Mennyi kiköltözesi időt szabjak meg a nevelőapám családjának?
Nevelőapám meghalt és így megszűnt a házon a haszonélvezete. A házban viszont továbbra is ott lakik a felesége és 4 kiskorú gyermekük (2-13 év közöttiek). Én a házat szeretném eladni, hogy a miénket fel tudjuk újítani (szigetelés, vezeték csere,
helyiségek lebetonozása stb). Az özvegye önként nem hajlandó kiköltözni, nem ismeri el, hogy most már nem az övék a ház, mert nevelőapám írt egy végrendeletet, hogy a haszonélvezetet ráhagyja. Hiába mondta neki a hagyatékin is a közjegyző, hogy ez nem így megy, nem hallgat senkire. Ilyen esetben mennyi időt adjak nekik a kiköltözésre?
Nekem mondjuk pofam nem lenne mas tulajdonaba pottyantani 4 gyereket. Neveloapadat sem ertem. Vilagos, a holtig tarto haszonevezet nyilvan megillette, de a volt felesege hazaba bekoltoztetni egy uj feleseget es ennyi gyereket gyartani, hat..nekem kicsit izlestelen.
Raadasul nem is gondoskodott a sorsukrol. Amit anyukajuk sem tett. Gyerekekkel takarozni pedig melysegesen undorito.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!