Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elviselhetetlen...

Mit csináljak? Elviselhetetlen számomra anyum párja.

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával élünk egy házban. Anyum 8 éve elvált apámtól, ami azért anno engem komolyan megviselt, tekintve hogy apum az egyik legkedvesebb, legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. 1 éve ismerkedett meg anyám ezzel a fazonnal, elvileg valamilyen összejövetelen találkoztak először. Nagyon meglepett a dolog, mivel az azelőtti 7 évben anyámnak egyetlen árva kapcsolata sem volt, nyílván váratlanul jött a dolog. 4 hónapja ideköltözött a pali, mondván ne kelljen a gagyi albérletben laknia. Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam, hogy ideköltözik, főleg hogy anyám erről se engem se páromat nem kérdezte meg. Őszintén szólva a pasasnak nem a személyiségével van a baj, próbál kedveskedni, azt én is látom, hogy szereti anyámat, de baromira idegesitő stílusa van. Szimplán megérzés vagy én nemtudom, de 100$, hogy ezt a kedveskedést csak azért csinálja, mert kényelmesebb itt neki a nagy háza mint egy koszos panelba. Közös programokat akar szervezni, képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal, mintha 10 éves gyerekek lennénk, baromi idegesítő. Múltkor vettem magamnak felvágottat, simán beleevett, majd mikor szóvá tettem, akkor azt hazudta, hogy nemtudta hogy én vettem és még az nap hozott egy új csomaggal. Nekem ez az egész kedveskedés, meg felvett apa szerep annyira idegen meg unszimpatikus, hogy az hihetetlen. Lasson ott tartok, hogy inkább mi költözünk el párommal, csak ne kelljen ezzel a palival egy légkörbe lenni.

Mi lehetne a megoldás?

2022. aug. 1. 00:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/132 anonim ***** válasza:
93%
Költözzetek, és nem a pasas miatt, hanem eleve illene már. 24 évesen, főleg a pároddal együtt, már nem a szülői házban kellene lakni.
2022. aug. 1. 09:03
 42/132 anonim ***** válasza:
86%

Ez az anyád háza, kiscsillag, úgyhogy el lehet tolni a bringát, ha nem tetszik valami.

Jómagam özvegy férfihez mentem feleségül, ott a már felnőtt gyerekei nem nagyon akartak elköltözni a harmincas éveik elejéig, (párkapcsolata egyiknek sem volt), de nekik fontosabb volt, hogy belém álljanak, és engem kiutáljanak. Pár év múlva lekoptak, én még indig itt vagyok, 28 éve már.

Ne legyél hülye, nagyon ellenszenves, amit csinálsz. Onnan nem az anyádnak és az új pasijának kell kirepülnie, hanem neked. Ha nem megy a dolog, keressél pszichológust.

2022. aug. 1. 09:08
 43/132 anonim ***** válasza:
100%
8 évig laktál édesanyáddal a válás után, most költözzetek édesapádhoz, hiszen úgyis remek a kapcsolat köztetek. Vagy esetleg kérjetek kölcsön tőle a különköltözéshez.
2022. aug. 1. 09:43
 44/132 anonim ***** válasza:
100%

"anyukámmal, párommal és anyum jelenlegi párjával"

A te kanod miért nem csak jelenlegi, amíg az anyádé igen? Miért fontosabb a te boldogságod anyádé? Ha nem tetszik az új rendszer, lehet menni nektek is a nagy és kényelmes házból a koszos panelba. Ha annyira felnőtt vagy, akkor nem anyád nyakán kell a hapiddal összeköltözni. Majd pont a kis hercegnő és a csodafiú miatt nem lehet anyád boldog, mert neked beleettek a felvágottadba és még aznap pótolták is. Hát szörnyű.

2022. aug. 1. 10:02
 45/132 anonim ***** válasza:
100%

"pali akkor sem családtag, hogy itt éldegéljen mostantól"

Anyádnak jobban családtagja, mint a te herceged.

2022. aug. 1. 10:04
 46/132 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, hasonló a helyzetem a #42 helyzetéhez. Én elvált voltam, saját egzisztenciával(lakással is), és a frissen megismert férfi is elvált volt, a saját házában lakott egyedül, a gyerekei már kirepültek. Én költöztem hozzá, mert neki kutyája is volt, akinek a kertes ház értelemszerűen jobban passzolt, mint az én lakásom. Már 2 éve ott laktam, amikor hazoköltözött a lánya.( nagy a ház, nem zavart bennünket, jöjjön.) De amikor kezdett belém állni és mindent megmondani, megszervezni, akkor beintettem. 3 hónap alatt eljutottunk odáig, hogy költözzem el, mert ő van itthon és övé a ház tulajdonjoga. (Ami igaz is, mert az apja ráíratta még mielőtt engem megismert, de a haszonélvezeti jogot megtartotta.) Na, ezt nem kellett volna. Az apja kért egy kis gondolkodási időt, majd 20 perc múlva közölte, hogy most kedd van, hétvégéig találja ki, hová költözik, szombat reggel mindkét autónkkal rendelkezésére állunk, oda visszük a cuccait, ahová szeretné, vas. este kéri vissza a kulcsokat. Ennek a sztorinak közel húsz éve, összeházasodtunk, a lány azóta csak vendégségbe járhat hozzánk, egyeztetve, telefonos bejelentés alapján. És csendben nehezményezi, hogy a testvére - a családjával együtt(gyerekek, régi feleség, új feleség) -családtag, kulccsal jöhet-mehet,otthonának tekintheti a házat. Mert ő nem, ő vendégségbe jöhet: ebédre, kávéra,kizárólag az én meghívásom alapján, mert én vagyok a 'ház asszonya'. Ez alapján a történet alapján ugye érzed, hogy:neked úri dolgod van anyukád mellett, de ha szívózol, kerülhetsz a mostaninál sokkal rosszabb helyzetbe is? És most tekintsük el attól, hogy a világon semmi jogod kiutálni anyukád párját, pláne úgy, hogy ők jófejek, neked nem tetszik a változás. De ha undok lenne a férfi, akkor se lenne jogog tépni magad, max akkor az anyukád áll(hat)na a sarkára és rúgná ki a krapekot.És nem azért, mert nincs joga ott lakni, hanem azért, mert egy normális szülő nem tűri el, hogy genya módon bánjanak a gyerekével. De ne feledd, egy normális partner se tűri el, hogy

a gyereke kiutálja az egyébként normális párját. Szóval nőlj fel és ne akard megszívatni magad! És igazuk van a többieknek: költözzetek el, nem a krapek miatt, hanem azért, mert egy felnőtt gyerek a párjával éljen külön és ne a mamahotelben!

2022. aug. 1. 10:16
 47/132 anonim ***** válasza:
100%

"képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal" - Egy meghívásra mindig lehet nemet mondani.

Jelöljetek ki a hűtőben egy saját polcot a te és a párod számára.

2022. aug. 1. 10:46
 48/132 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, remélem feltűnt, hogy közel félszáz idegen emberből SENKI sem adott neked igazat, te ülsz fordítva a lovon. Remélem, vagy annyira intelligens, hogy átgondolod a helyzetet, és vagy megbékélsz anyukád boldogsága érdekében az új párjával, vagy szépen elköltöztök, ha albérletbe nem telik, akkor a drága, aranyszívű apucihoz.
2022. aug. 1. 10:48
 49/132 anonim ***** válasza:
100%
"képes elhívni együtt mozizni, kirándulni minket párommal meg anyámmal" Ha ez lenne életem tragédiája, én lennék a világ legboldogabb embere..... Örülj neki hogy rendes pasija van anyádnak.
2022. aug. 1. 10:50
 50/132 anonim ***** válasza:
99%

23. Mindig felbosszant mikor valaki a még élő családtagja általában a szülei házáról úgy beszél higy az az ő örökség meg higy majd ráhagyják a házat. Basszus. Anyukád kb 50 éves. Jó esetben el még 20 évet hanem 30-at. Az azt jelenti hogy te 43-53 éves korodig sehova se mész mert vársz az örökségre? Amíg anyukád él addig az NEM a tiéd. Nem feltételezem higy várod a halálát, ezért sem értem miért jössz azzal hogy majd te oroklöd.

Ha egyáltalán öröklöd. Mert mindig téma higy mi lesz pl az idősekkel. Van hogy eladják a házukat és otthon a vonulnak hogy ne legyenek a gyerekeik terhére és szakszerű ellátást kapjanak. Vagy bármi más történhet, lebetegszenek, eladják és kisebbre cserélik. Lehetséges hogy mire odakerulsz abból a házból már semmi sem lesz.

2022. aug. 1. 11:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!