nem normális. Magyarázattal tartoztok, hogy miért nem szaporodtok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!