Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valamit rosszul csinálok, ha...

Valamit rosszul csinálok, ha nevelöapámra apámként tekintek?

Figyelt kérdés
Nagyimék el akarnak távolítani nevelöapámtól, mert szerintük túl bizalmas a kapcsolatunk. Apám két éves koromban lelépett és azt sem tudja, élek-e. Nevelöapám még sosem élt vissza a bizalmammal. 16L

#bizalom #mostoha #nevelöszülö #nevelöapa
ma 16:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked ö az apád, akkor is ha más hozott össze. A nagyiékat kellene leállítani.
ma 16:56
 2/14 Janaqks ***** válasza:
100%
Nevelőapád nevelt fel szinte egész gyerekkorodtól fogva. Én is bizalmas kapcsolatot ápolnék vele.
ma 17:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A nagyidék a vérszerinti apád szülei?

Teljesen jól csinálod tekints is rá igazi apádként hisz ő nevelt fel. A másik aki elhagyott nem tekinthető apának

ma 17:29
 4/14 A kérdező kommentje:

3-as

ök anyám szülei. apám szülei ignorálnak minket.

állítólag nem egészséges a bizalmas kapcsolat egy "idegennel". anyám az én pártomon áll.

ma 17:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem idegen, hanem az apád. Hogy nem biológiai, az nem számít. Ezt kellene anyádnak megértetnie a szüleivel.
ma 17:54
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Valamit (a vér szerinti) apád csinált rosszul, ha nem rá, hanem a nevelőapádra tekintesz apaként.
ma 17:56
 7/14 Janaqks ***** válasza:
82%
#6 te elolvastad egyáltalán, hoyg mit írt? 7 éves korában lelépett a biológiai apja, még jó hogy rosszul csinált valamit.
ma 18:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A nővérem 3 éves korában ismerte meg apánkat, az unokatesóm szintén 3 éves korában ismerte meg a nagybátyjánkat. Mindkettőjük édesapja 1 éves koruk körül lépett le.

A nővérem az apánkra tekint apjaként, ő pedig rá lányaként, az unokatesóm a nagybátyjámra tekint apjaként és a nagybátyjám is fiaként tekinti. Én meg a nagybátyjám fiát az unokatestvéremnek tekintem, így hiába "csak" nevelt gyerek, számomra ugyanúgy rokon, mint a vérszerinti unokatestvéreim. Ugyanúgy felnevelték őket, mint a saját gyerekeiket és semmi probléma nincs vele.

Az egyetlen aki nem örült ennek az az apai nagymamám volt, mert a fia nem csak a vér szerinti unokákat nevelte. Nem is volt soha a nővérem meg az apai nagymamám között nagyi-unoka kapcsolat, a családi eseményeken muszájból elviselték egymást, meg emlékeim szerint 2-3-szor járt a nővérem a nagymamám házában, egyébként nem is tartották a kapcsolatot. A nagymamám nyíltan nem tekintette az unokájának.

ma 19:02
 9/14 anonim válasza:
100%

szia!

sok ember kezdi úgy az életét hogy nincs családja (például azért mert nevelőotthonban nőtt fel), és az ilyen ember is összeszedi valahogy élete során a családját. ha úgy szeded össze a családod, hogy egyébként nem hiányzik, mert mondjuk már van, szerintem az is tök normális.

ma 19:35
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
én se a biológiai apámat vallom apámnak, szóval ez teljesen normális. pszichológusnak is beszéltem anno erről (is), és szerinte az a fontos, ha van valaki, akire fel tudok nézni ilyen téren.
ma 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!