Mennyi kiköltözesi időt szabjak meg a nevelőapám családjának?
Nevelőapám meghalt és így megszűnt a házon a haszonélvezete. A házban viszont továbbra is ott lakik a felesége és 4 kiskorú gyermekük (2-13 év közöttiek). Én a házat szeretném eladni, hogy a miénket fel tudjuk újítani (szigetelés, vezeték csere,
helyiségek lebetonozása stb). Az özvegye önként nem hajlandó kiköltözni, nem ismeri el, hogy most már nem az övék a ház, mert nevelőapám írt egy végrendeletet, hogy a haszonélvezetet ráhagyja. Hiába mondta neki a hagyatékin is a közjegyző, hogy ez nem így megy, nem hallgat senkire. Ilyen esetben mennyi időt adjak nekik a kiköltözésre?
38, talán a nevelőapa, akinek NEM tulajdona a ház, spórolhatott volna, mielőtt oda alapít családot más házába. Talán a gyerekek anyja spórolhatott volna (vagy legalább gondolkozhatott volna) mielőtt egy komplett alomnyi kölyköt hoz a világra, hogy az ingyen lakhatás, ami nem az övé, nem fog örökké tartani, és a gyerekeket valamiből el kell tartani.
A gyerekek nem tehetnek róla, hogy szutyok szüleik vannak, de szerintem egyértelmű, hogy a kérdező nem rosszindulatból, ármányosan akar egy vétlen családnak rosszat, hanem a saját jogos tulajdonához szeretne hozzájutni.
38as, ha ennyire sajnálod őket, ajánld fel a házad/lakásod a négygyermekes pereputtynak. Ha nem teszed, akkor te hol is vagy emberségből?... ja, hogy más pömpölőjével könnyű csapkodni a csalánt, ugye?
"Talán spórolni kellett volna a felújításra, nem a nevelőapád halálát várni."
Talán anyukának és apukának kellett volna spórolnia saját ingatlanra ahelyett, hogy más tulajdonába alapítanak ilyen népes családot.
Ezeket komolyan írjátok, hogy a szülőket teljesen felmentitek a felelősségük alól és más nyakába varrjátok azt?
"A gyerekek örököltek az apjuk után valamekkora összeget?"
2-13 évesek, nem hinném...
45
Aztán ugyan mi köze a koruknak az örökléshez?
Én csakis a kicsikre való tekintettel megvárnám a Karácsonyt, hogy a gyerekeknek legyen egy utolsó Karácsonya családként. Elég baj nekik, hogy meghalt az apjuk, ki tudja, hova kerülnek, együtt maradnak e, stb.
Januártól viszont meglépném a kikapcsolást, amit te is írsz. Gondolom, nem maradnak a fűtetlen házban
A gyerekeket én is sajnálom, de a sajátjaimat és a már elhunyt nagyszüleimet náluk is jobban, szóval ezen a részén már túljutottam, főleg, hogy az anyjukban a jószándék legkisebb jelét sem tudtam felfedezni. Nem hiszem, hogy örököltek bármit is.
A közműveket én nem köttethetem ki, mert laknak az ingatlanban és ha valakinek sérti az érdekét, akkor még a tulaj sem kérhet ilyet. Erre van a nem fizetős kiskapu. Mázli, hogy anyuka alapból nem akarta a nevére venni a közműveket, erre egy levélben külön kitért!
A mi közműveink a férjem nevén vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!