Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem veszélyes a robotizá...

Miért nem veszélyes a robotizáció?

Figyelt kérdés

Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.

Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.

Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?

2019. febr. 9. 20:32
 91/147 A kérdező kommentje:

Azért programozónak nehéz tanulni és ahogy tudom, náluk is ritka a teljes távmunka, illetve még ritkul is.

De, felfogtam, hogy sok munkakörre egyre kevésbé lesz szükség, pont ezért is félek - bár a III. világháborútól vagy a környezetvédelmi problémáktól jobban.

Úgy képzelem, a következő válság után már soha többé nem lesz munkaerőhiány.

Igazából szerintem most sincs.

Ha valaki éhbérért egy lakásban tengődik, nagyon nehéz magától vállalkozásba kezdenie vagy mit tudom én.

Ha tanyát akar, még kevésbé tud hozzájutni.

Aztán ott magától elkezdeni... Nem feltétlen önfenntartás, hanem pl a füvet cssk nyírja és...

Egyáltalán mire is lesz szükség, a semmin kívül? Mit is tudna eladni?

Tehát ha elérjük, amiről írsz, az egy nagyon fekete világ lesz.

2019. febr. 11. 12:28
 92/147 anonim ***** válasza:
55%

Megint csak a fantáziátlan kifogások halmaza... nem a megoldást keresed, hanem hogy hogyan nem működik valami.

Rémes ember vagy, én ilyenektől menekülök amilyen messze tudok. Van pár ilyen ismerős, épp elég hallgatni őket... inkább felteszem a fülest.

2019. febr. 11. 13:12
 93/147 A kérdező kommentje:

Nem kértem jellemzést, de ezek közül melyik a neked nem tetsző érv?

Programozást tudtommal csak egyetemen lehet megtanulni. Jó, biztos lehet munka mellett, ok, de nem mindenkinek, ahogy a maratont se.

Mit is lehet eladni, amit egy tanyán előállít az ember valami nagy gépesítés közepette?

A gépek előállítják, ami az embernek kell, akkor?

Gondolkozz már a nem törtetők, a szürke egerek fejével!

2019. febr. 11. 13:17
 94/147 anonim ***** válasza:

Ha nem küzdőszellemű szürkeegér valaki és nem hajlandó változtatni átgondoltan az életén akkor tűrje a sorsát és ne nyavalyogjon hogy szaraélét.

Mindenre tudsz valami kifogást... ezek nem érvek.

Mióta érv a "nincs kedvem", "túl nehéz" stb...

2019. febr. 11. 14:14
 95/147 A kérdező kommentje:

Mérnökinfót estin, 42,5 - 45 óra munka mellett...

Olyan, mint maratont futni, aztán az embernek tönkremegy a térde, gerince esetleg szívrohamot kap.

Egyszerűen nem képes erre mindenki, és most nem igazán hat meg, hogy hány félkarú, féllábú, vak, hátrányos helyzetű végezte el a szakot.

Meg a tündérmesék se, hogy szakirányú végzettség nélkül felvették és most fejlesztő.

Nem minden csak rajtunk múlik.

Tény és tapasztalat.

A tudásközpontúság, tudásvágy, törtetés nem minden és egy normális életben nem a legfontosabbak.

2019. febr. 11. 14:19
 96/147 A kérdező kommentje:

Te azt gondolod, hogy mindegy, honnan jön az ember, mindenkit egyenlő esélyűnek tekintesz, a mentális beteget, a 80 IQ-jút, az éhezőt, mindenkit.

Mindenki törtessen, bármi áron: család, barátok, egészség...

Közben maradjon csendben, egy rossz szó ne hagyja el a száját, ha belerokkan, ha elesik, ha bármi történik.

Ha nem sikerül, ő baja.

Én az ilyen embereket kerülöm.

2019. febr. 11. 14:24
 97/147 anonim ***** válasza:
0%

A cégünknél lassan kábítópuskával kell befogni a hajléktalanokat és intenzív programozó kurzusokon betanítani annyira nincs munkaerő.

Vannak kisebb programozó kurzusok, és már vihetnek is melózni, ha nem vagy sík hülye.

Ha én megtanultam full humán művész beállítottsággal, kettes gimis matekkal anno akkor bárki. Ezért mondom hogy szar kifogás az összes.

Van agyad, két kezed akkor meg tudsz tanulni bármit. Vak és mozgássérült programozó ismerőseimről már meséltem...

...de ez csak egy példa, lehetőségek miriádjai vannak a továbblépésre.

A szociális hálónak az a dolga, hogy segítse, támogassa a rászorulókat. Akinek tényleg nincs lába, az tényleg nem tudja lefutni a maratont. Ennyi.

...de nehogy már azt mondjuk, hogy bárki aki látó, van agya, két keze és ép lába az rászoruló lenne... és itt jön be, hogy a robotoknak hála még ők is részesülhetnek a szociális hálóból!

Falun nagyszerűen el lehet kapirgálni havi 70-ből. Éltem én is 70-ből pár évig 5-ödmagammal. Jó szar volt, de tőlem egy picsogást se hallott senki. Nyomtam a dolgomat, és küzdöttem a jobb életért ami el is jött.

Most már tudom, hogy bárhová mehetek a világba, felkészültem az életre 30 évésen. Sok év késés után.

2019. febr. 11. 14:45
 98/147 A kérdező kommentje:

Én tanulok programozni hónapok óta (és az angolt is), előtte állásinterjúk, azokra készülés, álláskeresés, előtte egyéb OKJ-k jogsi és bizonyos családi dolgok.

Már remény az nincs bennem, lassan erő se...

Szeretném megtapasztalni, milyen az élet.

2019. febr. 11. 14:52
 99/147 bollocks ***** válasza:
48%
Arra az egyre a napok óta tartó picsogásod ellenére sem válaszoltál, hogy a személyes problémáidnak mégis mi köze a tudományok kategóriához és a robotizációhoz? Azt már tudjuk, hogy szar az életed, de nincs kedved változtatni rajta. Azt is tudjuk, hogy régen mennyivel jobb volt egészségesen meghalni 13 évesen tüdőgyulladásba, hogy sokkal tartalmasabbak voltak az élelmiszerek, mégha az emberek jelentős hányadának nem jutott, és éhen pusztultak. Azt az egyet viszont nem tudtuk meg, hogy az elmúlt egy évben (kb akkor jártál itt legutóbb sírdogálni) mi a fészkes fenéért nem kezdtél valamit magaddal. Békés megyében 250.000 forintért kapsz családi házat 1000 m2 telekkel, le lehet költözni, megtermeled amire szükséged van, közben meg van lehetőséged közmunkaprogram keretében a friss levegőn szemetet szedni az árokparton. Nem ez az álmod?
2019. febr. 11. 15:46
 100/147 A kérdező kommentje:
Ami az álmom, az elérhetetlen és igenis teszek magamért.
2019. febr. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!