Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem veszélyes a robotizá...

Miért nem veszélyes a robotizáció?

Figyelt kérdés

Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.

Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.

Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?

2019. febr. 9. 20:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/147 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez cégtől függ.

Egy biztos, az egyik legjobb barátom 26 éves, érettségije van, és csoportvezető... 800 nettó körül keres.

Bátyámnak csak az infó tanárit tudta elvégezni, a mérnök infó nem sikerült... mégis senior poziban van, ugyancsak nettó 800

2019. febr. 12. 11:05
 142/147 A kérdező kommentje:

Jó, csak a tudásuk meglehet mellette.

Nem feltétlen lenne jó lellemetlen helyzetbe hoznom magamat.

2019. febr. 12. 11:14
 143/147 anonim ***** válasza:

Még diákszövetkezetben is próbálkozhatsz akár. OKJn van diákod nem?

Kirúgni se tudnak.

2019. febr. 12. 11:29
 144/147 A kérdező kommentje:

Nem.

Iskolarendszeren kívüli.

Fizetős, nincs diák és nincs gyakornoki program.

Tehát szerintem még hónapok ebben a szituációban.

2019. febr. 12. 11:33
 145/147 anonim ***** válasza:
0%

Keresgélj, az az egy biztos hogy sok cég van amelyik szívesen fordít időt és pénzt a képzésbe, csak lássák rajtad az igyekezetet.

Komolyan amiket mesélt bátyám, a csapatába hónapok óta keresett embereket... brutális fizetésért (700 körül). Egyszerűen síkhülyék jelentkeztek. Nagyképű frissen végzett BME-s, alig tudott valamit. Mikor megkérdezte bátyám, hogy mi érdekli? Nem igaz hogy nincs valami kis önálló project amit csinált... "hát nemtudom"

Na ilyenek jelentkeznek kb, nem véletlenül van 40% munkaerőhiány.

Azt mondom ha kitalálsz valami kis projectfeladatot otthonra és azt csinálgatod, már előbb felvesznek.

Pl egy fotó adatbázist rendezgetve SQL-ben, PHP felülettel, vagy C# tökmindegy, csak egy használható kis munka.

Mert amúgy ez ma az egyik legkeresettebb programozói munka. Adatok rendszerezése, felületek kódolása, automatizálás (pont amitől rettegsz, ironikus módon :D). Ha megérted hogy működik, akkor juniorként megmondják mit és hogyan kell lekódolnod. Neked csak meg kell csinálnod. Még csak gondolkozni se kell sokat.

Egyébként meg én is azt mondtam még anno hogy fúj kockák, nem nekem való. Nem akarok gép előtt kockulni egész nap. Aztán rájöttem, hogy ez a szabadulás kulcsa. Na meg a logikát is fejleszti, nem tunyulsz el agyilag. Egy idő után a "kényszerből" az lett, hogy láttam működni a kódokat, láttam hogy ez hasznos. Amit csinálok tényleg megold egy problémát. Emiatt is szerettem meg. Full humán vonalról. Idáig sok év vezetett, de sohasem késő. 30 évesen is el lehet kezdeni.

2019. febr. 12. 12:49
 146/147 anonim ***** válasza:

Egyébként még ami érdekes és felkapott terület az a képfeldolgozás, gépi látás. Ide azért több háttértudás és matek sem árt... de fotózástól én is így jutottam ide.

Pl nagyon érdekes ahogy a Photoshop effektjei működnek, más gondolkodást igényel. Nem 1 dimenziós adatokon, hanem 2D mátrixokon végzel műveleteket. Aztán lehet 3D-s adat is. Az MRI CT képek feldolgozásáért, megjelenítéséért borzasztó magas fizetések járnak. Nagyon izgalmas egészégügyi projectek is vannak, amivel tényle emberi életeket lehet megmenteni, jobbítani. Pl kollégám azzal foglalkozik, hogy agyműtéteknél az MRI kép alapján dolgoznak az orvosok. Viszont mikor kinyitják a koponyát, akkor kiplöttyed az agy kicsit. Na ezt hogyan hozod össze, hogy pontosan tudhjanak dolgozni a dokik, kemény dió. Másik munka, szemfenék képek alapján elörejelezni agyi betegségeket, cukorbetegségeket egy mobiltelefon kamerájával.

Persze ez már sok év tapasztalata után, de lényegében bármit kezdhet az ember magával... ezernyi érdekes munka van ebben is. Nem csak ülsz az irodában naphosszat.

2019. febr. 12. 12:57
 147/147 A kérdező kommentje:

Valószínűleg el fogok kezdeni keresgélni, mert ezt az állapotot nem bírok sokáig, se a jelenlegi munkámat, se a leterheltséget.

Projektem még nincs, de gyakorolgatok.

Elég jó, átfogó, iránymutató könyvek vannak, amik vezérvonalat adnak. Aztán lehet tovább gyakorolni vagy többet olvasni róla..

2019. febr. 12. 12:57
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!