Mit tennél abban az esetben, ha a párod magas fizetése (1M-1,5M vagy magasabb) mégsem akarna túl sokat költeni a gyerekre?
103-as: Na az utolsó mondaton ott a pont. A feltételezett emberünk ekkora fizetéssel felhalmoz öreg korára akkora vagyont, hogy ne legyen annyira rászorulva a gyerekeire, ha azok elhagynának. Egyrészt félre is tesz magának akkorára, ami ha rá is megy az eltartására, másvilágra úgysem viheti magával a pénzt. másrészt remek diplomával, és állás után a nyugdíja sem lesz olyan rossz, így szükség esetén ki is tudja fizetni az ápolót. Emellett ekkorára már saját lakása van, úgyhogy ha rászorul, és a gyereke abszolút nem akarja segíteni, köthet eltartási szerződést is. Ha a múltat nézzük, igaz, hogy a megvénült emberünknek nehéz kezdete volt, de ezt valamennyire kompenzálta azzal, hogy "megúszósabban" nevelte a gyerekeit, ezáltal sok mindent meg tudott engedni magának, amit fiatalabb korában nem. Plusz akár háziállatot is tarthat, hogy nem érezze annyira egyedül magát. Az életet pedig nem volt értelmetlen, mivel karriert azt épített magának, családot is alapított, így továbbadta az életet, van valakije. Az utódaival szemben pedig teljesítette kötelességét, eltartottam őket, felnevelte (eltartani lehet úgyis, hogy csak a 10-20K-s cipőt veszed meg a gyereknek, de úgy is, hogy megveszed a 60K-est).
De mi lett volna akkor, ha gőzerővel, minden tőle telhetőt megadott volna az utódjának. Lehet, hogy most már pénze is van, az utódok hálásan látogatják, de nagyon rá ment az élete, mert tini- és fiatalkora nem nagyon volt, a szülei nem úgy támogatták, felnőtt korában pedig azért nem élvezte ki az életet, nem engedett meg magának ezt-azt, mert minden tőle telhetőt az utódoknak adta. Össze lehet hasonlítani a kettőt.
Amúgy a 16 éves korában menjen dolgozni, akkor azt jelenti hagyja ott a gimnáziumot, egyetemre se járjon? Feltételezem emberünk is járt oda, aztán ki tudja. Nem kell drága magániskola (nekem jár oda ismerősöm gimnáziumba, 6-800.000 vagy több a tandíj félévente és egy hippi tanya, meg az megy, hogy apuci, anyuci pénzével kérkednek, százezrekkel fotözkodnak).
Egyébként ez egy komoly kérdés, vagy csak fiktív?? Ha már megvan a gyerek, gyerektartást, tandíj felét is lehet elperelni tőle.
109: Most még tudom, hogy sok minden csak álom, de azon vagyok, hogy kitanuljak, és akkor pár meg lehet valósítani az álmok jó részét.
De amúgy lényegében nem magamról beszélek, hanem egy fiktív, kitalált emberről, akinek a jövőben szeretnék a helyében lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!