Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem veszélyes a robotizá...

Miért nem veszélyes a robotizáció?

Figyelt kérdés

Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.

Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.

Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?

2019. febr. 9. 20:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/147 Tak ***** válasza:
67%

Uff...

Kissé elkanyarodtunk a témától.

Veszélyes a robotizáció,nem kérdés.

Sokan sajna összekeverik az automatizációt a Mesterséges Intelligenciával.

Csupa nagybetűvel kellene,illene...

Az automata folyamatok többszörösen felügyelt rendszerek,nem mondható el ez az Mi-ről.

Szeretnénk azt hinni,hogy kordában tartható,de nézőpont kérdése,ki áll a kerítés másik oldalán.

A világ rohamosan fejlődik a gépeknek köszönhetően,azok meg az embereknek köszönhetően.

Az emberi elme befogadó képessége véges,bár nem ezt tanítják.

Magyarán minél többet tanulsz,annál célirányosabb információ halmazod lesz,minden más információ terhére.

Még egy érdekesség,az az információ,amit a suliban tanítanak,sok esetben félinformáció(hiányos),sok esetben elavult alapokon nyugszik.

2019. febr. 10. 20:39
 72/147 A kérdező kommentje:

Én meg azokkal nem, akik elnyomják az érzelmeik egy részét és főleg azokkal nem, akik nem valami empatikusak.

Bár azt megfogalmaztam magamban, hogy akit zavar, ha valaki negatív, akit ez lehúz, az maga se valami pozitív ember. Ha az lenne, lenne energiája meghallgatni a másikat.

Bár a mai világ a törtetésről szól, nem az empátiáról és mások meghallgatásáról.

Írtam, hogy az se egészséges, ha az emberek nem dolgoznak.

Sokan unatkozni fognak, sokak pedig a munkából szereznének sikerélményt, ami az elégedettséghez, boldogsághoz kell.

Szóval még mindig ott tartok, hogy lécciléccilécci, hadd maradjon meg az a pénztáros munkakör és Juliskánt hadd maradjon pénztáros, ha 90 az IQ-ja és amúgy is magasról tesz a programozásra és orvos se akar lenni!!

Léccilécci.

És léccilécci hadd ne legyünk még nagyobb tömegnyomorban, még többet zárt térben, még melegebbre fűtött helyeken, még kevesebb mozgással, még kevesebb fával... amerre a világ és Budapest tendál.

2019. febr. 10. 20:45
 73/147 anonim ***** válasza:
51%

A problémáid miat a robotizáciot hibáztatod, ami csak segit ezeken a dolgokon.

Szerintem a mai világban:

- Nagy részünk biorobot.

o Mért amikor jobbágyság meg rabszolgaság volt nem igy volt? És nem volt szakszervezet beteg biztositás meg hasonlok.

- Gyorsan, pörögve, beosztott idővel kell éljünk, még így sincs szabadidőnk.

o Ha kényszer sorozással elvittek katonának vagy rabszolga voltál akkor biztos több szabad időd lett volna... De az szombati szabadnap is viszonylag új dolog.

- Egyre kevesebbet mozgunk, heti 3x elmenni a kondiba idő, pénz, és nem mindenkinek van kedve, az pedig alapból hátrányban lesz. Futni se, falat mászni se, focizni se mindenkinek van kedve

o Korábban nehéz fizikai munkát végeztek sokhelyen heti 6 nap 10-12 órában. Biztos kellemesebb volt mint valami közösségéi sportot keresni.

- Műkaját eszünk és a sütés-főzés eltűnik

o Sokszor nem volt semmilyen kaja. És ha volt is sokszor egyoldalú. Mire alapozod hogy régen egésségesen étkeztek?

- Nincs semmi személyes, kézzel készített

o Télleg jobb lehet ha nincs semmid mint egy személytelen sorozatgyártot termék.

- Elidegenedünk. Egyre feszültebbek, frusztráltabbak leszünk, türelmetlenebbek és önzőbbek. Ehhez a közösségi média, a túl sok technika és a falanszter hozzájárul. Mert ez már falanszter, amiben élünk.

o Jelenleg rengeteg dologban segitenek a rászoruloknak ami korábban elképzelhetetlen volt. pl orvosi ellátás ételosztás stb. korábban naponta haltak meg ez miatt emberek az utcán.

- Csak épületeket, aszfaltot és embert látunk, utóbbiból rengeteget.

Mi akadályoz meg hogy tanyára költöz?

- A túlfűtött, levegőtlen irodában egész nap ülve azt hisszük, ez a kényelmes és egészséges, holott kb pont ezektől leszünk boldogtalanok

o Korábban télleg nem volt semmilyen kellemetlen múnka körülmény.

- Élünk 70 évet, de hogyan? Elválva, túlhajszoltan, stresszesen, fáradtan, a házastársak elválnak, a gyerekek elkanászodnak....

o Ezek technika nélkül ugyan ugy megvoltak sokszor jobban mint jelenleg.

- Élünk 70 évet, mert a gyógyszerek életben tartanak, sokszor már huszonéves korunk óta.

o Télleg jobb volt meghalni pl cukorbetegségben mint inzulinozni. Télleg sokkal jobb.

Ebből a nagy átlagra, az emberek 90%-ra mi nem igaz?

Akkor szerinted nekem mit kellene máshogy csinálnom?

2019. febr. 10. 20:56
 74/147 anonim ***** válasza:

Az aztán nagy sikerélmény ha egy monoton munkát végzel ami bármikor helyettesíthető.

Ott ülsz és be vagy feszülve egész nap, mert ha rosszul végzed a munkádat, akkor szó nélkül kirúgnak a francba, mert Juliska munkáját Józsika is el tudja végezni.

2019. febr. 10. 20:59
 75/147 A kérdező kommentje:

Monoton munkában is lehet az embernek sikerélménye és ellehet vele az ember.

Nekem pl van munkatársam, aki elvan vele és nem érezné jól magát otthon. De átképezni se akarja magát.

Igen, attól még tartom, amit korábban írtam, hogy nézd meg az arcát, mert van ezer baja. Ezernél is több.

Azért, mert régen rossz volt, most nem rossz?

Mert 9-10 órát poshadni a levegőtlen 26 fokban annyira jó? Itt fáj, ott fáj és konkrétan emiatt az életmód miatt kialakulnak a különféle betegségek?

Mert most aztán van szabadidőnk?

Én pl nem akarok "közösségi sportot" keresni, mert így is túl sok az emberből.

Egyébként se tudom, milyen "közösségi sportok" vannak. A konditermekben a tömegnyomorborzalmak: rengeteg ember, levegő semmi, egyik embert át se mozgatja, a másik majd belehal.... Jó, biztos van, akinek ez tetszik, de hadd ne legyen mindenkinek ugyanaz az igénye.

Ja, és hadd ne kelljen "keresni" mindenkinek sportot. Ez ugyanaz, mintha mindenkinek szeretnie kellene a rajzolást. Vagy a társasjátékot. Vagy a szórakozóhelyeket.

Régen annyival mindenképp jobb volt, hogy nem kellett még külön sportolni.

Ma túl sok só, túl sok műanyag, mesterséges ízfokozók (tönkretett ízérzékelés), szénhidrát, zsír, cukor, slussz. Minőségi éhezés, emellett elhízás.

Régen amit ettek, az természetes volt és az élelmiszereknek volt vitamintartalma.

2019. febr. 10. 21:15
 76/147 anonim ***** válasza:
0%

És a zöldségek vitamintartalmának csökkenése is a robotizáció számlájára írható szerinted?

Még mindig ott tartunk, hogy továbbra is csak a nyafogás megy a részedről, a bezzegezés ("bezzeg régen..."), az eredeti kérdéshez meg azóta sincs köze ennek a nyavajgásnak.

2019. febr. 10. 21:36
 77/147 A kérdező kommentje:
Ja, nem az ember tevékenysége okozta? Akkor bocsánat.
2019. febr. 10. 21:37
 78/147 anonim ***** válasza:
38%

Remélem csak trolkodsz. Mert elég elszomorito ha nem.

Lényegesen kevésbé volt rosz. Ugye tisztába vagy vele hogy olyanokat állitasz hogy jobb éhenhalni mint gyorskajákat enni, vagy jobb heti 6 óra helyet 60 óra nehéz fizikai munkát végezni stb.

Gyakorlatilag azt szeretdnéd felerősiteni ami miatt ép nyavajogsz.

Még mindig ignorálod a kérdést hogy mért nem költözöl tanyára??

2019. febr. 10. 21:54
 79/147 anonim ***** válasza:
55%

Komolyan én azt nem értem, miért muszáj gyors műkaját enni? Miért muszáj olyan munkát dolgozni amit utálsz?

Miért muszáj 26 fokban egy irodában pusztulni?

Miért muszáj ugyan abban az országban, panelben lakni? Miért muszáj a telefont bújnia valakinek közösségi hálókon?

Mintha ez mindezek kötelezően rá lennének kénszerítve az emberre, különben lelövik őket...

Nekem azért nincsenek ilyen ismerőseim, mert messzire elkerülöm a pics..ogó energiavámpírokat, mert a panaszáradatukkal lehúzzák az összes életkedvemet is.

Inkább olyan emberekkel barátkozok akik nem azon panaszkodnak, hogy miért NEM lehet megoldani valamit... hanem azt a kérdést teszik fel, hogy HOGYAN lehet megoldani azt a kihívást.

2019. febr. 10. 22:02
 80/147 A kérdező kommentje:

Senki nem állította, hogy jobb éhenhalni, mint műkaját enni. Régen se halt éhen mindenki... -.-

Inkább valami olyasmi, hogy régen lehet, hogy mennyiségben éheztek (NEM éhenHALTAK), de az legalább igazi élelmiszer volt, ma meg túlzabáljuk magunkat vacakkal.

Nem kötelező vacakot enni, csak rengeteg pénz és idő hozzájutni máshoz, de a legtöbb nem is szeretne, mert a szupernormális ingerekkel elérik, hogy a vacak legyen a finom.

Tehát ilymódon igen, áll a felsorolásomnak ezen pontja. Bele van sodorva ebbe a társadalom.

Ha tanyára költözöm, a pontjaim a társadalomra ugyanúgy állni fognak. -.-

Megnyugtatlak, amint meglesznek a lehetőségek, ez a terv amúgy. Most még kötelező a nempanel társasházban lakni, igen, de lehet, hogy életem végéig.

Az fogalmam sincs, honnan jön, hogy minden társasház panelház, én nem panelben lakom.

Amúgy miért akarnék másik országba menni?

Nagyrészt családtag miatt nem lehetne, h akarnék se, tehát igen, kötelező itthon maradnom, hacsak nem a ma divatos teperés-törtetés-individualizmus a fontos nekem, hanem esetleg mások is.

Kerülöm az olyan embereket, akik nem empatikusak, akiknek a törtetés a mindenük, akik, ha bajod van, elintézik annyival, hogy energiavámpír vagyok, aki nem tesz magáért. Holott teszek magamért, a környezetem ezt jól tudja.

Én szeretem, ha mesélnek magukról, akkor is, ha szutyok élethelyzet miatt a mesélés 90%-a panasz és megértam, ha valami nem megoldható pénz, családtag, idő, betegség, de akár barát miatt.

2019. febr. 11. 05:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!