Miért nem veszélyes a robotizáció?
Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.
Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.
Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?
Az a vicc, hogy mérföldekkel könnyebb életed van mint akár pár évtizede, vagy régebben.
Az élet mindig is küzdelmes volt, és mindig mindennek hatalmas ára volt. Gyakran az életed volt az.
A nagy jólétben már nem tudnak mást csinálni csak picsogni az emberek úgy látszik.
Kíváncsi lennék, hogyan állnád meg a helyed falun önfenntartóként. Nulla bevétellel... de vedd úgy, hogy nem mehetsz vissza anyuci szoknyája alá, nincs olyan, hogy visszaköltözöl a meleg albérletben a kellemes irodai melóba!
Ha megdöglenek az állatok, akkor minden vagyonod oda... sós krumplit fogsz enni meg vizet kenyérrel. Aztán a lovadat is le kell vágnod, hogy tudj enni. Agyon kell lőnöd a kedvenc állatodat mert vagy ő vagy te halsz éhe . A csontváz 35 kilós ember tényleg egészséges, full alultáplálva... Vagy komolyan mit hiszel te az akár pár évtizeddel korábbi tanyasi boldogságról?
Biztos, hogy az az élet boldogtalanabb?
Azért boldogabb most az élet, mert szénhidrátot zabálva, nyári hőségben ülve hajtjuk ki a belünket?
#51 > Hát én egy dolgot tanulok, sportolok és a napi 9 óra és ezzel kifújt, 8 óra alvásra nincs is időm. […] Nekem ez már túlhajszolt élet és remélem, hogy azért nem így kell élnem halálomig (szerintem sajnos amúgy de). […] Tévét én se nézek, netezni szeretek, de napi párszor 5-10 percem van rá, esetleg este alvás előtt fél óra.
Ehhez képest a kérdésed és a kommentjeid:
február 9.:
20:32, 20:46, 21:02, 21:51, 22:12
február 10.:
06:52, 10:06, 10:59, 11:31, 12:55, 13:04, 13:25, 14:11, 14:16, 14:40, 15:05, 16:04, 17:01, 18:01, 18:20, 18:41, 19:01, 19:19, 19:40, 19:59, 20:45, 21:15, 21:37
február 11.:
05:22, 08:04, 08:45, 09:17, 09:56, 12:28, 13:17, 14:19, 14:24, 14:52, 15:49, 17:40, 19:09, 19:43, 20:20, 20:45, 21:11, és még nincs vége a napnak…
Úr Isten, mi lenne, ha lenne szabadidőd… :-)
Nem, nem a robotizálás veszi el a szabadidődet, hanem te magad. Te erre áldoztad ezt a három napot. Ha úgy érzed, valamit elmulasztottál, akkor ne külső dolgokban keresd a hibát, hanem abban a döntésedben, hogy óránként jöttél fel erre az oldalra vitázni, ahelyett, hogy túráztál volna, főztél volna, olvastál volna stb. Vagy mondhatod azt is – ez is legitim álláspont –, hogy neked erre volt leginkább igényed, csak akkor meg azt nem mondhatod, hogy erre nem volt elég szabadidőd, mert szemmel láthatólag volt.
Nota bene, ha nem lenne robotizálás, te sem itt lógtál volna egész nap, hanem valami gyárban lapátoltál volna valamit, azért volt lehetőséged három napig itt lógni, mert ezt ma helyetted egy gép végzi el. Pár száz éve most értél volna haza a munkából, enni, aludni lett volna csak kedved, mert egész nap dolgoztál volna, ahelyett, hogy reggeltől estig itt múlatod az idődet…
Mi vagyok én, life coach? :D
Honnan tudjam ki vagy, és milyen lehetőségeid vannak? Azt se tudom nő vagy férfi vagy... azt se tudom mi a végzettséged.
Nem tudok és nem is akarok tanácsot adni.
Találd ki mit akarsz csinálni, beszéld meg a közeli barátaiddal vagy a szüleiddel. Több szempontot mérlegelve...
Egy biztos, a vidéki újrakezdés qrvára nem játék, és borzasztó nehéz. Megsúgom talán több intelligencia, rátermettség kell hozzá mint az irodai melóhoz.
Nem bántásból, de te egy tél alatt menekülnél vissza a városba. Ez 100%.
Főleg mert az összes újrakezdő ismerősöm olyan szinten talpraesett, hogy te el se tudnád képzelni. Ma már nem is lehet egyedül ezt végigvinni. A srác aki a feleségével él falun önfenntartóként... folyamatosan rá van utalva a falusiakra, olyan szintű emberismeret, törtetés és szociális érzék kell hozzá amit te hírből sem ismersz. Ezt így látatatlanul mondom.
Higgy amiben akarsz de én ismerem ezeket az embereket, és a legnagyobb harcos farkasok a világban. Ha csak 10-ed annyi törtetés és küzdőszellem lenne bennem, mint bennük... akkor már az ország miniszterelnöke lennék...
Én most értem haza a munkából, 10 percen belül lámpaoltás eddig tanultam.
Túrázás közben viszonylag nehéz programozni.
Hétvégén tanultam, bevásároltam, főztem és takarítottam.
Közben lopott idők, hogy feljöttem.
Lehet, van napi másfél óra is, 5-10 perc lehet egy válasz bepötyögése, másét olvasni ennyi se, amúgy húztam vissza tanulni, takarítani vagy megkeverni a pörköltet.
Lehet, hogy abban a 1,5 órában lett volna időm fotózni, fotót szerkeszteni. Denazért az egy kicsit durva, hogy vasárnap (!) 8-10: takarítás, 10-11:30 főzés, 11:30-18:30 tanulás, esti dolgok, fotózásos dolgok (korán fekvő vagyok).
Most ezt azért írtam le, mert szóvá tették a lopott időimet.
Temérdek szabadidőd van, csak nem ismered be. A napjaid szétfolynak csak...
Nem vagy hatékony és egyszerűbb a robotokra fogni :D
...de kit is akarok meggyőzni, csak kiprovokálod a válaszokat újra és újra, így még távolról is sikerült elszívni az életerőmet. Azért erre nem sokan képesek! Gratulálok :D
> Én most értem haza a munkából…
Ahol nem szenet lapátoltál, hiszen volt időd gyakrabban, mint óránként felnézni ide…
> eddig tanultam
Mit? Fogalmazni tanultál a gyakorikerdesek.hu-n? :-) (Egyébként most te dolgoztál, vagy tanultál?)
> Túrázás közben viszonylag nehéz programozni.
Így van, csak te megint nagyon úgy tűnik, hogy egyiket sem csináltad igazán.
> Hétvégén tanultam, bevásároltam, főztem és takarítottam.
> Közben lopott idők, hogy feljöttem.
Dehogy lopott idők. Ennyi választ elolvasni és ennyi kommentet megírni, az tetemes időmennyiség. De ha te nem akarod tudomásul venni, hogy nem az időd mennyiségével, hanem annak elosztásával van gondod, hát nem nagyon marad más, mint sok szerencsét kívánni…
Bár bizonyos szempontból valóban lopott idő. No nem a robotizált gyárak lopták el az idődet, hanem saját magad loptad el az időt erre saját magadtól.
> Denazért az egy kicsit durva, hogy vasárnap (!) 8-10: takarítás, 10-11:30 főzés, 11:30-18:30 tanulás
Direkt nem számoltam bele a felsorolásba azt, amikor 5 percen belül két választ is írtál. De így is kijött az, hogy 22 kommented volt vasárnap 10:06 és 21:37 között. Az akárhogy is nézem, átlagosan fél óra telt el két komment között, amit nyilván megelőzött az addigi válaszok elolvasása, a válasz megírása is. Ez tetemes időmennyiség. Lehet így is, csak akkor ne panaszkodj, mert ha ezt kihagytad volna, akkor a takarítás lehet, hogy fél órával kevesebb időt vett volna igénybe, ugyanannyi tanulással meg órával kevesebb időt kellet volna töltened. És akkor tényleg lett volna időd mondjuk fotózni. De nem tetted, mert jobbnak láttad erre fordítani az idődet. Valamiért a fotózás úgy tűnik, nem is volt olyan fontos, hogy időt szakíts rá, helyette bőven megfelelt ez a vita is. Valamiért ezt választottad. Akkor meg mondhatod azt, hogy nem volt arra időd, amit idő eltöltéséül választottál?
Én is másfél órával számoltam pont. Pont azt írtam is, hogy úgyse fordítottam volna hobbira, mert az azért durva, hogy vasárnap is reggel 8-tól este 9-ig ütemesen, folyamatosan, lopott odő, net, vécé, levegővétel nélkül csinálni.
Ha ti tudtok folyamatosan dolgozni, majd folyamatosan tanulni (hétvégén, mindkét nap, úgy, hogy hétköznap, mind az 5 nap is ezt tettétek), akkor gratutálok. Bár szerintem ez megint egészségtelen és nem is cél.
Ugyanakkor nézzetek magatokba, mert ti is írogattatok nekem, 72%, te tegnap állítólag éjfélig dolgoztál. Én elvileg úgy voltam, hogy ez normális, erőt gyűjtesz, nem te vagy még maga a robot... De ha nálam szóvá tettétek, akkor tessék: hogy dolgoztál te éjfélig, ha ennyiszer írtál? Dehogy dolgoztál te éjfélig. Nem is dolgozol.
Havi 200 óra munka embertelen, de kérlek, ha másnak "beszólsz" ezért, te se állíts ilyet cserébe, mert elég sokszor írtál, elvileg munkaidőben (ami elvileg éjfélig tartott).
Valaki beszólt, hogy munka vagy tanulás most akkor.
Igazából nem mindegy? Mindkettő kötelesség (és a második lehet, hogy tök felesleges, én annak érzem), egyik se pihenés, egyik se kapcsol ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!