Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elviselhetetlen...

Mit csináljak? Elviselhetetlen számomra anyum párja.

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával élünk egy házban. Anyum 8 éve elvált apámtól, ami azért anno engem komolyan megviselt, tekintve hogy apum az egyik legkedvesebb, legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. 1 éve ismerkedett meg anyám ezzel a fazonnal, elvileg valamilyen összejövetelen találkoztak először. Nagyon meglepett a dolog, mivel az azelőtti 7 évben anyámnak egyetlen árva kapcsolata sem volt, nyílván váratlanul jött a dolog. 4 hónapja ideköltözött a pali, mondván ne kelljen a gagyi albérletben laknia. Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam, hogy ideköltözik, főleg hogy anyám erről se engem se páromat nem kérdezte meg. Őszintén szólva a pasasnak nem a személyiségével van a baj, próbál kedveskedni, azt én is látom, hogy szereti anyámat, de baromira idegesitő stílusa van. Szimplán megérzés vagy én nemtudom, de 100$, hogy ezt a kedveskedést csak azért csinálja, mert kényelmesebb itt neki a nagy háza mint egy koszos panelba. Közös programokat akar szervezni, képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal, mintha 10 éves gyerekek lennénk, baromi idegesítő. Múltkor vettem magamnak felvágottat, simán beleevett, majd mikor szóvá tettem, akkor azt hazudta, hogy nemtudta hogy én vettem és még az nap hozott egy új csomaggal. Nekem ez az egész kedveskedés, meg felvett apa szerep annyira idegen meg unszimpatikus, hogy az hihetetlen. Lasson ott tartok, hogy inkább mi költözünk el párommal, csak ne kelljen ezzel a palival egy légkörbe lenni.

Mi lehetne a megoldás?

2022. aug. 1. 00:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/132 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,nagy baj van a fejedben!

Úgy látom teljesen felesleges bármit írni,egy elkényeztetett gyerek vagy még,szégyenszemre, 24 évesen! Erre büszke lehetsz!

Ideje lenne felnőni végre és nem a sértődött szarkavarót játszani.

Jobb lenne,ha naphosszat szemétkedne veled,állanóan beléd kötne?Mondjuk ahogy viselkedsz kb ennyit is érdemelnél.

Az anyukád sajnálom,gondolom mennyire büszke lehet rád!

2022. aug. 1. 13:37
 62/132 anonim ***** válasza:
100%
Miben más az hogy anyukád párja költözött oda ahhoz képest hogy a te jelenlegi párod költözött oda? Azon kívül hogy anyukád párjának több joga van ott lenni.
2022. aug. 1. 13:41
 63/132 A kérdező kommentje:
Mikor anyumnak tönkrement a kocsija akkor rendszeresen párommal járkáltunk neki(párom szüleinek a kocsijával) bevásárolni. Párom mindig kedvelte anyumat és ez fordítva is kölcsönös. Sokat tettünk érte, mikor nem volt autója, vagy mikor szimplán rosszul érezte magát mert egyedül volt. Nem gondolom, hogy ez a pali 1 év alatt ennél többet tett érte, úgyhogy továbbra is úgy érzem, hogy nekem és páromnak is több joga van itt mint neki. Arról nem beszélve, hogy mióta ideköltözött majdnem mindenben neki ad igazat anyum. Ha bármit kritizálok, mert szerintem nem jó akkor egyből én vagyok szerinte a rosszindulatú. Na pl ez az ami nekem szarul esik.
2022. aug. 1. 14:05
 64/132 A kérdező kommentje:
Párom kedveli őt egyébként, csak hogy az egyik válaszban feltett kérdésre valaszoljak. Engem nem zavar, ha ők jóban vannak(bár nem értem minek) de ne hívjon már minket közös programokra, semmi közünk hozzá.
2022. aug. 1. 14:09
 65/132 anonim ***** válasza:
97%

"Mikor anyumnak tönkrement a kocsija akkor rendszeresen párommal járkáltunk neki(párom szüleinek a kocsijával) bevásárolni." Ne állítsd már be úgy mintha ez extra dolog lenne amikor ott laktok. A probléma nem a pasiddal van, hanem veled, mert sértett tizennégy évesként viselkedsz.

"a bármit kritizálok, mert szerintem nem jó akkor egyből én vagyok szerinte a rosszindulatú." Annyi történt, hoyg anyukád már nem néz el neked mindent. Úgy érzem a párja jó hatással van rá.

A közös programok meg jó dolog, attól hogy te játszod a érettet mert apuci "helyére" lépett. Úgy hét év után.. Kérdező, ezt nem rosszindulatból mondom: változtass a viselkedéseden, mert a pasid -aki egyértelműen normális a leírásod szerint- bele fog unni hogy egy nő helyett kapott egy hisztis kamaszt.

2022. aug. 1. 14:25
 66/132 anonim ***** válasza:
100%
KB mindenki normális körülötted a családban, probléma TE vagy, kérdező. Esküszöm, Dúli-fuli leülhetne leckéket venni tőled. Mi is a problémád? Anyád új párja veri őt, alkoholista, szerencsjátékfüggő, agresszív, élősködő? Ja, nem, csak próbál kedves lenni, normális kapcsolatokat kialakítani, mindenki kedveli, csak te nem. Picit szállj már magadba, csoda, hogy a te párod még veled van!
2022. aug. 1. 14:26
 67/132 anonim ***** válasza:
94%
*sérett
2022. aug. 1. 14:26
 68/132 anonim ***** válasza:
96%

Ha közös programokra hív, mondod, hogy nem.

Ha dumálni akar, te pedig nem, akkor mondod, hogy most nem szeretnék beszélgetni.

Ha úgy gondolod, hogy nem kéne ott laknia, akkor odamész anyádhoz, es közlöd ezt vele.

Valamiért ezek közül egyiket sem csinálod. Miért nem?

Valamiért 4 emberből 3 jóban van egymással és kedveli egymást, te vagy az egyetlen, akinek ez nem megy. Miért nem?

Ezen kéne elgondolkodnod.

2022. aug. 1. 14:28
 69/132 anonim ***** válasza:
100%

Hát, még jő, hogy nem tett érte többet, mint a saját gyereke, főleg amikor még nem is ismerték egymást, de majd fog. És most is teszi azt, hogy anyádnak van kit szeretnie és őt is szereti. Elég érdem ez! Olyan féltékeny vagy, mint egy ötéves. Birtokolni akarod anyádat. Nem! Neked most már a párodat kell ha nem is birtokolnod, de élvezned a társaságát. Ez az élet rendje. Felnőttél. Nem vagy anyu picike lánykája többé. Anyukádnak van egy felnőtt társa. A vitás kérdésekben már csak ezért is adhat neki igazat.

Programokra nem kell velük menni (bár akár mehetnél is, hátha normális az anyukád választottja), de ha elköltöztök végre, akkor majd nem is fog hívni.

2022. aug. 1. 14:28
 70/132 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid 8 évvel ezelőtt elváltak kérdező, dolgozd fel mert nyilvánvalóan ez is a bajod akár tudat alatt is.

Ezzel pedig hogy áskálodsz a párja ellen, amikor ő csak próbál veletek normálisan kijönni csak anyukádat bántod.

Anyud pedig azért ad neki igazat mert neki van igaza. Komolyan azon megsértődni hogy próbál kijönni veletek meg hogy evett a szalámiból amin gondolom nem volt rajta a neved, ráadásul vett helyette másikat is.

Komolyan mint egy kisgyerek aki azon kezdett el hisztizni hogy télen nem mehet ki egy szál pólóban.

Felnőtt vagy, viselkedj is úgy mert amit most művelsz az szánalmas. Anyukád boldog, a párja jól bánik vele. Legyen benned annyi hogy ezt nem cseszed el neki és örülsz a boldogságának.

Azt meg felhánytorgatni hogy segítettek neki és ott voltatok amikor magányos volt az már egy külön szint. Akit szeretek annak segítek és ott vagyok neki.

Te meg még erre akarod fogni hogy miért nem van több jogotok ott lenni a pasiddal és kitúrni anyud pasiját.......javaslom hogy nagyon mélyen gondolkozz el ezen az egészen mert nagyon el vagy tájolva.

2022. aug. 1. 14:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!