Nagyanyám és az anyám elviselhetetlenül viselkednek. Mit csináljak?
Felnőtt ember vagy? Függsz tőlük?
A házat meg apránként rendbe lehet rakni....
Trónok harcás idézet: " A nővéremet csak úgy lehet legyőzni, ha az ő játékát játszuk." /Tyrion/
Én ugyan ezt csinálom anyuval. Jön, közli, hogy a fürdőszobában a nemlétező ötödik sarkot nem takarítottam ki csak kétszer, én meg megmondom neki, hogy ha annyira zavarja, akkor csinálja meg ő harmadjára is.
Nekem kezd beválni. Meg ha elkezdi a "mindig nekem kell mindent csinálni helyettetek" című előadást, akkor megpróbálom neki elmagyarázni, hogy attól hogy valamit nem úgy csinálok, ahogyan azt ő elképzeli, nem biztos, hogy rossz.
Nem azt mondom, hogy fogd meg a nagyit, meg anyudat és üljetek le és kupaktanácsban beszélgessetek, mert ez az ilyen típusú embereknél szerintem még soha nem hatott, hanem hogy piszkáld őket kicsit, meg cinkelj, ahogy ők csinálják, aztán majd leesik nekik, hogy nem olyan jó ám mikor a fagyi visszanyal...
(Ezzel most nem arra akartam kilyukadni, hogy legyél velük tajparaszt meg flegma)
Én nem pontokat gyüjteni vagyok itt, nem érdekel, hogy 0. De akkor is felnőtt ember vagy, lehet véleményed, amit közölhetsz is. Persze, ezt nem épp felfújva, rossz érzelmi állapotban. Józanul, érvekkel.
Azt kéne itt megérteni a családtagoknak, hogy senki se gyülöl senkit (bocs, nincs hosszú üm),hanem alapvetően mindenki jót akar a másiknak, magának.
Megértelek, hogy előfordul, hogy az érveidet nem fogadják el, nem hajlandóak sokszori kérésre sem beszélni, de úgy rendesen. Akkor viszont menni kell. Nálatok nem menthetetlen a helyzet, a kommunikáció hiányzik, én úgy látom, ez nem veszett helyzet. Sok türelem kell, és nem meccs alatt kell lelkizni, meg kell találni azt az időpontot, amikor hajlandók beszélni. Ha tudtok kommunikálni, mindenki igényeit figyelembe véve, ki tudtok békülni,sőt jó is lehet. Persze, sok tolerancia is kell.
Sosem értettem az ilyet. Ha így is, úgy is üvöltöznek meg ugatéroznak mindenért, akkor miért nem szóltok vissza? Rosszabb nem lehet, max még jobban üvöltöznek, arra meg lehet venni füldugót. :) Apádnak is össze kellene szednie magát, álljon már a sarkára, nem lehet ennyire tutyi-mutyi. Üljetek le a nővéreddel meg a faterral, fogjatok össze, dolgozzatok ki egy stratégiát, legyetek végre életképesek! Kezdetnek az is elég, ha egyszerűen figyelmen kívül hagyjátok, amiket mondanak, nem muszáj paraszt módon viselkedni, meg beleállni egy veszekedésbe, csak lesz@rni őket. Rosszabb nekik, ha azt látják, hogy semmilyen reakciót nem tudnak elérni a kötekedésükkel.
Egyébként meg el lehet költözni, ne mondjátok, hogy három, munkaképes, felnőtt ember nem tud fenntartani egy albérletet, mert azt nem hiszem el. Tanulás mellett is lehet dolgozni, még mielőtt jönne a kifogás. Tudod, nincs lehetetlen, csak tehetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!