Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire nem lehet elfogadni,...

Ennyire nem lehet elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom,van,akinek ez az élete,de miért nézik le azt a nőt,aki nem akar szülni? A szokásos érvek: csak így lehet kiteljesedni, ez az ösztön, egyedül leszel öregkorodra...

Szerintem,ha valaki egyedül nem tud kiteljesedni,az máshogy sem fog(tisztelet a kivételnek), nem mindenkiben él ez az ösztön,lehet másra is fókuszálni,van akinek más a fontos,nem feltétlen a karrier,de akár a tapasztalatok szerzése más téren,a tanulás,a barátok,a kóbor kutyák mentése,szociális munkák,vagy épp csak úgy látja,inkább örökbe fogad,mert annyian vannak árvaházban,hogy az csoda,és nem akar szülni,ha felnevelhet egyet,akinek jobb életet adhat mint ami vár rá. Ha pedig valaki annyira önző,hogy 'jajj,ne maradjak egyedül öregkoromra',szerintem az szót sem érdemel.

Hatalmas nyomást érzek,hogy mindenki elvárja hogy én márpedig szüljek,úgyis meggondolom magam,mi lesz veled gyerek nélkül,és ez pokoli érzés,hogy semmibe vesznek,mert nem vagyok ősanya tipus.

Vélemény?

2011. ápr. 3. 22:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/190 anonim ***** válasza:
93%

10:28

Pont az ilyen ítélkező, empátia nélküli embereknek nem szabadna gyereket nevelniük. Milyen értékeket adsz tovább? Megtanítod a gyereke(i)dnek, hogy aki más, vagy máshogy gondolkodik, annak kuncogjunk össze a háta mögött, vagy legalábbis tudassuk vele, hogy a mi pici agyunkba nem fér bele az elfogadás?

Még egy ok arra, hogy ne vállaljak gyereket. Nem tenném ki annak, hogy ilyen neveltetésű emberekkel legyen egy élettérben.

2011. ápr. 6. 12:12
 62/190 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 10:28!

A kedvedért szülök egy gyereket!!

Privátban elküldöm neked a címem, hogy a pelenkát, a ruhát és az ételt hová postázhatod. Köszönöm! Cserébe küldd el te is a címed, hogy elpostázhassam neked a kórházi számláim. Köszönöm!

Ha esetleg mégsem tennéd, és a gyerekem éhen hal az első héten, nem számít, majd szülök másikat, a lényeg, hogy legyen egy gyerekem, mert hát szeretném ha lenne értelme annak, hogy élek.

Ha a gyámhatóság elveszi, mert rosszul bánok vele, szívesen hivatkozok majd a nevedre. Elmondom, hogy bár én szentül meg voltam győződve, hogy nem akarok gyereket, és rossz anya lennék, meg tudtam, hogy gyereket szülni KÖTELEZŐ, különben sz*rt sem ér az életem. Kérlek neveld a gyerekem, amíg kiengednek a börtönből. Köszönöm!

Ha valami csoda folytán szerencsétlen gyerek megéri azt a kort, amikor már a pokolba tudja kívánni az életét, és természetesen szóba sem áll velem, mert 12 éves kora óta dolgozni kényszerül, hogy legyen mit ennie, és az iskolában leköpik, mert 2 nadrágja, 3 pulóvere és egy lyukas cipője van, megadom neki a címed, hogy megbeszéljétek, miért is jött ő a világra. Mondd el neki, hogy miatta lesz majd nyugdíjam, és hogy az ő dolga öregkoromban visszaadni mindazt a csodás dolgot, amit tőlem kapott!

Köszönöm kedves 10:28, hogy felnyitottad a szemem!

2011. ápr. 6. 12:28
 63/190 anonim ***** válasza:
90%

10:28

"Látom sokaknak érzékeny pontra tapintottam.Én inkább paraszt legyek egy egész élettel,mint művelt karrierista egy fél élettel. "

Légyszi mutass már rá, hol mondtam egy fél szóval is, hogy karrierista vagyok... De komolyan.

Inkább legyen fél értékem, normális aggyal a fejemben, mint egy teljes, ilyen bazi beszűkült, sekélyes intelligenciával, mint a tiéd.

Amúgy meg nehogy már megmondd, hogy kinek van fél élete... Pár kommentből azért ilyen messzemenő következtetéseket ne vonj le, mert ez is bazi szánalmas.

A társadalmat meg hagyd már a francba, pontosan tudod, milyen értelemben írtam a parasztot.

Személyeskedésben nagyon jó vagy. Örülök, hogy te már ilyen jól ismerni vélsz, de annak is, hogy körülöttem nincsenek ilyen csőlátású emberek.

Az élet nem csak úgy szép, ahogy te éled. Ezt nehéz megemészteni, de állj neki mielőbb.

2011. ápr. 6. 12:53
 64/190 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudjatok már de sosem fogtok dűlőre jutni.Ez kb olyan mint az abortusz vita.Valaki elfogadhatatlannak tartja valaki pedig szükséges rossznak.Az a legfájdalmasabb ahogy egyikőtök sem ad igazat a másiknak kicsit sem csak puffog habzó szájjal.Nagyobb kérdésekben is jutottak már dűlőre itt emberek de itt úgy látom ez elég nehéz.Itt aztán van elfogadás...

És bocsánat már hogy ezt írom de aki hozzátette hogy na ezért sem fogok gyereket szülni mert milyen gonosz emberek vannak itt...szerintem ez a csőlátás meg nem is tudom mi.Ez vall egy lelkivilágra.Szintén volt egy jó hozzászóló még az elején h aki boldog gyerek nélkül az nem fogja itt csapkodni a billentyűzetet +magyarázkodni veszekedni ehhez képest lassan elérünk a 100kommentig.De ha titeket ez megnyugtat...

2011. ápr. 6. 14:52
 65/190 anonim ***** válasza:
100%

10:28!

Egyedül te vagy elvakulva, nem látsz tovább a saját gyerekdnél. Szerinted minek szüljön az, aki úgy érzi, hogy nem tudná teljes szívvel csinálni ? Hogy tönkretegye a saját és a gyereke életét ?

Vagy ha olyan, mint én, ki nem állhatja a gyerekeket, akkor minek ? Ez olyan, mintha te utálnád a kutyákat, de én folyton azt hangoztatnám neked, hogy de mekkora öröm, mekkora szeretetet tud adni egy kutyus, milyen hűséges stb.

Hagyjuk ezt a témát szerintem, mert hogy olyan válasz nem lesz, ami mindenkinek tetszik.

2011. ápr. 6. 15:07
 66/190 anonim ***** válasza:
78%

"na ezért sem fogok gyereket szülni mert milyen gonosz emberek vannak itt"

Én ezt arra írtam, hogy a gyerekem, ha esetleg lenne, akkor azokkal kellene iskolába járnia, aztán közösségben élnie, akiket a 10:28-as felnevelt. Szerintem egyébként nincs annyi gonosz ember, és én meg tudok velük birkózni, de ennek nem tennék ki egy gyereket.

2011. ápr. 6. 15:18
 67/190 anonim ***** válasza:
100%

"Az a legfájdalmasabb ahogy egyikőtök sem ad igazat a másiknak kicsit sem csak puffog habzó szájjal"

De igenis mi igazat adunk nekik és elfogadjuk hogy a gyerek jó dolog, csoda, álom, élet célja lehet. NEKIK. Csak mi had döntsük el magunk, hogy nekünk mi a csoda. A gyerekesek azok akik mindenkire rá akarják tukmálni, hogy szüljön...

2011. ápr. 6. 16:17
 68/190 anonim ***** válasza:
100%
Okos enged szamár szenved...:-)ez a vita is elindult valahogy.Én sem írtam rosszat úgy érzem ennek ellenére le lettem savazva...Ha mindenki megpróbál rosszat látni a másik véleményében amikor nincs is akkor nem csoda ha egy idő után konkrétan elszabadul a pokol...
2011. ápr. 6. 22:18
 69/190 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg úgy van, hogy nem vezet sehova. Egy fórum nem fog senki véleményén változtatni. Ami azt illeti, nem is akarok, teljesen lehetetlen, csak néha vannak olyan vad képzelgéseim, hogy a hüly.eségen lehet változtatni legalább egy kicsit, hogy a beszűkült látásmódon lehet tágítani. De nem. Toleranciát, ha valakiben nincs meg, sehogy nem lehet teremteni. Nekem teljesen mindegy, ki fekete, ki fehér, ki homoszexuális, ki hetero, ki szül, ki nem. Teljesen egyenrangúak a szememben mind. De úgy látszik, ezzel nem vagyunk mind így, vannak, akik úgy gondolják (bár semmit nem tudnak arról, kik vagyunk, mit csinálunk, milyen az életünk), hogy nekünk sz*r, nekünk csak sz*r lehet. Ha nekik ez jól esik, ám legyen, de ezt ne dörgölje a képembe minden lehetséges fórumon. Ennyi.

Amúgy a vita tényleg nem vezet sehová, csak egymás inzultálása folyik kb az első oldal óta.

2011. ápr. 7. 08:27
 70/190 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Személy szerint két kisgyermekem van.A családomban van egy 70 éves nő,aki nem vállalt gyermeket.A döntését helyesnek tartom,mert elmondása szerint nem szeretett volna,nincs a gyermekekhez türelme,nem akarja az azzal járó lemondásokat sem.Semmi gondom nincs azzal,ahogy ezt kinyilatkoztatja.DE ne gondoljátok azt,hogy csak mi anyák sértünk benneteket,mert ti is megsértetek gyakran minket.Az említett rokonommal csak a nagy családi összejöveteleken találkozunk és nem egyszer lehülyézte már a gyermekemet,röffenése nincs a gyereknevelésről,viszont nagyon jó tanácsokat simán tud adni.Ezt nem bántásból írom,csak arra kérnék mindenkit,hogy kultúrált ember lévén próbáljunk egymás mellett élni.Én azt teszem,hogy elkerülöm ezt az embert,mert nem szeretném a gyermekeimmel őt idegesíteni,azt a pár illendő találkozást mindketten kibírjuk.Viszont én próbálom az ő nyugalmát nem zavarni,ő pedig próbáljon engem békén hagyni.Ennyire egyszerű.Azért még sosem ítéltem el senkit,mert felvállalta az érzéseit és ki is állt mellettük.Amúgy meg teljesen egyértelmű számomra,hogy aki nem akar gyereket,az ne is szüljön,minden elítélés nélkül mondom ezt.Ja és tök felesleges emiatt vitát szülni,mert semmi értelme!Szép napot mindenkinek!
2011. ápr. 12. 10:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!