Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a testvérem...

Mit csináljak, ha a testvérem bánt folyamatosan? Helyrehozható még ez?

Figyelt kérdés

2 év van közöttünk, régen legjobb barátnők voltunk. Mindent megbeszéltünk, mindig együtt voltunk. De ez megváltozott, mióta a barátjával van… Lobbanékony, nem lehet viccelni sem vele, mert azonnal kioktat, megbánt ott, ahol a legjobban fáj. Olyankor azzal védekezik, hogy ő csak őszinte volt és az igazságot mondta. De közben ez nem így van.

Ebben a félévben csinálom a jogász záróvizsgáimat, munka mellett egyszerűen nem tudok eleget tanulni. A párommal megbeszéltük, hogy mondjak fel, élünk az ő fizetéséből. Azért, hogy ősztől már jogászként dolgozhassak, sokkal magasabb fizetésért. A nővérem szerint én “kitartatom magam” és hogy nem sül le a bőr a képemről, amiért kihasználom a páromat a pénzért? Mondja úgy, hogy az egyetemi legjobb barátnője konkrétan Dubaiba járt ki éveken keresztül… Mikor ezt felhoztam, hogy felette miért nem ítélkezett ennyire, azzal jött, hogy azért, mert igazából ő senkit nem használt ki, sőt, inkább őt használták ki és ő volt rossz helyzetben.

Vagy még a párom előtt írogatott az exem, barátnő mellett. Nem vettem komolyan, néha beszéltünk, de semmi nem történt. Hallgattam a szent beszédet erről is, hogy milyen laza erkölcsű vagyok, hogy viselkedhetek így a másik lánnyal szemben. Közben ő 4 évig volt egy nős, kétgyerekes pasi szeretője… Akkor valahogy nem zavarták az erkölcsök.

A stílusa is bántó, lenéző, kb. kilóg a kapa a szájából lassan. Én a párjához kötöm ezt, mert azóta változott meg ennyire (3 éve vannak együtt). A srác C, nem a susogós melegítős, aranyláncos, de azért látszik rajta és a családján… Tesóm pedig állandóan náluk van, mindent az anyósával csinálnak közösen és mikor kérdeztem, miért kell neki mindig ott lenni, annyit mondott, hogy “mert ott legalább szeretnek”. De közben az anyósa manipulálja és irányítja, olyanokba szól bele, amikhez semmi köze nincs, és észre sem veszi. Nekem nagyon hiányzik a “régi énje”, az a kapcsolat, ami volt közöttünk. Most meg nem is találkozunk, nem is beszélünk már szinte, mert csak bántani tud. Régen rengeteg időt töltöttünk együtt, akár csak valamelyikünknél, vagy otthon filmezve, akár aktív programmal… Most ő semmire nem ér rá, de ha vidékre kell menni anyósékhoz, vagy a srác 120. rokonának a temetése miatt szabit kivenni, arra mindig van idő, olyankor sosem elfoglalt.

febr. 16. 18:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg tőle, hogy mire fel váltott ennyire, miért viselkedik így? Ha nem érdemled meg, nyugodtan mondd el neki, hogy ezen állítson, mert az életben többet nem beszélsz vele ha nem. Ha nem lehet vele normálisan kommunikálni sem, és nem tudod neki elmondani, hogy ez téged bánt, és nem fogja fel ezt, akkor itt ennek sajnos vége.

Ha továbbra is ezt csinálja, akkor max többet nem beszélsz vele, és ha esetleg közelíteni kezdene, mert Gazsi elhagyta, akkor se egyből add be a derekad, mert ha nem nem tanul belőle.

febr. 16. 20:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Beszippantják a c-nyok. Engedd el ha neki ez jó akkor nem tudsz mit csinálni.

Éld az életed fog ő még sírva hozzád menni.

febr. 16. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem sirnek egy ilyen ember utan. Szard le, majd ha terden csuszva ker bocsanatot, akkor esetleg meggondolnam, de akkor sem fogadnam vissza teljesen az eletembe.
tegnapelőtt 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!