Miért nem veszélyes a robotizáció?
Szerintem egészségileg is egyre rosszabb, a természettől is egyre inkább elszakadunk és munkahely is egyre kevesebb lesz.
Úgy érzem, aki mellette van, az csak azzal tud érvelni, hogy majd lesz valahogy.
Hogyan lesz? Van erről bárkinek is bármi elképzelése?
Ja és szerintem az intelligencia genetikai manipulációja azért is lehet jó, mert minél intelligensebb valaki, annál kevesebb gyereket nevel.
Átlag 2 gyerek bőven elég a társadalom fenntartásához, így a túlnépesedéssel sincs gond. Minél primitívebb valaki annál inkább szaporodik. Sajnos...
Ha valaki az elméje kikristályosításával foglalkozik, akkor nem motivált 5 gyereket csinálni és nevelni. Van annyi esze, hogy fogamzásgátlót használ, és akkor vállal gyereket ha az anyagi és időbeli feltételek adottak.
Egy putriban nem ismerik a gumit, és már 13 évesen teherbe ejti az épphogy tüzelő Gizikét a 15 éves Lajcsika. Ugyan ez Afrikában. Barátom eltöltött pár hónapot, és elképesztő, hogy hírből sem ismerik a fogamzásgátlót, talizmánokkal védekeznek. A HIV aránya 40%, és a falvakban nem lehet tudni ki kinek a gyereke mert mindenki b...szik mindenkivel. Amúgy a segélyek miatt már nem csinálnak semmit, csak egyhelyben ülnek és várják az ételt.
Ez persze elég Dr. Mengele megoldás, de én gene drive-al 100%-os öröklődéssel elterjeszteném a populációban az intelligenciáért felelős gének erősebb kifejeződését... elég csak egyszer génmódosítani, az egész populációnak továbbadja a rendszer a génmódosítást. (Így teljes állatfajok írthatóak ki, elég csak egy nőstény szúnyog, a teljes populációban elterjeszti pár generáció alatt. Emlősöknél és embernél is működhet)
Természetesen sok tesztelés után, nehogy pszichopatákat csináljunk... de a lényeg, hogy a következő generációk 110-es IQ-val az iskolapadban megvilágosodnának, és Afrika egy szuperintelligens kontinens lenne 100 év alatt.
#110 Az legnagyobb vicc, hogy kiterjesztett szociális hálóval, robotizált társadalomban az általad említett betegségek nagyrésze rohamosan csökkenne!
A refluxot általában a stressz indukálja. Nincs stressz nincs munkanélküli para. Nincs 6-kor kelés. Az embereknek lenne ideje egymásra, sportolni,sétálgatni, kirándulni, főzögetni.
A civilizációs betegségek nagyrésze csökkenne ha nem kéne szar-fos biorobot munkát végezniük. Már aki fogékony rá és feltalálja magát. Aki nem az meg senyvedjen a TV előtt.
A lehetőség mindig adott. Az hogy valaki gyenge lusta szar az nem a rendszer hibája.
...de már megint offolsz kérdező és nem a témáról beszélsz.
Nem lehetne inkább, hogy témához tartozó dolgokat írsz?
Ez a robotika, tudomány, alapjövedelem, robotika hatása a társadalomra.
Egyszerűen senkit nem érdekelnek a problémáitok. Arra ott van a munkahelyi tyúkanyó pletykaklub
Nem merek feltenni semmilyen kérdést, mert az vagy kifogásnak fog számítani vagy nyafogásnak (állítólag az én életemről...).
Egyébként meg a dolog picsogás része lehet, hogy az eltérő környezetből fakad. Én alapértelmezetten úgy gondolom, hogy nincs egészséges ember (a környezetemben a huszonévesek kevesebb, mint fele az), mert azt tapasztalom. Más picsogásnak érzi, ha akár ezt le merem írni, mert az ő környezete úgy alakul, hogy a legtöbb ember egészséges.
Egyikünk környezete sem egy reprezentatív minta, na.
Mindenkinek van valami baja, ez ilyen... de attól jobb lesz ha állandóan erről beszélsz?
Nekem a 15-ből az irodában 1 panaszkodós kollegina van. Állandóan azt magyarázza milyen szarul van, mennyire szar a munkája, milyen messze lakik, milyen szar az időjárás, milyen fos a BKV, mennyire köcs...gök az emberek, mekkora f..sz a főnök.
Aztán mégis kb 400 nettó körül keres, csak azt tudom hogy a főnöknek is állandóan sír, miközben pletykál a háta mögött... és kisírt egy jó fizetést, azt is csak azért mert az egyik kollégáról kiderítette mennyit keres és hőzöngve bement a főnökhöz, hogy felmond ha nem kap fizetésemelést :D
Aztán hazamegy a 60 milliós családi házukba, mert a férje programozó és baromi jól keres... de erről is csak panaszkodik, hogy mennyi probléma van az új házban.
Na ilyenkor rakom fel a fejhallhatót maxra tekert hangerővel :D ugyanis én nem tudok kreatívan dolgozni ha folyamatosan pofázik valaki... ráadásul energia elszívó témákban.
Az ilyenek egyébként kereshetnek bármennyit, lakhatnak bármilyen luxus családi házban, akkor is panaszkodni fognak.
Visszakérdeztem: B+ ha ennyire tré a meló, akkor miért nem mondasz fel? Erre jön a hebegés habogás. Ja mert kényelmes... meg egyszerűbb panaszkodni.
Ami foglalkoztat, arról jó mesélni. Nekem pont attól rosszabb, hogy magamban tartom. Igazából az a legnagyobb negatív, aki nem bírja ki, hogy meghallgassa a másik gondját. Továbbá a féktelen, igazából a nagy fájdalom elnyomására szolgáló ökörködés engem fárasztani szokott. Komolyabb ember vagyok. Nem teljesen komoly, de ennél komolyabb.
Azért nem mondtam fel, mert becsültem, hogy könnyű a bejárás, hétfőtől-péntekig tartó munka, nem kell emberekkel foglalkozni, ülőmunka. Igen, nagyon tré. Mentem volna árufeltöltőnek? Kasszásnak?
Azzal meg ne gyere, hogy képezd magad, mert már kitárgyaltuk, hogy megtettem. Sőt, amit régebben tanultam, nyilván azzal is megpróbáltam elhelyezkedni.
De igazából még van pár hónapom, amíg még mindenképp tanulnom kell, addig elhelyezkedhetek, ha tudtok jobbat az árufeltöltőnél vagy a kasszásnál, de nem kell hozzá tudás (mert MÉG nincs, folyamatban), akkor megpróbálom, becs szó. Csak Magyarországon belül legyen.
Igazából arra se kaptam választ, mit csináljak még éjszaka, hogy elmondhassam, hogy tettem magamért.
Igazából itt nem én vagyok, aki magamról picsogok, ti érzitek úgy, hogy az én életemről van szó, holott nem.
Írom például, hogy a kellemetlen túlzsúfolt városban élni, ülőmunkát végezni egészségtelen.
Erre ti írjátok, hogy picsogok (? érvet hoztam fel valami mellett, ami szerintem nem jó a mai világban, pedig az urbanizáció sajnos tombol, ha él az emberiség,100 év múlva nem lesz kertesház), meg hogy az én nyomorult életemről beszélek.
Köpni-nyelni nem tudok, hogy: miiii?
Mert most sem a témáról beszélsz hanem a problémáidról. Erre ott vannak a "barinők". (Bocs de nem tudtam eldönteni, hogy nő vagy férfi vagy, de inkább az első)
Mi köze a robotoknak az urbanizációhoz?
Miközben hülyeség az egész, mert egyre több zöldövezet lesz a modern városokban, egyre több lakópark és minden kicsit jobban kereső költözik kifelé a városokból.
Igen a szegények lehet tömbházakban fognak élni... de ez a természetes folyamatok rendje.
Ismétlem amíg bárkinek van lehetősége a jobb életre, addig ez a normális.
Amíg kiköltözhetsz falura kapirgálni, addig egy szavad sem lehet. Külföldre pedig bármikor mehetsz, nyilván mindennek van ára.
Ezt kell megértened. Az életben SEMMI nincs ingyen. Mindennek ára van.
Sztresszes jól fizető munka = sok tanulás, stressz pár évig
Jó munka ami jól fizet és szereted = extrém sok tanulás
Külföld = újrakezdés család nélkül
...
de mi a különbség?
Szar munka, helyettesíthető ... ugyan olyan stressz és kilátástalanság... ráadásul egész hátralévő életedre.
Ha küzdő attitűd valaki akkor legalább bízhatsz benne, hogy 35-40 évesen már nem kell kinyírnod magadat, hanem egészségesen élhetsz lazább munkarenddel.
Csak 35-40 éves koromra már rég hatszor kinyírtam magam. Mondjuk családalapítás helyett. 35-40 éves korban ahhoz is késő.
Ne mondjuk, hogy az a szép élet, ahol mindennek ilyen ára van.
Mindez a túlzott fejlődés, a túlzott felgyorsultság, az automatizáció, a robotizáció miatt.
-----
Akkor mit csináljak, hogyan mondjak fel MOST?
-----
Nem tudom, végülis lehet, hogy több a zöldterület a városokban.
Én sajnos Budapesten lakom, itt lassan _nincs_ zöldterület és úgy összességében egyre élhetetlenebb a város.
Mondjuk abban van valami, hogy a sz.r, helyettesíthető munka stresszt okoz.
A legszomorúbb az (és állásinterjún nem pont ezzel kellene előrukkolnom), hogy első helyen ezért tanulok alvás, barátok, ismerkedés, az ÉLET helyett...
Láttam példákat erre. Munkanélküliség és sz.r munkahely felváltva, 55 éves korára meg annyira megkeseredett ember, hogy el se tud képzelni mást. Félretett pénze életében nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!