Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig hagyjátok szó nélkül,...

Meddig hagyjátok szó nélkül, ha látjátok, hogy egy családtagotok nem látja be a kudarcot?

Figyelt kérdés

Van egy közeli családtagom, aki nagyjából tíz éve kezdett el foglalkozni zenéléssel. Irdatlan összeget költött a család arra, hogy az ehhez szükséges eszközöket megvegyék neki, mert hittek benne, támogatták. Eleinte még hihető volt, mikor azt mondta, hogy nemsokára beindul a karrierje, mert ide/oda hívják fellépni, de ez már tíz éve így megy és még mindig ráfizetéses minden fellépése, tehát nem hogy plusz pénzt keresne vele, de még bukik is minden bulin. Én azt látom, hogy nem is akarja belátni, hogy ez így csak egy drága hobbi.

Joggal mondhatná, hogy felnőtt ember, senkire nem tartozik, hogy mire költ, de azért ez mégsem ilyen egyszerű; fel kéne már ébrednie és tisztában lenni azzal, hogy már családja van, kiadások, amik előrébb valóak, mint a be nem teljesülő álmai. (A lakását a szülőktől kapta, az autót szintén.)

Én továbbra sem szeretnék beleszólni az életébe, de gyakran kéri ki a véleményemet és arra gondoltam, hogy legközelebb megemlíteném neki, hogy talán el kéne gondolkodnia, hogyan tovább és mik a prioritások.

tegnapelőtt 16:34
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
Ha mar családja van, akkor majd a felesége vagy a férje szól neki. Te nem tudom kije vagy, de nagy eséllyel közöd nincs hozzá, hogy hogyan éli az életét
tegnapelőtt 16:38
 2/26 anonim ***** válasza:
40%

Jól érzed, jól gondolod de készülj fel rá hogy semmi foganatja nem lesz, talán még meg is haragszik rád.

Előre gondold át hogy mit reagálnál ezekre.

Véleményem szerint 1 esetben többet ne mondd neki, ha meg megharagszik rád és büntibe tesz, akkor tudd hogyan fogsz reagálni.

tegnapelőtt 16:40
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha most azt nézzük rengeteg olyan hobby van ami viszi a penzt es nem hozza. Nem csak a zenélés.... Nagyon kevés zenész van aki tényleg befut. Az meg, h a csaladja költött ra es támogatták szerintem tok jo es pozitív. Nem kell leirni mindenkit. Az, hogy van családja rendben van, mellette lehet a hobbyja tovabbra is a zsneles, ha megtudja úgy oldani az anyagiakat, hogy a csaladra is jut.

Ha azt nezzuk, van aki zeneles helyett beul a kocsmaba es elissza a fizetese felét.

Sokan hobbybol jarnak edzesre. Az is rengeteg penz. Tagdij befizetése stb.

Sokan fotóznak mint hobby, szintén rengeteg penz.

Inkább azt kellene eszrevenni, h nem sok olyan

tegnapelőtt 16:46
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

*hobby van ami nem kerül pénzbe. 3-as voltam.

Orulj, h van hobbyja amibe kikapcsolodhat. Ha mar csesztetni akarod inkabb azt mond neki, h a csaladjara is forditson idot es penzt.

tegnapelőtt 16:47
 5/26 anonim ***** válasza:
81%
Családtagként semmi beleszólásod más magánéletébe, egyedül a feleség tehetne megjegyzést, senki másnak nincs hozzá köze.
tegnapelőtt 16:55
 6/26 anonim ***** válasza:
58%

Én nem adnék bele és ha valóban a véleményemet kérdezné (nem csak ventilálna, panaszkodna, hanem konkrétan megkérdezné), akkor elmondanám neki a véleményemet.

A hobbik általában viszik a pénzt, időt, energiát, bizonyos kereteken belül ezzel nincs is semmi baj, mert közben feltöltenek, célokat adnak. :)

tegnapelőtt 16:59
 7/26 anonim ***** válasza:
91%

Én azt látom, hogy nem is akarja belátni, hogy ez így csak egy drága hobbi.

Igen, és akkor mi van? Másnak is van hobbija, sokaknak meg drága hobbija. Neki miért ne lehetne?

tegnapelőtt 17:16
 8/26 anonim ***** válasza:
84%

Épp azér mer felnőtt ember nem kell beleszolni. Majd ha a családja rovására megy ők szólnak neki.

Az meg jó dolog, hogy támogatják.

Én pl utazom, motorozom, télen járunk Hargitára motorosszánozni....ez is pénzt viszi csak, de szeretem és amíg másra is telik csinálom is.

tegnapelőtt 18:38
 9/26 anonim ***** válasza:
82%
Én a kérdést magát nem értem. Ha a véleményed kéri, akkor a véleményed mondd el és ennyi. Aztán majd ő eldönti, hogy abból mit használ fel és mit nem.
tegnapelőtt 20:01
 10/26 anonim ***** válasza:
17%

szia!

szerintem mondd meg neki őszintén: "nem tetszik hogy kidobtál ennyi pénzt rá miközben ÉN már elvártam volna tőled hogy azóta sztár legyél"

figyelj ha valaki pénzt, kocsit, meg házat kap a családjátol, azt mind azért kapja, hogy senki más ne vitathassa, vagy ítélkezhessen ezek egyébként jogos megkapásáról, még te sem, a válaszadók meg végképp nem - úgyhogy nem is értem miért volt fontos ez a részlet a kérdésedben

tegnapelőtt 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!