Mit tennél abban az esetben, ha a párod magas fizetése (1M-1,5M vagy magasabb) mégsem akarna túl sokat költeni a gyerekre?
"Havi 250-300 ezernél többet odzkodna költeni a gyerekre. "
Mondd, normálisnak tartod magadat ilyen kérdések feltételekor?
Örülj, hogy egyáltalán ennyit költ rá, ne viselkedj úgy, mint egy parazita. Mondjuk ismerős ez az állandóan panaszkodó, soha sem elégedett típus, saját környezetből. ..
Köszönöm szépen a válaszokat, tudom, hogy megosztó téma, de hát mindenki úgy rendezi az életét ahogy tudja, és ahogy jónak látja. De akkor az "inkább nem is kell gyerek" érvre is felhoznék pár ellenpéldát(érvet). Először is, tegyük fel, hogy van valakije az embernek, aki mellett el tudja képzelni az életét, és össze is vannak házasodva. Mi van akkor, ha a gyerek már úton van annak ellenére, hogy védekeztek? Talán jobb lenne, ha az illető elvetetné a gyereket ? Merthogy a vágyait meg az önkárpótlást továbbra sem akarja feladni, csakhogy ezt is meg azt is (meg abból is a jobbat) vegye a gyereknek. És ekkor jön az az eset, hogy rendben, ha már úton van, Isten adta, felnevelem, de úgy, ahogy én azt jónak látom. Végül is nem mondhatja meg senki, hogy neveljem, meg milyen cuccokat vegyek neki, meg ha úgy látom jónak, megbüntetem a csíntevései miatt (hogy máskor kevésbé merjen bármihez is hozzányúlni engedély nélkül). Ebbe sincs joga beleszólni senkinek.
Másik eset, mi van akkor, ha pont egy családcentrikus pár jut neked?
Azt is megemlíteném, hogy a keresztény egyházak előírják, hogy házasságon belül azért legyen gyerek, a katolikus egyház például csak ebben az esetben ad össze.
Aztán végül ott vannak a rokonok, barátok, ismerősök, akik rendesen tudnak hajszolni bele, hogy "ketyeg az óra" , "nem tudod, mit hagysz ki", "majd másképp fogod gondolni".
Egyébként boldog új évet, aki eddig is válaszolt!
"havi 250-300E-nél többet ódzkodna költeni a gyerekre"
Nem olvastam végig, de megjegyzem: ennyiből sokszor egy család él.
Helyeslem, hogy a párod nem akar a gyerekből elkényeztetett majmot nevelni, aki az életben segítség nélkül nem is tud boldogulni.
Ez nem zsugoriság, hanem józan ész.
Egyébként egy gyerekre az említett összeg töredéke is elég lehet.
117!
Nincs gyerek. A kérdező csak fantáziál, hogy HA majd ilyen jól keres és HA majd valaha lesz gyereke
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!