Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elviselhetetlen...

Mit csináljak? Elviselhetetlen számomra anyum párja.

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával élünk egy házban. Anyum 8 éve elvált apámtól, ami azért anno engem komolyan megviselt, tekintve hogy apum az egyik legkedvesebb, legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. 1 éve ismerkedett meg anyám ezzel a fazonnal, elvileg valamilyen összejövetelen találkoztak először. Nagyon meglepett a dolog, mivel az azelőtti 7 évben anyámnak egyetlen árva kapcsolata sem volt, nyílván váratlanul jött a dolog. 4 hónapja ideköltözött a pali, mondván ne kelljen a gagyi albérletben laknia. Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam, hogy ideköltözik, főleg hogy anyám erről se engem se páromat nem kérdezte meg. Őszintén szólva a pasasnak nem a személyiségével van a baj, próbál kedveskedni, azt én is látom, hogy szereti anyámat, de baromira idegesitő stílusa van. Szimplán megérzés vagy én nemtudom, de 100$, hogy ezt a kedveskedést csak azért csinálja, mert kényelmesebb itt neki a nagy háza mint egy koszos panelba. Közös programokat akar szervezni, képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal, mintha 10 éves gyerekek lennénk, baromi idegesítő. Múltkor vettem magamnak felvágottat, simán beleevett, majd mikor szóvá tettem, akkor azt hazudta, hogy nemtudta hogy én vettem és még az nap hozott egy új csomaggal. Nekem ez az egész kedveskedés, meg felvett apa szerep annyira idegen meg unszimpatikus, hogy az hihetetlen. Lasson ott tartok, hogy inkább mi költözünk el párommal, csak ne kelljen ezzel a palival egy légkörbe lenni.

Mi lehetne a megoldás?

2022. aug. 1. 00:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/132 anonim ***** válasza:
100%

Szégyeld magad kérdező.

Elcsesznéd anyukád boldogságát csak mert egy kis önző dög vagy aki nem tud túllépni a szülei 8 évvel ezelőtti válásán.

A pasi a leírtak alapján normális,próbál jófej lenni és mellesleg neki több joga van ott lenni a házba mint a te párodnak.

Ha valami nem tetszik akkor költözzetek apukádhoz vagy vegyetek ki egy szobát.

Nem mellesleg ne vegyél mérget arra hogy tiéd lesz a ház mert sok idős ember használja a házát beugróként idősek otthonába.

2022. aug. 1. 11:53
 52/132 anonim ***** válasza:
100%
Hol vagy, kérdező? Mi a reakciód a válaszokra?
2022. aug. 1. 12:26
 53/132 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod, hogy nő vagy, viszont a viselkedésed nem ezt tükrözi. Hol van a monológodból anyád boldogsága? Fel sem merül, hogy ők szeretik egymást, és talán ennyit megérdemel?

Másrészt a pasi próbál veled normális lenni. Ez zavar. Ha paraszt lenne jobb lenne?

Ideje felnőni,és kevésbé önzőnek lenni. Menni fog!

2022. aug. 1. 12:30
 54/132 A kérdező kommentje:
Szabin vagyok jelenleg, így napközbe ha hazaér és esetleg én is itthon vagyok mert éppen sehova nem megyek, akkor is hallgathatom a hülyeségeit. Tudja, hogy itthon voltam de azért megkérdezi, hogy mit csináltam ma. Mi köze van hozzá? Engem ez zavar leginkább, hogy apa szerepbe akar bújni, miközben egyébként van egy külföldön élő felnőtt lánya, őt csesztesse ne engem. Lehet, hogy sok válaszolónak ez itt nem érthető, de titeket nem zavarna, ha egy idegen ember hirtelen beköltözne oda ahol laktok és megpróbálna apáskodni meg jófejkedni egésznap? Unalmas és idegesítő. Az pedig kifejezetten zavar, hogy párommal is állandóan cseverészni akar, pedig rohadtul nem egyidősek, aztán úgy csinál mintha haverok lennének.
2022. aug. 1. 13:11
 55/132 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes volt feltenned a kérdést, sokat változtatott a hozzáállásodon az ötvenpár válasz. Ja, nem. :)
2022. aug. 1. 13:20
 56/132 anonim ***** válasza:
98%

Nem akar apáskodni a hapsi, csak normális kapcsolatot kialakítani veletek. Csak te képzeld bele ezt az egészet.

Felnőtt vagy kérdező, viselkedj is úgy és ne akard elcseszni anyukád boldogságát.

2022. aug. 1. 13:22
 57/132 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyád eladná a házat, és a pénzt amit érte kap, elutazgatná az új pasijával, akkor sem lehetne egy büdös szavad sem.
2022. aug. 1. 13:25
 58/132 anonim ***** válasza:
97%
A pasas ott van. Ha akárhogy prüszkölsz, akkor is ott marad, mert az anyád vele kíván élni. Ha te nem bírod elviselni, amit megértek, akkor el kell költözni, ha barátod van, akkor ez végképp kedvező, még csak egyedül se leszel. 24 éves dolgozó nőként mi tart anyukád szoknyája mellett? Ebben a korban, aki végzett az iskoláival, örömmel indítja a saját életét. 1 fizetésből kicsit húzós (de nem lehetetlen) bérelni. Kettőből normálisan lehet, marad a megélhetésre. A végén majd rá is fogsz jönni, hogy mennyivel jobb.
2022. aug. 1. 13:31
 59/132 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, vedd már észre, hogy nem apa szerepbe akar bújni, hanem úgy próbál viselkedni, ahogyan pl egy lakásban, közösen lakó bérlő társak viselkednek egymással. Próbál kedves, barátságos lenni, de ez nem azt jelenti, hogy apádként akar viselkedni. És miért lenne az hülye kérdés, hogy hogyan telt a napod, azért, mert ki se léptél a lakásból- hát így is csináltál valamit, nem? Egyszerűen azt értsd meg, hogy Te utálod( mindannyian úgy gondoljuk, hogy alaptalanul, legalább is ide semmi olyat

nem írtál, ami jogalap lenne az ellenszenvedre), ő meg próbál normál kapcsolatot kialakítani, hiszen mégis csak összeakadtok a konyhában, folyosón, stb. És az se derült ki, hogy ő érzi-e a Te ellenszenved? Mert ha igen, akkor lehet, hogy extra erővel akar barátságosabb lenni, csak nem tudja, hogy ez téged még inkább irritál. Szerintem legfontosabb a külön költözésetek( a férfitől függetlenül, azért, mert felnőttek vagytok) , de addig is érdemes tudatosan viselkedned vele. Ha kimégy a saját szobádból és találkozol vele, akkor nyilván alap, hogy köszönsz és elengedsz egy-két semleges mondatot, amit egy lakótársnak is elengednél. De hosszabb diskurzusokba nem bocsátkozol, hanem kedvesen megmondod, hogy ne haragudjon, fáradt vagy, most nincs kedved beszélgetni. Ez nagyon fontos az anyukáddal megőrzendő jó viszony miatt! És még valami: a barátodat is idegesíti a krapek? Mert ezt írtad:' Az pedig kifejezetten zavar, hogy párommal is állandóan cseverészni akar' A barátodnak mi a véleménye a helyzetről és a krapekról?

2022. aug. 1. 13:32
 60/132 anonim ***** válasza:
100%

"idegen ember hirtelen beköltözne oda ahol laktok"-- jéé, pont mint a te aranybögyörőd, aki ment Prüntyőkéhez lakni anyuci nyakára.

Nyilván azért kérdezi, hogy mit csináltál, mert nagy, okos, felnőtt nőként, akár lehet programozni is az egész napos fetrengés helyett.

Jujj, hozzászól Aranybögyöröhöz is.. Mi lesz most?

Addig jó volt neked, amíg csak a te faszid pofátlankodott oda anyád házába, de az anyádé már nem mehet, mert sérti a köreidet. Szerintem még azt a szót ki se találták, ami illik rád igazán. Lehet hisztisnek, önzőnek, gyerekesnek is nevezni, de ezek még csak meg se közelítik, hogy milyen is vagy.

2022. aug. 1. 13:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!