Mennyi kiköltözesi időt szabjak meg a nevelőapám családjának?
Nevelőapám meghalt és így megszűnt a házon a haszonélvezete. A házban viszont továbbra is ott lakik a felesége és 4 kiskorú gyermekük (2-13 év közöttiek). Én a házat szeretném eladni, hogy a miénket fel tudjuk újítani (szigetelés, vezeték csere,
helyiségek lebetonozása stb). Az özvegye önként nem hajlandó kiköltözni, nem ismeri el, hogy most már nem az övék a ház, mert nevelőapám írt egy végrendeletet, hogy a haszonélvezetet ráhagyja. Hiába mondta neki a hagyatékin is a közjegyző, hogy ez nem így megy, nem hallgat senkire. Ilyen esetben mennyi időt adjak nekik a kiköltözésre?
"feljelentget"
És mivel? Ő lakik a te házadban jogcím nélkül.
3 hónapnál ne adj hosszabb időt, mert nincs értelme. Szerintem a 3 hónap reális és még előzékeny is, hiszen simán adhatnál 1 hónapot is jogilag. Ha ennyire ellenáll, akkor valószínűleg nem fog kiköltözni 3 hónap alatt sem, ahogy több időt adva sem költözne. Én a helyedben ezt a 3 hónapot jogi előkészületekkel tölteném, hogy ha addigra nem költözik (és az alapján, amit mondasz, ez kb borítékolható), akkor már indítsd is a procedúrát a kiköltöztetésre. Jó esély van rá, hogy ha kap több hivatalos levelet ezzel kapcsolatban, akkor komolyabban veszi majd a dolgot, és talán megijed annyira, hogy költözzön is.
Mivel ez alapján azt sejtem, hogy anyagilag nincs eleresztve, így gondolom arra nem kell számítani, hogy perelni fog.
A feleségének nincs özvegyi haszonélvezet a házon?
Ennek nézz utána, mert úgy tudom, ez létező jogállás, és abban az esetben Ő dobhat ki téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!