Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem veszélyes a robotizá...

Miért nem veszélyes a robotizáció?

Figyelt kérdés

Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.

Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.

Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?

2019. febr. 9. 20:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/147 A kérdező kommentje:

Hát én egy dolgot tanulok, sportolok és a napi 9 óra és ezzel kifújt, 8 óra alvásra nincs is időm.

Beismerem, hogy nem is ismerkedek.

Nekem ez már túlhajszolt élet és remélem, hogy azért nem így kell élnem halálomig (szerintem sajnos amúgy de).

Nyilván egyszerre csinálok, amit lehet, meg villamoson tanulok, ennyi eszem van.

Tévét én se nézek, netezni szeretek, de napi párszor 5-10 percem van rá, esetleg este alvás előtt fél óra.

Más hobbi kilőve, még az is, amire elhivatottságot érzek.

72%

Ha idegesítelek, miért válaszolgatsz?

Miért az életemben vájkálsz érvek helyett?

2019. febr. 10. 17:01
 52/147 anonim ***** válasza:
0%

Leírtam az érveket, akkor is, most is. Mintha meg se hallanád őket... de nem értelmezed összefüggéseiben.

A vége mindig az, hogy elmegyünk egyéni panaszkodásba, és ennek semmi köze a robotizációhoz.

Végül nem az jön ki az érveidből, hogy bármi köze lenne a robotizációnak a veszélyekhez, hanem hogy egyéni szoc problémáid vannak.

Nyilván vannak előnyei, vannak hátrányai, és vannak ismeretlen tényezők is.

Az az egy biztos, hogy amíg az egyénnek van lehetősége más életmódot folytatni, megvan a döntési szabadsága... addig nincs igazából miről beszélni. Márpedig a robotizáció pont inkább az egyéni döntési szabadságot támogatja.

Leegszerűsítve:

- Nem is olyan régen éhenhaltál

- Jelenleg fenntart a szociális háló egy ideig, a polgártársak pénzéből

- A középtávoli jövőben a szociális rendszert a robotok fogják fenntartani. Ők fognak etetni a polgártársak helyett ha munkanélküli leszel.

Mi ezen annyira rossz?

2019. febr. 10. 17:22
 53/147 anonim ***** válasza:

Egyébként még egy érdekes szempont... amikor Afrikából a gyarmatokról, vagy a Római Birodalom külső területeiről elhurcolták a többmillió rabszolgát... a rabszolga egy kereskedelmi cikk volt jogok nélkül. Egy mai robotizációhoz képest sokkal fejlettebb biorobot.

A termelőmunka óriási részét biorobotok végezték. Akinek volt pénze vett rabszolgát. Nem is olyan régen USA-ban ezt meg is tehetted!

Összeomlott a társadalom? Vagy milyen hatásai voltak annak, hogy a szar munkákat biorobotokkal végeztették?

Gondolj bele, olyan biorobotok voltak ezek a rabszolgák, amiket még évtizedekig nem fogunk tudni elérni... de 10-20 évig biztosan nem.

Miben különbözik ez a jövőtől?

2019. febr. 10. 17:28
 54/147 A kérdező kommentje:

Munkanélkülinek lenni nem jó és a jövőben egyre nehezebb lesz munkát kapni. Lehet, hogy túléljük munka nélkül (de hogyan....), ugyanakkor nem jó.

Szerintem a mai világban:

- Nagy részünk biorobot.

- Gyorsan, pörögve, beosztott idővel kell éljünk, még így sincs szabadidőnk.

- Egyre kevesebbet mozgunk, heti 3x elmenni a kondiba idő, pénz, és nem mindenkinek van kedve, az pedig alapból hátrányban lesz. Futni se, falat mászni se, focizni se mindenkinek van kedve

- Műkaját eszünk és a sütés-főzés eltűnik

- Nincs semmi személyes, kézzel készített

- Elidegenedünk. Egyre feszültebbek, frusztráltabbak leszünk, türelmetlenebbek és önzőbbek. Ehhez a közösségi média, a túl sok technika és a falanszter hozzájárul. Mert ez már falanszter, amiben élünk.

- Csak épületeket, aszfaltot és embert látunk, utóbbiból rengeteget.

- A túlfűtött, levegőtlen irodában egész nap ülve azt hisszük, ez a kényelmes és egészséges, holott kb pont ezektől leszünk boldogtalanok

- Élünk 70 évet, de hogyan? Elválva, túlhajszoltan, stresszesen, fáradtan, a házastársak elválnak, a gyerekek elkanászodnak....

- Élünk 70 évet, mert a gyógyszerek életben tartanak, sokszor már huszonéves korunk óta.

Ebből a nagy átlagra, az emberek 90%-ra mi nem igaz?

Akkor szerinted nekem mit kellene máshogy csinálnom?

Jó, tudom, a házimunka után úgy kellett volna végigtanulnom a vasárnapomat, hogy nem jövök ide fel, sőt, az érzelmeimet is kikapcsolnom - hogy ne p.csogjak, mármint magamban se.

2019. febr. 10. 18:01
 55/147 anonim ***** válasza:
50%

Tudod mit kérdező? A világ szar, az emberek szarok, a robotizációtól meg csak még szarabb lesz az egész, le a robotokkal, le a gépekkel, le a technikával meg a műkajákkal, menjünk mindannyian vissza a barlangokba és vadásszunk nyulat meg fácánt és együnk hozzá kökényt meg somot.

Na, most már jobb? :) Megnyugodtál? :)

Ennyit rinyálást meg picsogást összehordani egyetlen kérdés alatt, ilyet is rég láttam már...

2019. febr. 10. 18:18
 56/147 bollocks ***** válasza:
32%

"Akkor szerinted nekem mit kellene máshogy csinálnom?"

Már az előző kérdésed alatt is sokan írták, hogy felszámolhatod a modern életedet, a pénzből veszel egy tanyát egy elhagyatottabb területen, és megvalósítod az álmaid.

2019. febr. 10. 18:19
 57/147 A kérdező kommentje:

Pedig kb ez a véleményem és néhány ismerősömnek méginkább.

Attól, hogy becsukjuk a szemünket, nem lesz jobb.

Sajnos ha kinyitjuk se, mert kevesek vagyunk hozzá, de jól esik beszélni róla, akár érvelni, megpróbálni megérteni a másik álláspontját.

2019. febr. 10. 18:20
 58/147 anonim ***** válasza:
49%

Veled nem lehet vitatkozni mert nem fogod fel az érveket.

Márpedig a legnagyobb ellenérv az, hogy az egyéni szociális problémáidnak semmi köze a robotizációhoz (főleg jelenleg, mikor még évekig, ha nem tovább... MUNKAERŐHIÁNY van az országban!)

Az egyéni szociális problémáid pedig mind olyanok, amin lehet változtatni. Csak nem akarsz. Mert nincs kedved stb...

Az emberek 90%-a így él, pont leszarom... mert ez egyéni döntés kérdése. Minden pontod a te saját döntésed. Annak ellenére csinálod, hogy rosszul érzed magadat. Miért?

Még a vadonélő állatoknak is van annyi eszük, hogyha olyan szar az életkörülmény, akkor arrébb vándorolnak, máshol vadásznak, máshol isznak stb... ez még csak nem is intelligencia kérdése, annál jóval ősibb agyi funkció.

2019. febr. 10. 18:30
 59/147 A kérdező kommentje:

Én azt látom, hogy a családom, barátaim és a munkatársaim így élnek, továbbá cikkeket is olvasni ezekről, továbbá a legtöbb ember véleménye is ez.

Miért egyéni szociális probléma?

Már az előbb kérdeztem, hogy min változtassak?

2019. febr. 10. 18:41
 60/147 anonim ***** válasza:
32%

Leginkább a hozzáállásodon. Tudod, minek hívják az ilyeneket ezoterikus körökben? Energiavámpíroknak. Beszélget veled az ember fél órát, és úgy lefárasztod, hogy az élettől is elmegy a kedve a beszélgetőpartnerednek.

[link]

2019. febr. 10. 18:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!