Mennyi kiköltözesi időt szabjak meg a nevelőapám családjának?
Nevelőapám meghalt és így megszűnt a házon a haszonélvezete. A házban viszont továbbra is ott lakik a felesége és 4 kiskorú gyermekük (2-13 év közöttiek). Én a házat szeretném eladni, hogy a miénket fel tudjuk újítani (szigetelés, vezeték csere,
helyiségek lebetonozása stb). Az özvegye önként nem hajlandó kiköltözni, nem ismeri el, hogy most már nem az övék a ház, mert nevelőapám írt egy végrendeletet, hogy a haszonélvezetet ráhagyja. Hiába mondta neki a hagyatékin is a közjegyző, hogy ez nem így megy, nem hallgat senkire. Ilyen esetben mennyi időt adjak nekik a kiköltözésre?
13 evig haszonelvezete volt a neveloapanak a hazon.
Ha zavarta volna akkor sem tudot volna oda koltozni.
Viszont ha jol tudom eladni haszonelvezettel is lehet egy ingatlant.
65 tudom.
De ezt arra irtam h a neveloapa eleteben is eladhdta volna az ingatlant. Igaz kevesebbert.
"Ha zavarta volna akkor sem tudot volna oda koltozni."
Ki és hova?
Aki azt mondja, hogy a kérdező legyen tekintettel az 5 fős családra, az adja oda a saját háznyi megtakarítását szemrebbenés nélkül nekik. A kérdező most került olyan helyzetbe, hogy dönthet az öröksége felett és tudja is, mit kezdjen vele. Nincs olyan vagyona, hogy jótékonykodhatna ekkora értékben.
A nő meg fogja fel, hogy nincs joga rendelkezni a ház fölött. Kapcsoltasd ki a szolgáltatásokat, vissza kapcsolni se tudja majd, mivel semmi joga nincs a házon, és ha nem akar víz, fűtés, áram nélkül vacogni, ki fog költözni. De azt jó ötletnek tartom, hogy tanú kíséretében vedd át a kulcsokat, hogy a ház állapotát tudja tanúsítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!