Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elviselhetetlen...

Mit csináljak? Elviselhetetlen számomra anyum párja.

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával élünk egy házban. Anyum 8 éve elvált apámtól, ami azért anno engem komolyan megviselt, tekintve hogy apum az egyik legkedvesebb, legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. 1 éve ismerkedett meg anyám ezzel a fazonnal, elvileg valamilyen összejövetelen találkoztak először. Nagyon meglepett a dolog, mivel az azelőtti 7 évben anyámnak egyetlen árva kapcsolata sem volt, nyílván váratlanul jött a dolog. 4 hónapja ideköltözött a pali, mondván ne kelljen a gagyi albérletben laknia. Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam, hogy ideköltözik, főleg hogy anyám erről se engem se páromat nem kérdezte meg. Őszintén szólva a pasasnak nem a személyiségével van a baj, próbál kedveskedni, azt én is látom, hogy szereti anyámat, de baromira idegesitő stílusa van. Szimplán megérzés vagy én nemtudom, de 100$, hogy ezt a kedveskedést csak azért csinálja, mert kényelmesebb itt neki a nagy háza mint egy koszos panelba. Közös programokat akar szervezni, képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal, mintha 10 éves gyerekek lennénk, baromi idegesítő. Múltkor vettem magamnak felvágottat, simán beleevett, majd mikor szóvá tettem, akkor azt hazudta, hogy nemtudta hogy én vettem és még az nap hozott egy új csomaggal. Nekem ez az egész kedveskedés, meg felvett apa szerep annyira idegen meg unszimpatikus, hogy az hihetetlen. Lasson ott tartok, hogy inkább mi költözünk el párommal, csak ne kelljen ezzel a palival egy légkörbe lenni.

Mi lehetne a megoldás?

2022. aug. 1. 00:19
 101/132 anonim ***** válasza:
100%
Vagy elfogadod és normális próbálsz lenni vagy pároddal elmentem ahova akartok! Pont!
2022. aug. 1. 16:40
 102/132 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok hogy a kérdező vajon elgondolkodik-e a válaszokon vagy csak ránk is besértődik.
2022. aug. 1. 16:46
 103/132 anonim ***** válasza:
100%
Hát, egy pszichológus nem ártana neki, mert tényleg a váláson akadhatott el, hogy a jól bevált régi helyett "új apuka" lett (aki pedig a valóságban nem lett).
2022. aug. 1. 17:27
 104/132 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, két választásod van. Vagy elfogadod, hogy semmi közöd hozzá, kit költöztet anyukád a saját lakásába, és próbálsz szépen megférni a palija mellett (még akár normális, hovatovább kedves is lehetnél hozzá, ha már ő is az - anyád valszeg örülne neki, mert ezzel azt kommunikálnád felé, hogy fontos neked az ő boldogsága); vagy szeditek a sátorfát a pároddal a mamahotelból, és kerestek egy albérletet. Az, hogy ott laksz az ő házában 24 évesen másodmagaddal, és majd te mondod meg neki, hogy hányas a kabát, nem opció. Konkrétan röhejes.
2022. aug. 1. 17:41
 105/132 anonim ***** válasza:
95%
Jó, akkor képzeld el ezt a jövőképet: Anyukád a kedvedért kidobja a pasit, egyedül marad. Te meg a párod még 3-4 évig mamahoteleztek nála, aztán elköltöztök (vagy ezzel, vagy az akkor aktuális pasiddal). Házasság, külön élet, saját programok. És... Anyukád naponta többször hívogatni fog, beugrik hozzátok csak úgy, folyton elhív titeket hétvégén, mert qrva magányos. Te meg akkor majd újra kiírsz egy kérdést, hogy "miért van, hogy anyám nem száll le rólam, nyaf-nyaf? " Úgyhogy becsüld meg ezt a pasit, légy hozzá extra kedves, mert ő lesz az, aki anyukáddal marad, amikor majd tényleg felnőtté válsz hisztis kamaszból, elkezded az önálló életedet, és tényleg vágysz is az önállóságra.
2022. aug. 1. 17:43
 106/132 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy én sem vagyok hibátlan, és okés, az is lehet hogy szimplán unszimpatikus a pali, de miért kell 8 hónap együtt lét után ideköltöztetni? Ami a legmegdöbbentőbb, hogy teljesen úgy viselkedik, mintha otthon lenne, vagy mintha minimum a fél életét itt élte volna le. Nem gondolom, hogy rosszindulatú lennék, szimplán nekem ez a helyzet egyáltalán nem felel meg. Ismétlem megint, addig amíg költözünk, utána nekem mindegy, hogy itt marad-e vagy sem.
2022. aug. 1. 17:49
 107/132 anonim ***** válasza:
97%
Mondanám, hogy a te palidnak ugyanannyi joga van ott lakni mint anyád párja. De ez nem igaz. Anyádé a ház, szóval az ő párja több joggal tartózkodik ott, mint a gyereke pasija. Ez igazából mindegy is, mert úgy néz ki egyedül neked van bajod azzal az emberrel. De mire fel? Nem akar az apád lenni. 24 évesen már hova akarna neked apucit játszani, de komolyan? Simán csak igyekszik kedves lenni, hiszen a párja az édesanyád. Ha neked ez probléma és nem érted hogy miért te vagy a rosszfiú a szituban, akkor elég dedós mentalitásod lehet.
2022. aug. 1. 17:54
 108/132 anonim ***** válasza:
100%

Azért viselkedik úgy mintha otthon lenne mivel az anyukád és az ő közös otthonában lakik.

De kérdező rosszindulatú vagy és ha nem felel meg a helyzet akkor szépen el lehet költözni anyud házából. Például apudhoz vagy bérelhetsz egy szobát.

2022. aug. 1. 17:57
 109/132 anonim ***** válasza:
100%
8 hónap után miért ne lehetne összeköltözni? Én három hónap után költöztem össze a párommal és lassan 5 éve együtt vagyunk. Az meg hogy úgy viselkedik mintha régóta lakna ott... hogy viselkedjen? Kérjen engedélyt, ha ki akar venni valamit a hűtőből vagy hogy ihat-e az üdítőből? Oda költözött, ott lakik, tehát nem kell vendégként viselkednie, mert nem az.
2022. aug. 1. 17:57
 110/132 anonim ***** válasza:
93%

108. "nekem ez a helyzet egyáltalán nem felel meg"

A felnőtt élettél jár higy vannak dolgok is amik nem tetszenek, de nem tudunk változtni rajta. El kell fogadni. Ennyi. Ha tetszik ha nem. Sok ilyen dolog lesz még az életedben.

2022. aug. 1. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!