Miért nem veszélyes a robotizáció?
Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.
Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.
Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?
Egyébként nemcsak a szabadban lét hiánya veszélyes (nemcsak rám, én még eltanulgatok egy parkbn a másik kerületben {nálunk nincs használható park}), hanem a mozgás is.
A természetesen szükséges mozgást kétlem, hogy heti 3 órában, mesterséges mozgással (persze szintén fülledt és zárt térben) be lehetne pótolni.
Régebben a történelem során az ember egész nap mozgott, én azt tippelném, ez a szükséges mozgásmennyiség.
Persze a heti 3 órát se lehet ráerőltetni senkire se.
Továbbra is két dolgot kérdezek, a mai Magyarországon miben érint téged a robotizáció mindezeket leírva?
Ha valamin lehet változtatni, és az illető nem teszi meg, azért miért legyek empatikus?
Én rendszeresen segítek olyan embereknek, akik megérdemlik. Akkor vagyok empatikus, ha az illető kivívta a tiszteletemet. Pl a vak srác aki 7 év alatt elvégezte a mérnök-infót. Vagy az ismerősöm akinek egy karja van csak és még sorolhatnám.
A társadalom 90%-a mindig is amőba szintjén élt. Ezzel nem lehet mit kezdeni, csak akkor ha embrionálisan génmódosítanád a lakosságot, fokozva az intelligencia génjeit. Most is elvégzik a munkájukat senyvedve, hazamennek, bevágják a sört egy cigi mellett a Való Világot és az Éjjel Nappal Budapestet bámulva. Igényük sincs másra. Miért kéne nekem ezekkel foglalkoznom?
A civilizáció, a tudomány és a technológia fejlődését sohasem ezek az emberek vitték tovább, hanem akik tudtak küzdeni. A többi csak maximum élvezte azokat a vívmányokat amiket elértek.
Egyébként meg úgy mondod, mintha minden dolognak automatikusan kellene érkeznie az embereknek.
Nem, óriási tévedés! A jó életminőségért meg kell harcolni. Az államnak nem az a szerepe, hogy mindenkinek biztosítsa a jólétet. Ez mindig is így volt. Visszafelé nem mehetünk a feudális társadalomba, mert nincs hely mindenkinek. Az emberek 90%-a városokba fog tömörülni, aki meg ki akar emelkedni annak küzdenie kell.
Senki sincs rákényszerítve a műkajára, ami egyébként jóval drágább mint egy átlag étterembe bemész Pesten. Érdekes én miért tudom megállni, hogy évi 1x kajáljak a megdönelcben, akkor is anyázok, mert kaptam egy senyvedt szendvicset meg 4 szál krumlit 1200 ft-ért. Ennyiből eszek egy levest meg halat salátával és rizzel. Otthon elkészítve meg mégkevesebb.
Csak akarás kérdése.
Én azért néha veszek készételt, konzervet vagy FoodBox-ot, full mű, irtó sós, finom fűszerízek hiányoznak belőle, csak a só.
A kifőzdékbe se vagyok meggyőződve, hogy nem ilyen-olyan félkész, mirelit stb műkaja van...
Mára pl pont főztem magamnak, még a paradicsompüré is saját hozzá. Tény, nem én termeltem meg a dolgokat hozzá, bár egy részét szívesen.
Mekihez nincs pénzem, de szerény véleményem szerint pont ugyanannyira egészségtelen, mint a mirelit vagy a konzerv: a hús még igazi, meg a rengeteg só, amúgy ízfokozók...
Még mindig remélem, nem rám gondolsz, hogy nem teszek magamért, mert marhára nem igaz.
Egyrészt nem tartozik ide, másrészt nem igaz.
Vagy hallgatom, mit tehetnék még magamért? Hátha segítesz is vele.
Ez már nem a robotikához tartozik és nem is szórakoztat mint eddig.
Nem rád gondoltam, hanem a társadalmi amőbákra.
Neked is csak ismételni tudom magamat. Nem csak az számít mennyire keményen és mennyit teszel meg a kirörésért. Az is számít, hogy mit és mennyire hatékonyan csinálsz. Meg kell nézni azért a tudásért ki és mennyit fog fizetni. Néha el kell engedni a rossz döntéseket és úgy felfogni, hogy az csak egy állomás volt. (Pl diploma amivel nem lehet elhelyezkedni). Mondom nekem is volt 2 ilyen döntésem ami 5 évbe került, ráadásul elment 4 félévem, ami miatt később fizethettem 1.2 millió tandíjat... :/
Szerencsére apámnak volt annyi nyugdíj félretéve, hogy ki tudtuk fizetni... de ha nem, akkor felvettem volna a diákhitelt, amit 2 évre rá már vissza tudnék fizetni. Szóval jó döntés volt.
Csak a rengeteg kudarc után nem reménykedem abban, hogy valaha is kitörök.
Ráadásul pl szüleim se tudtak kitörni soha valamint rossz döntést rossz döntésre halmoztak.
Tehát nincs a szívemben remény.
De ha ne adj' Isten sikerül és lesz időm ÉLNI, ismerkedni, eljárni helyekre, heti többször főzni, fotózni, és már 2-3 éve ez az állapot tart, akkor talán el tudom engedni, hogy elb.tam a 20-25 éves korom közötti időszakot és 26-27 évesen csinálom, amit akkor kellett volna.
Ez csak rajtad múlik, senki máson.
...de azért azt remélem érzed, hogyha a kiterjesztett szociális védőháló működne, amit robotok megadóztatásából fizetnek... akkor minden ilyen problémád megoldódna.
Főzögethetnél, fotózhatnál, sétálhatnál a fák között, kézműveskedhetnél amit online árulsz hátha néha jön egy kis bévétel is belőle.
Nem jönnék ki a szociáis segélyből, utálnának, amiért én nem dolgozom.
Én 1 évig tuti ellennék, szeretem a lassú életet és képtelen vagyok unatkozni. De 2-3 év már lehet, hogy kezdene sok lenni..
Nekem amúgy inkább a 4-6 óra munka, illetve kisgyerekkel a teljes otthonlét (de gyerek nélkül a 4-6 óra munka).
A 8 (ami 8,5, 9, mégtöbb) sok. 2-3 hónapom már volt, amikor pihenhettem, akkor se volt elég. Most nem is pihenhetek.
Szóval valahogy így.
Az a 4-6 óra munkát pedig elvonultan lakva, távmunkában vagy a közeli, de még mindig csak max 50 ezres városkába bejárva. Sportnak meg kertészkedés.
De ez szép álom. Én úgy gondolom, sohase jön el, több okból.
Amúgy maga az, hogy el tudok-e helyezkedni azzal, amit jelenleg tanulok, nemcsak rajtam múlik.
Ez nem kívánságműsor.
Piacképes tudás, ez a lényege... Azt nem fogod fel egyébként, hogy ki és miért fizetne olyan munkáért amire nincs szüksét?
Remélem sejted, hogy ez a szocializmus... amikor a Lenin szobor öntödében dolgozol, majd megvásárolja az állam, és elszállítják a Lenin szobor beolvasztó üzembe... ahonnan aztán mennek az alu kockák a Lenin öntödéne hozzátok.
Nem kell ecsetelnem, hogy ennek milyen hatásai vannak...
Egyébként miért kéne unatkozni? Ezt sohasem értettem. Megint csak a kifogásgyár, borzasztó ember az ilyen.
Mondom, kapsz egy alapjövedelmet, aztán van időd eldönteni mit akarsz. Kutyákat tenyészteni, kézműveskedni, takarítani, pultozni stb akármi napi pár órában .. máris sokkal jobban jártál a robotok miatt, mintha lenne egy bármikor helyettesíthető állásod, ahonnan bármikor kirúghatnak a francba és akkor tényleg éhezel.
Annyi, hogy távmunkához programozónak vagy ITsnek kell tanulnod. Aztán a kis kertedben laptoppal dolgozgathatsz.
Semmilyen más valamirevaló munkáról nem tudok, amit távmunkában lehet végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!