Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elviselhetetlen...

Mit csináljak? Elviselhetetlen számomra anyum párja.

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával élünk egy házban. Anyum 8 éve elvált apámtól, ami azért anno engem komolyan megviselt, tekintve hogy apum az egyik legkedvesebb, legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. 1 éve ismerkedett meg anyám ezzel a fazonnal, elvileg valamilyen összejövetelen találkoztak először. Nagyon meglepett a dolog, mivel az azelőtti 7 évben anyámnak egyetlen árva kapcsolata sem volt, nyílván váratlanul jött a dolog. 4 hónapja ideköltözött a pali, mondván ne kelljen a gagyi albérletben laknia. Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam, hogy ideköltözik, főleg hogy anyám erről se engem se páromat nem kérdezte meg. Őszintén szólva a pasasnak nem a személyiségével van a baj, próbál kedveskedni, azt én is látom, hogy szereti anyámat, de baromira idegesitő stílusa van. Szimplán megérzés vagy én nemtudom, de 100$, hogy ezt a kedveskedést csak azért csinálja, mert kényelmesebb itt neki a nagy háza mint egy koszos panelba. Közös programokat akar szervezni, képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal, mintha 10 éves gyerekek lennénk, baromi idegesítő. Múltkor vettem magamnak felvágottat, simán beleevett, majd mikor szóvá tettem, akkor azt hazudta, hogy nemtudta hogy én vettem és még az nap hozott egy új csomaggal. Nekem ez az egész kedveskedés, meg felvett apa szerep annyira idegen meg unszimpatikus, hogy az hihetetlen. Lasson ott tartok, hogy inkább mi költözünk el párommal, csak ne kelljen ezzel a palival egy légkörbe lenni.

Mi lehetne a megoldás?

2022. aug. 1. 00:19
 121/132 A kérdező kommentje:
Rengeteg válasz jött, de valahogy senki nem érti meg az alapvető bajomat. Anyámnak rengeteget segítettünk az évek során, ahogy azt már írtam. Mindegy, hogy ügyet kellett intéznie, vásárolni kellett neki, pillanat alatt kocsoba pattantunk es cipeltük őt szó nélkül. Ezzel szemben úgy költöztette ide ezt az embert, hogy szinte nem is szólt róla, meg sem kérdezte, hogy én erről mit gondolok. Lehet, hogy az övé a ház és joga van ehhez én ezt nem vonom kétségbe, de mi mindig is voltunk annyira jóba, hogy az ilyen dolgokat megbeszéltük. Mikor párom ideköltözött nyílván én is megkérdeztem róla, ellenben őt egyáltalán nem érdekelte a véleményem, ez esik szarul.
2022. aug. 1. 20:45
 122/132 anonim ***** válasza:
89%
Mégis amíg le nem hordtunk itt a sárga földig egyfolytában azt próbáltad megmagyarázni hogy a pasi mekkora egy szemét.
2022. aug. 1. 20:52
 123/132 anonim ***** válasza:
97%
És ha megkérdezte volna, akkor nemet mondtál volna?
2022. aug. 1. 20:54
 124/132 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, valamikor a te pasid is csak egy idegen volt anyadnak.

És anyád mit csinált? Kiutalta és játszotta a sertodottet vagy megismerte és megszerette? Az utóbbi. Akkor te miért nem vagy képes megprobalni ezt az ő párjával?

Hogy ti többet tettetek a pároddal anyád ért mint a pasi? Jó hogy hiszen van jó pár év elonyotok. Mivel a leírás alapján normális pasi így nyilván idővel ő is sokat tesz majd anyadert, de te ezt nem is akarod hagyni neki hiszen gyűlölöd a jelenlétét is.

Tele vagy gyűlölettel.

Anyadnak is van gyereke mégis te magad mondtad hogy fiaként szereti a párodat. Most mit szólnál hozzá ha a párod utalná anyádat mert "neki van anyja, ne akarjon úgy viselkedni mint az anyja"?!

2022. aug. 1. 20:59
 125/132 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mindig emlegeted ezt hogy hogy képzeli hogy otthon érzi magát.

Szerinted mégis hogyan kellene viselkednie hogy az téged ne zavarjon?

Meghuzni magát egy sötét kis sarokban lehetőleg teljes kussban?

Jobb lenne ha soha egy szót se szólna se hozzád se a parodhoz és anyadhoz is csak akkor ha nem vagy jelen?

Vagy mi az elképzelés, mi az ami megfelelne?

2022. aug. 1. 21:04
 126/132 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne. Légyszíves, válaszolja 128-nak kérdező. Hogy kéne viselkednie, mikor ott lakik, és nem vendég?
2022. aug. 1. 21:06
 127/132 anonim ***** válasza:
100%
És csak mert anyukád számíthatott rád, amikor picikét nehéz helyzetbe került, te ezt felhozod az ellen, hogy a pasija beköltözött hozzá. Biztos meg volt az oka, hogy nem volt beleszólásod a dologba azon túl, hogy ki a ház tulajdonosa. Na meg ha anyud csak úgy beköltöztette a párját a beavatásod nélkül, miért a férfival vagy szemét?
2022. aug. 1. 22:25
 128/132 anonim ***** válasza:
100%
Szóval igazából anyádra haragszol. Akkor ülj le vele és mondd el neki, hogy ez neked rosszul esett, miért nem beszélte meg előbb veled.
2022. aug. 1. 22:48
 129/132 anonim ***** válasza:
92%
Ha anyud holnaptól befogad 12 albérlőt, abba sem szólhatsz bele. Ha te hazavinnél egy kiskutyát, köteles vagy megkérdezni róla anyudat. Ehhez viszonyíts. Ugye, milyen jó világod van? Túl jó. Ki tudja, meddig.
2022. aug. 1. 22:54
 130/132 anonim ***** válasza:
92%

Mindenki érti a problémádat, csak mindenki röhejesnek tartja, hogy azt hiszed majd anyád még tőled kér engedélyt. Hidd el, ő többet segített nektek azzal, hogy nála lakhattok, mint ti neki valaha is fogtok. Még szép, hogy te viszont engedélyt kértél, mivel nem a te házad. Ezt nem fogod fel, hogy ti ott anyáddal nem egyenrangú felek vagytok, hanem ő tulajdonos te meg megtűrt senki.

Mindenesetre vagy troll vagy, vagy szefós, normális ember azért felfogja mi a hierarchia egy ilyen helyzetben. Addig örülj amíg anyád megtűr, én már rég kihajítottalak volna.

2022. aug. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!